Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015
Μετά την πρώτη παταγώδη αποτυχία της μεταφοράς της ζωής του Steve Jobs στη μεγάλη οθόνη, το 2013 με το ‘Jobs’ του Joshua Michael Stern και τον Ashton Kutcher να υποδύεται τον ομότιτλο ρόλο, μια δεύτερη, πολύ πιο ενδιαφέρουσα παραγωγή φιλοδοξεί να κλέψει τις εντυπώσεις. Ο λόγος για το ‘Steve Jobs’ του Βρετανού σκηνοθέτη Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’, ‘127 Hours’), με τον πολυτάλαντο Michael Fassbender να πρωταγωνιστεί. Η ταινία συνάντησε πολλά εμπόδια μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Τη σκηνοθεσία αρχικά είχε αναλάβει ο David Fincher (‘Gone Girl’), ο οποίος στην πορεία αποχώρησε και το ρόλο του Steve Jobs, ο Leonardo DiCaprio. Στη συνέχεια το ρόλο ανέλαβε ο Christian Bale, ο οποίος επίσης τελικά δε θέλησε να τον υποδυθεί και έτσι δόθηκε στον Fassbender, ενώ τελικά το project ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο Danny Boyle. Το σενάριο της ταινίας έχει επιμεληθεί ο Aaron Sorkin (‘The Social Network’) και είναι βασισμένο στη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson. Στο πλευρό του ηθοποιού συμμετέχουν η Kate Winslet ως η διευθύντρια μάρκετινγκ της Macintosh, Joanna Hoffman, ενώ ο Seth Rogen υποδύεται τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak. Η ταινία ακολουθεί τη ζωή και την κληρονομιά του Steve Jobs. Το πάθος και η εφευρετικότητά του ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, το όραμά του για επανάσταση στην τεχνολογία απαιτούσε θυσίες. Σε τελική ανάλυση αυτό θα επηρέαζε την οικογενειακή του ζωή και, ενδεχομένως, την υγεία του. Σ' αυτή την αποκαλυπτική ταινία εξερευνούμε τις δοκιμασίες και τους θριάμβους της σύγχρονης εποχής, μιας ιδιοφυΐας, του αείμνηστου διευθύνοντα συμβούλου της Apple. Η ταινία τοποθετείται σε τρεις παρουσιάσεις εικονικών προϊόντων με τελευταία την παρουσίαση του iMac του 1998 και θα δούμε τα παρασκήνια της ψηφιακής εξέλιξης που θα δημιουργήσουν την εικόνα αυτού του θρύλου.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
08 Ιανουαρίου - 14 Ιανουαρίου 2016
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.


Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.