News , Guide

Πολύ κοντά στην κατοχύρωση το χαλούμι

Οι εξαγωγές του ξεπερνούν σε αξία τα 80 εκ. ευρώ το χρόνο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2016

"Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, είμαστε κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία που είναι η κατοχύρωση του χαλουμιού μας ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης", ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής (22 Ιουλίου) ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, εκφράζοντας τη στήριξη της Κυβέρνησης στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας.
 
Εξαγωγές 80 εκ. ετησίως 
Αναφερόμενος στη σημασία και στη θέση που κατέχει το χαλούμι, όχι μόνο στην αγροτική μας οικονομία αλλά και στην χώρα μας γενικότερα, ο Υπουργός υπενθύμισε πως σήμερα το χαλούμι αποτελεί το κύριο εξαγωγικό μας προϊόν, με τις εξαγωγές του να ξεπερνούν σε αξία τα 80 εκ. ευρώ το χρόνο, παρόλο το διεθνή ανταγωνισμό.

"Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι με την κατοχύρωση αυτομάτως θα πολλαπλασιαστεί η εμπορική αξία του χαλουμιού, αφού αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση και οι συνολικές εξαγωγές", είπε και πρόσθεσε ότι "παράλληλα, μέσω της κατοχύρωσης θα επιτύχουμε την προστασία του προϊόντος από τον μιμητισμό και το διεθνή ανταγωνισμό, προς όφελος των Κυπρίων παραγωγών και κατ επέκταση της κυπριακής οικονομίας".
 
Η κατοχύρωση του χαλουμιού θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις όχι μόνο στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας αλλά στο σύνολο της κυπριακής οικονομίας, υπέδειξε ακόμη ο Νίκος Κουγιάλης, σημειώνοντας ότι με την κατοχύρωση του εξασφαλίζουμε ότι για την παραγωγή του προϊόντος θα χρησιμοποιούνται μόνο κυπριακές πρώτες ύλες, "δηλαδή το γάλα αλλά και οι ζωοτροφές πρέπει να παράγονται στον τόπο μας".
 
Αυτό, πρόσθεσε, σημαίνει ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε και άλλους τομείς της αγροτικής μας οικονομίας ενισχύοντας έτσι  την περιφερειακή ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση νέων θέσεων εργασίας.
 

 

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close