Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2016
Ο πεζοπορικός σύλλογος Cyprus Strollers κάθε μήνα διοργανώνουν ειδυλλιακές διαδρομές στη φύση και μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε!
Εξ ου λοιπόν και το Νοέμβριο, ετοιμαζόμαστε και πάλι να πάρουμε τα βουνά. Δες το πρόγραμμα που έφτιαξαν γι' αυτό τον μήνα και ακολούθησέ τους!
Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Οι Cyprus Strollers πάνε στην περιοχή Ταμασού στις 5 Νοεμβρίου, για να πεζοπορήσουν στο ειδυλλιακό φαράγγι του Πεδιαίου. Η διαδρομή είναι γραμμική, μεγάλου μήκους (14 χλμ) και έχει διάρκεια 4 ώρες. Η πορεία περιλαμβάνει επίσκεψη στη Μονή Μαχαιρά και στο κρησφύγετο του ήρωα Αυξεντίου. Η χλωρίδα είναι άφθονη και αποτελείται από κυκλάμινα, λατζιές, λεβάντες, ορχιδέες, κρόκους, ασφόδελα και πολλά άλλα είδη. Βαθμός δυσκολίας 2 (μέτριο). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720.
Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Οι Cyprus Strollers πάνε παραλιακά στις 13 Νοεμβρίου, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Η πεζοπορία ξεκινά από τις μαγευτικές Θαλασσινές Σπηλιές, γίνεται εξ ολοκλήρου σε επίπεδο έδαφος, που όμως παρουσιάζει δυσκολίες, αφού περπατούμε σε βραχώδη μονοπάτια και καταλήγει στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, δίπλα στο κύμα. Η πορεία έχει μήκος 8 χλμ, θα διαρκέσει μέχρι 3 ώρες και έχει βαθμό δυσκολίας 1 - 2 (εύκολο προς μέτριο). Η εξόρμηση ολοκληρώνεται με πικνίκ. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720.
Σάββατο 19 Νοεμβρίου
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου οι Cyprus Strollers διοργανώνουν εξόρμηση στην οροσειρά του Μαχαιρά. Η πεζοπορία ξεκινά από το χωριό Καπέδες, διασχίζει όμορφο δάσος σε μονοπάτι και καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Ονουφρίου. Θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία για την επιστροφή. Το μήκος είναι 10 χλμ, η διάρκεια είναι 3 1/2 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια) προς 3 (δύσκολη). Η πορεία παρουσιάζει δυσκολίες, με κατηφόρες που απαιτούν χρήση πεζοπορικών μπαστουνιών. Οι υψομετρικές διαφορές είναι μικρές, αφού ξεκινούμε στα 600 μ, ανεβαίνουμε στα 735 μ και φτάνουμε στον Άγιο Ονούφριο στα 690 μ. Όλη η διαδρομή γίνεται σε δάσος, αλλά αρκετά μέρη είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720.
Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου οι Cyprus Strollers επισκέπτονται το όρος Αδελφοί, για μια συναρπαστική πεζοπορία μήκους 11 χλμ, διάρκειας 3 ωρών περίπου. Η διαδρομή ξεκινά από την Ασίνου, σε υψόμετρο περίπου 500 μ, περνά ένα μαγευτικό πευκοδάσος, ανεβαίνει σε υψόμετρο 650 μ, φτάνει στο χωριό Άγιος Θεόδωρος στην κοιλάδα της Σολέας, και επιστρέφει από το ίδιο μονοπάτι. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2 (μέτριο). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720.
Σχετικά

Ελεύθερη η είσοδος (αύριο) σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και χώρων ICOMOS

Spring Festival: Η απόλυτη ανοιξιάτικη γιορτή επιστρέφει στο My Mall!
Δύο ημέρες γεμάτες χαρά, παιχνίδι και μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια.

Ο Δήμος Αμμοχώστου τελεί την Ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη πόλη
Δωρεάν λεωφορεία από Λεμεσό, Λάρνακα και Δερύνεια

Στη Λευκωσία (και φέτος) οι Επιτάφιοι θα συναντηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας
Και φέτος θα τιμήσουμε το ιερό έθιμο

Έρχεται η 16η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα

Πάσχα στην πλατεία του Άη Γιάννη με πλούσιο πρόγραμμα
Λαμπρατζιά, πασχαλινά κεράσματα, μουσικές βραδιές και παραδοσιακά παιχνίδια

Mat Pilates, υγιεινό brunch και κρασί με θέα το γαλάζιο
Συνδυάστε την κίνηση, τη γεύση και τη χαλάρωση

Οινογνωσία σε μια όμορφη αυλή με θέα το Τρόοδος
Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα στο Οινοποιείο Πιττάλη

Την Δευτέρα του Πάσχα θα γιορτάσουμε παρέα στο προαύλιο της εκκλησίας Φρενάρους
Πλούσιο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με τον Μιχάλη Χατζήμιχαηλ

Δωρεάν λουκουμάδες, παραδοσιακά παιχνίδια και μουσική τη Δευτέρα της Λαμπρής στα Λιβάδια
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Γιορτάζουμε την άνοιξη στο Πάρκο Γαϊδουριών Φράγματος Άχνας
Με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Πασχαλινή πεζοπορία στο μονοπάτι ''Λούματα των αετών'' και της Φύσης Βατερή
Μια ξεχωριστή πεζοπορική εμπειρία στη φύση, με άρωμα άνοιξης και Πάσχα!