Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2016
Η Έρμη Α. Παπακυριακού άρχισε τις πρώτες παρασκευές των δικών της παραδοσιακών συνταγών στην κουζίνα του σπιτιού της, φτιάχνοντας αρχικά γλυκά του κουταλιού. Αφορμή για να ξεκινήσει να ασχολείται με την παρασκευή τους ήταν η τεράστια παραγωγή φρούτων στα χωράφια της οικογένειας, που η μεταποίησή τους ήταν μία από τις αρχικές σκέψεις της!
Βραβεύσεις, ανάπτυξη και επέκταση
Το 2005, ξεκίνησε η εταιρεία παρασκευής παραδοσιακών γλυκών "Έρμη Α. Παπακυριακού ΛΤΔ" που είναι μια σύγχρονη βιοτεχνική μονάδα που δραστηριοποιείται στην κοινότητα Αγίων Βαβατσινιάς. Είναι μια από τις μεγαλύτερες βιοτεχνίες στην περιοχή της ορεινής επαρχίας Λάρνακας. Κατέχει Πιστοποιητικό Ελέγχου Ποιότητας ISO22000 HACCP ενώ έχει βραβευτεί με το 1ο βραβείο ως βιοτεχνία από το τμήμα Γεωργίας στο πλαίσιο της Αγροτικής Έκθεσης που διοργανώνεται από το Υπουργείο Γεωργίας-Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
Μεγάλη γκάμα προϊόντων
Τα γλυκά της θα τα βρεις σε βαζάκια των 1300, 900, 450 γρ. και σε αμφορείς 700 και 400 γρ. Η γκάμα μεγάλη και εντυπωσιακή! Καρυδάκι, Κεράσι, Καρπούζι, Κυδώνι, Κολοκύθι, Βαζανάκι, Χρυσόμηλο, Μήλο, Σύκο, Περγαμόντο, Κιτρόμηλο (Πράσινο, Κόκκινο), Γκρέιπφρουτ, Πορτοκάλι, Πόμελο, Σταφύλι, Ντομάτα, Κοκτέιλ, Μανταρίνι, Καρότο, Αγγουράκι κ.ά. Φτιάχνει επίσης, γνήσιες σπιτικές μαρμελάδες όπως Φράουλα, Κυδώνι, Χρυσόμηλο, Σύκο, Πορτοκάλι, Κιτρόμηλο, διάφορα Εσπεριδοειδή, Ροδάκινο, Κεράσι, Μήλο, Μόσφιλο, Σταφύλι και Μανταρίνι που διατίθενται σε μπουκαλάκια των 400 γρ. Παρασκευάζει ακόμα, παραδοσιακά προϊόντα όπως Ππαλουζέ, Σουτζούκο, Κεφτέρι, Συκόπιτες, Κυδωνόπαστο και Γλυκό Αμυγδάλου.
Το καλύτερο
Αν και η ίδια δεν ξεχωρίζει, γιατί όλα τα θεωρεί μοναδικά και το καθένα με τις δικές του μυρωδιές και γεύσεις, εντούτοις, θεωρεί το καρυδάκι, βασιλιά των γλυκών. Οι τιμές των γλυκών εξαρτώνται από τη συσκευασία. Παραδείγματος χάρη μία συσκευασία 450 γρ. κυμαίνεται από €3.50 έως €4 αναλόγως το είδος του γλυκού.
Χωρίς συντηρητικά
Κύριο μέλημα της Έρμης είναι τα γλυκά της να παραμένουν αγνά, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες, ακολουθώντας πάντα τις παραδοσιακές συνταγές. Τα φρούτα είναι δικής της παραγωγής και φροντίζει να κοπούν την κατάλληλη εποχή για να βγαίνει το γλυκό φρέσκο με τις μυρωδιές και τις γεύσεις του.
Έρμη Α.Παπακυριακού LTD (24352202, 99311520)
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν