Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15 κορυφαία πράγματα για να κάνεις τον Μάρτιο

Η λίστα με όλα όσα θα σε κάνουν να περάσεις πιο όμορφα τον πρώτο μήνα της άνοιξης

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2017

Η διάθεση αλλάζει, η φύση ανθίζει και η θερμοκρασία αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει. Ο πρώτος μήνας της άνοιξης φέρνει μαζί τους όμορφα πράγματα για να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα τις μέρες που έρχονται. Θέατρο, χορός, μουσική, κινηματογράφος, εικαστικά και πολλές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα αυτό το μήνα στην πόλη μας. 

Το Check In επέλεξε τα καλύτερα events του μήνα ανάμεσα σε πάρα πολλά που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και σου τα παρουσιάζει. 

ΘΕΑΤΡΟ

Η "Φιλιώ Χαϊδεμένου" στην Κύπρο
Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του θεατρικού κοινού και την ευρεία αποδοχή που γνωρίζει η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στην Αθήνα, το Σατιρικό  θέατρο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» παρουσιάζουν την παράσταση  στην Κύπρο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 Οκτωβρίου 1899 έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της, το 2007. Φέτος, σχεδόν δέκα χρόνια από την απώλειά της, το ίδρυμα πολιτισμού ''ΙΩΝΙΑ'' τιμά τη μνήμη της ανεβάζοντας την θεατρική παράσταση υπό τον τίτλο ''Φιλιώ Χαϊδεμένου''. Την ηρωίδα του έργου υποδύεται η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη την οποία πλαισιώνει πενταμελής θίασος νέων και καταξιωμένων ηθοποιών.
> Παραστάσεις: Τετάρτη 1η Μαρτίου - Δευτέρα 6 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Κρατήσεις:  22312940, 22421609, 99639609. Εισιτήρια €15 / €10
Τρίτη 7 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Κρατήσεις 25777745.
Τετάρτη 8 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Κρατήσεις 24652800 ή 22312940.

"Συμβολαιογράφος" με την Ηρώ Μανέ στην Κύπρο
Το έργο του έργου του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου με την Υρώ Μανέ θα παρουσιαστεί στο κοινό της Κύπρου στις 30 και 31 Μαρτίου 2017, στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης. Το έργο απευθύνεται σε όλους και αφορά όλους με έναν απλό λόγο αλλά βαθύ νόημα που συνοδεύεται από την πολύ δυνατή ερμηνεία της δημοφιλούς ηθοποιού Ηρούς Μανέ. Πρόκειται για έναν βαθιά συγκινητικό μονόλογο μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει, μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος. Μπορεί όμως μια γυναίκα της ηλικίας της να αγαπήσει; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένο.
> Πέμπτη 30-Παρασκευή 31 Μαρτίου, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Κρατήσεις: 22492900, 77772717.

ΧΟΡΟΣ

17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, διοργανώνουν τη 17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου στις 3, 4 και 5 Μαρτίου. Στη φετινή Πλατφόρμα, και σύμφωνα με την προκήρυξη της δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν, πέρα από νέα έργα σύγχρονου χορού, και παλαιότερες ολοκληρωμένες παραγωγές που παρουσιάστηκαν στα Προγράμματα Τερψιχόρη και Πολιτισμός ή ακόμη και σε προηγούμενες διοργανώσεις της Πλατφόρμας. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσουν έργα τους οι: Αλέξανδρος Μιχαήλ, Ομάδα χορού Ασώματες Δυνάμεις και η Μιλένα Ugren Κούλας. Μαζί με τις 3 αυτές παλαιότερες προτάσεις, άλλες 7 νέες προτάσεις καθιερωμένων αλλά και νεώτερων χορογράφων έχουν επιλεχθεί από την Επιτροπή Επιλογής και συμπληρώνουν τις 10 συνολικά παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στη φετινή γιορτή του Σύγχρονου Χορού.
> Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Κυριακή 5 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.

Hiphop International Cyprus 2017
Ομάδες από όλες τις πόλεις της Κύπρου θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή Hiphop χορογραφίες διάρκειας 2 λεπτών. Επίσης θα υπάρξουν θεαματικά special shows από διεθνούς εμβέλειας χορευτές όπου θα είναι και κριτές του διαγωνισμού.
> Σάββατο 4 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 16.00. Είσοδος: €15. Πληρ. 99855713.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Loop Festival 2017 (1-4 Μαρτίου)
Το Λευκωσία Loop Festival γιορτάζει φέτος τα έκτα του γενέθλια και διεξάγεται για πρώτη φορά την άνοιξη, σε δύο διαφορετικούς χώρους για τέσσερεις μέρες, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, και Αγγλία. Το Πρόζακ Καφενείο θα φιλοξενήσει τα πρώτα τρία σχήματα του φεστιβάλ στις 1, 2 και 3 Μαρτίου, με δωρεάν είσοδο, ενώ ο Κάτω Χώρος του Σατιρικού Θεάτρου, θα φιλοξενήσει την κύρια μέρα των συναυλιών όπου θα παρουσιαστούν πέντε καλλιτέχνες και σχήματα στις 4 Μαρτίου. Στυλιστικά, οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες κινούνται σε είδη ηλεκτρονικής μουσικής, hip hop, post-rock, και beatbox με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Τους δύο χώρους του φεστιβάλ θα καταλάβουν: ο έξαλλος και παραμορφωμένος κόσμος του Larry Gus (που άφησε τα στόματα ανοικτά στο Φέγγαρο του 2016), η καινούρια δουλειά της πολύχρωμης ηχητικής μηχανής Βunty, οι σινεματικές ατμόσφαιρες και απλωμένες μελωδίες των Sugar Factory, oι γλυκιές ψυχεδέλειες των ELY, η πρωτοποριακός και μοναδικός ήχος του Φώτη Σιώτα (Sancho 003), το αυτοσχεδιαστικό live-set του Emiddio Vasquez χρησιμοποιώντας reel-to-reel, τα synthezisers και drum machines της Spivak, και η ζωντανή ηχογράφηση και επεξεργασία των ήχων του Κάλβαρη από τον ΤROMPKTN!
Περισσότερα και ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαρίζα Ρίζου
Η Μαρίζα Ρίζου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, με μεγάλη χαρά, καθώς έλκει το ήμισυ της καταγωγής της από το νησί. Λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου, πολυαναμενόμενου δίσκου της με τίτλο «Μεγάλη Γιορτή» από την Feelgood Records, η Μαρίζα Ρίζου θα μεταφέρει για πρώτη φορά τον φρέσκο, ανανεωμένο και απόλυτα προσωπικό ήχο του νέου της άλμπουμ στην Κύπρο, για δύο αλησμόνητα live.
> Σάββατο 4 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00. Κρατήσεις: 22767711 / 99059257.
Κυριακή 5 Μαρτίου, Πέραμα, Λεμεσός, 20.30. Κρατήσεις: 25373763.

Κωστής Μαραβέγιας
Ο Κωστής Μαραβέγιας αποχαιρετά και αυτό το χειμώνα με τον δικό του "ταξιδιάρικο" τρόπο. Με συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Μετά λοιπόν τις sold out βραδιές στο Passport Κεραμεικός στην Αθήνα και με νέο άλμπουμ με τίτλο "Κατάστρωμα", επισκέπτεται τη Κύπρο και μας προσκαλεί όλους σε δύο μουσικές παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό. Μια συναυλία- γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένη με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.
> Δευτέρα 6 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 21.00. Κρατήσεις: 22767711 / 99059257.
Τρίτη 7 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Κρατήσεις: 25377277.

Δήμητρα Γαλάνη
H σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στην Κύπρο παρουσιάζοντας μια νέα παράσταση. Για 2 ώρες θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Με την μαγική φωνή της να χρωματίζει κάθε στίχο και να αφηγείται τις πιο μεγάλες μας επιθυμίες, τα πιο μεγάλα μας όνειρα. Καλεσμένος της στις παραστάσεις αυτές ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος που γνωρίσαμε μέσα από τους Minor Project και με τον οποίο παρουσίασαν πρόσφατα το άλμπουμ "Το Βαλς των χαμένων μετά" σε στίχους Νίκου Μωραίτη. Δύο διαφορετικές φωνές “παντρεύονται” ιδανικά, ανεξάρτητα από τις χροιές τους, καθώς τις συνδέουν κοινά σημεία αναφοράς και μουσική παιδεία.
> Παρασκευή 24 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Κρατήσεις: 77777745.
Σάββατο 25 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00. Κρατήσεις: 22767711 / 99059257.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

T2 Trainspotting
Το πολυαναμενόμενο sequel της βρετανικής cult επιτυχίας του 1996 'Trainspotting' είναι γεγονός, με τον Danny Boyle να κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, έχοντας σύσσωμο το αρχικό καστ. 21 χρόνια μετά λοιπόν, οι παλιόφιλοι Ewan McGregor (Renton), Ewen Bremner (Spud), Jonny Lee Miller (Sick Boy) και Robert Carlyle (Francis Begbie), επιστρέφουν στους ρόλους που εκτόξευσαν τη φήμη τους στα ύψη τη δεκαετία του '90. Πρώτα υπήρχε η ευκαιρία, αλλά ακολούθησε η προδοσία. 20 χρόνια έχουν περάσει από τότε. Πολλά έχουν αλλάξει, αλλά κάμποσα άλλα έχουν μείνει ίδια. Ο Renton επιστρέφει στο μόνο μέρος που ονόμασε ποτέ του σπίτι. Ο Spud, ο Sick Boy και ο Begbie είναι εκεί και τον περιμένουν. Μαζί, τον περιμένουν και η θλίψη, η απώλεια, η χαρά, η εκδίκηση, η φιλία, η αγάπη, ο πόθος, ο φόβος, η μετάνοια, η διαμορφίνη, η αυτοκαταστροφή και ο θανάσιμος κίνδυνος. Όλα σε μια γραμμή και τον καλωσορίζουν. Έτοιμα να μπουν στο χορό. Η ιστορία του 'T2 Trainspotting' βασίζεται και πάλι σε ένα από τα βιβλία του Irvine Welsh, το 'Porno', ένα μυθιστόρημα που μιλά για την παρέα του 'Trainspotting' δέκα χρόνια μετά. Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο.
> Πρεμιέρα Πέμπτη 2 Μαρτίου, Κ-Cineplex σε όλη την Κύπρο.

Μήνας Γαλλοφωνίας ο Μάρτιος
Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής, διαγωνισμοί και συζητήσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Μήνα Γαλλοφωνίας που ξεκινά την 1η Μαρτίου. Την αυλαία του Μήνα Γαλλοφωνίας θα σηκώσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου χωρών της Γαλλοφωνίας στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθεί και η κυπριακή ταινία «Μέλος Οικογένειας». Οι εκδηλώσεις του Μήνα Γαλλοφωνίας πραγματοποιούνται κάτω από το σύνθημα «J’aime, Je partage», δύο λέξεις που, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, «αν υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας ως άνθρωποι και ευρύτερα ως κοινωνία, μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο». Στις 22 Μαρτίου ο Καθηγητής Jacques Bouchard θα δώσει μια διάλεξη με θέμα «Η νεωτερική επίδραση των γαλλικών γραμμάτων στον Πρώιμο Νεοελληνικό Διαφωτισμό» ενώ στις 28 Μαρτίου ο καθηγητής Francois Mangenot θα μιλήσει με θέμα τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς του Web 2.0 στη διδασκαλία και εκμάθηση των γλωσσών. Ο Γεωλόγος Δρ Michel Morisseau θα δώσει στις 15 Μαρτίου διάλεξη με θέμα «Υποθαλάσσια ηφαιστεία νάνων ελεφάντων: Γεωλογική εξέλιξη της Κύπρου». Στο μεταξύ, στις 15 Μαρτίου θα απονεμηθούν τα βραβεία του παγκύπριου ενδοσχολικού διαγωνισμού με θέμα: «Ανακαλύψτε τους δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και των άλλων χωρών της Γαλλοφωνίας, στο πλαίσιο της Πάφου 2017». Το ιστορικό μυθιστόρημα «Guy et Rachel» θα παρουσιάσει στις 23 Μαρτίου ο συγγραφέας Ιωάννης Δ. Αντωνιάδης. Το βιβλίο μιλά για την αγάπη και την αξία της θυσίας. Τέλος, η ελβετική πρεσβεία παραχώρησε αντίτυπα της εξαιρετικής γαλλοελβετικής ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ma Vie De Courgette / Η ζωή μου σαν κολοκύθα», του Κλοντ Μπαράς, για δανεισμό σε σχολεία. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουν, καθώς πρόκειται για μια σπουδαία ταινία με ήρωα τον Κουρζέτ ο οποίος καταλήγει σε ορφανοτροφείο μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Το φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου
Μη χάσεις το Μάρτιο στην αίθουσα του Cine Studio στη Λευκωσία, ένα μοναδικό αφιέρωμα στο γαλλόφωνο κινηματογράφο. Ανάμεσά τους και το πολυβραβευμένο 'Elle' του Paul Verhoeven!

Ξεχωρίζουμε…
Elle (Εκείνη)

Η Michele μοιάζει ατρόμητη. Η ζωή της θα αλλάξει δια παντός όταν θα δεχτεί επίθεση μέσα στο ίδιό της το σπίτι. Αναζητά με μανία τον άντρα που εισέβαλε στη ζωή της, και το παιχνίδι που προκύπτει ανάμεσά τους, μπορεί να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή. Η ταινία 'Elle' του Paul Verhoeven, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας και χάρισε στην Isabelle Huppert τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Paul Verhoeven (2016) Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny. 130'.
Παρασκευή 3 Μαρτίου & Κυριακή 5 Μαρτίου, 21.00 (Κ 20.00), Cine Studio, Λ/σία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι ταινίες στο www.ofk.org.cy

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Για 11η συνεχόμενη χρονιά φέτος, θα διεξαχθεί ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος φέτος εξελίσσεται και αποκτά διήμερη διάρκεια, ενώ υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 15.000 συμμετοχές. Είναι αλήθεια ότι ένας Μαραθώνιος είναι μια πρόκληση που απαιτεί αφοσίωση και πείσμα, όμως εκεί στην περιοχή του Μόλου θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία που δεν γίνεται να χάσεις! Στις 18 Μαρτίου στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει ο εταιρικός μαραθώνιος και στις 11.00 τα παιδάκια μας θα τρέξουν το δικό τους μαραθώνιο 1χλμ. Στις 19 Μαρτίου, γύρω στις 07.00, θα γίνει η εκκίνηση του μεγάλου Μαραθωνίου και με διαφορά πέντε λεπτών θα ακολουθήσουν ο Ημι-Μαραθώνιος, ο Μαραθώνιος Υγείας 10χλμ. και ο Ατομικός Μαραθώνιος 5χλμ. Αυτή τη χρονιά άσε κάθε ενδοιασμό στην άκρη και έλα να ‘τρέξουμε με ένα χαμόγελο’ –όπως λέει και το σλόγκαν της εκδήλωσης– σε μια από τις έξι διαδρομές κατά μήκος της πανέμορφης παραλίας της Λεμεσού. Αν πάλι δεν θες να συμμετάσχεις στους αγώνες μπορείς απλώς να απολαύσεις τη μέρα, να τραγουδήσεις και να χορέψεις ή ακόμη καλύτερα να προσφέρεις τη βοήθειά σου ως εθελοντής!
> Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται σε €48 για το Μαραθώνιο, €36 Μισός Μαραθώνιος, €24 Petrolina Δρόμος Υγείας 10χλμ.,  €24 για τον Ατομικό Δρόμο 5χλμ., €300 ανά ομάδα για τον Primetel Εταιρικό Δρόμος 5χλμ., και δωρεάν για τον McDonald's Παιδικό Δρόμο. Πληρ. www.limassolmarathon.com.

ΠΑΦΟΣ 2017

Γιορτάζοντας τον Στας
Μια έκθεση - αφιέρωμα στον Στας Παράσχο, έναν από τους πιο γνωστούς και διεθνώς αναγνωρισμένους Κύπριους δημιουργούς, ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομά του με την ίδρυση και τη λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών στη Λέμπα. Ως πληθωρική προσωπικότητα και ως ένας καλλιτέχνης με διεθνές εκτόπισμα, ο Στας άφησε τη δική του σφραγίδα καθώς και μια πλούσια παρακαταθήκη στο εικαστικό τοπίο της Κύπρου. Η έκθεση θα αποτελέσει μια ρετροσπεκτίβα της δουλειάς του από το 1960 μέχρι και τον θάνατό του, το 2014, και σε αυτήν θα εκτεθούν έργα του που περιλαμβάνονται σε εθνικές και διεθνείς συλλογές, συμπεριλαμβανομένης της Tate Gallery του Λονδίνου. Την επιμέλεια έχουν οι Michael και Margaret Παράσχου.
Εγκαίνια και ξενάγηση στις 17 Μαρτίου, στις 19:00.
17 Μαρτίου - 30 Απριλίου 2017, Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου 10:00 - 15:00 (Δευτ.-Παρ.), 10:00 - 13:00 (Σάββατο) Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα για το πρόγραμμα του Πάφος 2017 εδώ
.

ΤΕΧΝΗ

Arthropod Collective: Off the Studio
Μετά από ένα Residency στο Ε.ΚΑ.ΤΕ. η καλλιτεχνική ‘συμμαχία’ Arthropod Collective παρουσιάζει μια εντυπωσιακή, ομαδική δουλειά στην Collection Gallery, που σκοπό έχει να εξετάσει και να ερευνήσει καινούργιες εικαστικές μεθόδους έκφρασης. Η ομάδα Arthropod απαρτίζεται από τους Elias Zaarour και Roula Abdo από το Λίβανο, τους Mathieu Devavry και Jerome Dupre από τη Γαλλία και τους Χριστίνα Χριστοφή και Βασίλη Βασιλείου από την Κύπρου. Έξι λοιπόν καλλιτέχνες, από τρεις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώνουν τις ιδιαίτερες κουλτούρες τους, ανταλλάσσουν γνώσεις διαφορετικής εικαστικής παιδείας, επικοινωνούν με διάφορες τεχνικές, μοιράζονται ιδέες και συναισθήματα και εξετάζουν πολλαπλές μεθόδους και τεχνικές στο πώς η διαδικασία που ακολουθούν αντανακλάται στο κοινό με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε να ήταν εμψυχωτική, αποδεκτή και νοηματική.
Εγκαίνια Πεμ 2 Mαρ, Collection Gallery, Λευκωσία, 19.30. Πληροφορίες 22256663, 99206296. Διάρκεια μέχρι 31/3.

Ημέρα Ιταλικού Design
Φέτος η Ιταλική Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το διάσημο μουσείο σχεδίου και τέχνης “La Triennale di Milano”, παρουσιάζει την Ημέρα Ιταλικού Design (Italian Design Day), ένα σημαντικό γεγονός που θα εορταστεί με παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, σε 100 πόλεις, προβάλλοντας την υπεροχή του Ιταλικού design σε όλο τον κόσμο. Στην Κύπρο, η Πρεσβεία της Ιταλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (University of Nicosia), προσκαλεί όλους τους λάτρεις του Ιταλικού design να παρευρεθούν σε μια εκδήλωση για το Ιταλικό design και τις σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου σε αυτόν τον τομέα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο Αρχιτεκτονικής και Κέντρου Ερευνών (ARC) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close