Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 15 κορυφαία πράγματα του Απρίλη

Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης μας επιφυλάσσει πολλές υπέροχες στιγμές σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2017

Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, κινηματογράφος και σπουδαίες εικαστικές εκθέσεις από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μέχρι τη Λεμεσό, τη Λευκωσία αλλά και ολόκληρη την Κύπρο μας περιμένουν για τον Απρίλιο.

Το Check In σου ετοίμασε τη λίστα με τα καλύτερα τους μήνα.

4ο International Tattoo Convention
Το 4th International Tattoo Convention, το οποίο θα φιλοξενεί δεκάδες ντόπιους αλλά και ξένους ταλαντούχους Tattoo Artists, με κύριο στόχο να παρουσιάσουν στον κόσμο την τέχνη και τις τεχνικές τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πρωτότυπες τεχνικές δημιουργίας τατουάζ, piercing αλλά και να διαλέξουν τον καλλιτέχνη που θα κτυπήσει το τατουάζ που θέλουν. Τους tattoo artists πλαισιώνουν διάφορα άλλα καλλιτεχνικά happenings, όπως live bands, special live body airbrushing, διαγωνισμοί και άλλες πολλές εκπλήξεις. Επίσης στο χώρο θα υπάρχουν και μικρά μαγαζάκια τα οποία θα διαθέτουν προς πώληση, ρούχα, κοσμήματα και διάφορα άλλα tattoo related accessories. Η τιμή εισόδου είναι €10 ημερησίως, αλλά για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο και για τις τρεις ημέρες στην τιμή των €15. Δες όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ
Παρασκευή 31 Μαρτίου (11.00-23.00) - Κυριακή 2 Απριλίου (10.00-23.30), Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός.

AboutPets 2017
Το πρώτο σαββατοκύριακο του Απρίλη, είμαστε όλοι καλεσμένοι στη μεγαλύτερη έκθεση για ζώα συντροφιάς που έγινε ποτέ στην Κύπρο, AboutPets, που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton Park Nicosia. Η έκθεση AboutPets 2017 αφορά τους καλύτερούς μας φίλους, τα κατοικίδια, και την ευζωία τους, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της υπεύθυνης κηδεμονίας. Η δημιουργική αυτή συνάντηση φιλοδοξεί να ενώσει υπό τη σκέπη της όλους τους ζωόφιλους, όλους εσάς, που η αγάπη σας για τα κατοικίδια παραμένει αδιαπραγμάτευτη, ανεξαρτήτου συνθηκών. Άλλωστε, λένε, πως καλύτερος ψυχοθεραπευτής είναι η αγκαλιά ενός ζώου. Σκυλάκια, γατάκια, πτηνά, ερπετά, ενυδρείο βελτιώνουν τη ζωή μας με την παρουσία τους και προσμένουν μοναχά στη φροντίδα και την αγάπη μας. Αγάπη, η οποία για να προσφερθεί απαιτείται πρωτίστως γνώση και φυσικά διάθεση για προσφορά.
Σάββατο 1 - Κυριακή 2 Απριλίου, Hilton Park, Λευκωσία, 10.00-20.00. Το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Μαξιλαροπόλεμος στη Λευκωσία
Με μαξιλάρια, πούπουλα και "πολεμιστές" θα γεμίσει η Λευκωσία τον προσεχή Απρίλιο, οπότε θα διεξαχθεί στην πόλη ένας απόλυτα πρωτότυπος μαξιλαροπόλεμος! Ναι, καλά διάβασες, μαξιλαροπόλεμος! Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ινδία και τις Κάτω Χώρες, που έλαβαν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Μαξιλαροπόλεμου, τώρα ήρθε και η σειρά της Κύπρου! Το Σάββατο 1η Απριλίου μικροί και μεγάλοι, ακόμα και γιαγιάδες (!), καλούνται να πάρουν τα μαξιλάρια τους και να επιδοθούν στον πιο διασκεδαστικό αγώνα. Διάβασε τους κανόνες: Μαλακά μαξιλάρια μόνο, μην κινείστε πολύ στο χώρο, αφαιρέστε τα γυαλιά σας εκ των προτέρων! Με το που θα δοθεί το σήμα, αρχίζουμε τον πόλεμο.
Σάββατο 1 Απριλίου, Πλατεία Φανερωμένης, Παλιά Λευκωσία, 15.00.

Φεστιβάλ Τουλίπας στο Πολέμι
Δεν έχει μόνο η Ολλανδία τουλίπες, ούτε μόνο στη χώρα αυτή διοργανώνεται το φημισμένο φεστιβάλ τουλίπας! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το χωριό Πολέμι της Πάφου, διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Τουλίπας. Εξάλλου, η κοινότητα έχει το προνόμιο να αποτελεί τη μοναδική παγκυπρίως περιοχή όπου φύεται η τουλίπα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και έκθεση τουλίπας, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στη φύση και να απολαύσουν τη μαγεία του πρασίνου και της άγριας τουλίπας.
Κυριακή 2 Απριλίου, Κοινοτικό Συμβούλιο Πολεμίου, Πάφος, 11.00.

Dorians Coastal Challenge
Στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή της Πύλας, πρόκειται να διοργανωθεί στις 8 Απριλίου μία πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα εκδήλωση με την ονομασία Dorians Coastal Challenge. Το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank είναι ανάμεσα στις ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με παρόμοιο χαρακτήρα που πραγματοποιούνται ανά το παγκόσμιο και η πρώτη που θα διοργανωθεί στην Κύπρο. Στο εν λόγω γεγονός οι συμμετέχοντες καλούνται να θέσουν σε δοκιμασία το σώμα και τα ψυχικά τους αποθέματα με σκοπό να διανύσουν μια απόσταση 5 χιλιομέτρων - από την πλαζ του ΚΟΤ μέχρι το Δασάκι της Πύλας - αποτελούμενη από 20 εμπόδια τοποθετημένα κατά μήκος της αμμώδους παραλίας και εντός της θάλασσας, σε ρηχά νερά. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω τα οποία δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σάββατο 8 Απριλίου, παραλιακή περιοχή Πύλας, Λάρνακα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ατομικά ή ως μέλη μιας ομάδας, μέσω της ιστοσελίδας www.dorianschallenge.com

2ο Φεστιβάλ Μεσαιωνική Λευκωσία
Θυμάσαι πέρσι τον Οκτώβριο που η Λευκωσία είχε βάλει τα Μεσαιωνικά της για να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο; Το τριήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πέρσι, με τίτλο «Μεσαιωνική Λευκωσία», σκοπό είχε να μας υπενθυμίσει τη μεσαιωνική ιστορία της Λευκωσίας. Με συμπόσιο, διάλεξη, ξεναγήσεις και ένα γκαλά, οι διοργανωτές πέρσι επιδίωξαν να μεταφέρουν για λίγο στο κοινό την ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Λευκωσίας αλλά και να δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το κομμάτι της πόλης. Το φεστιβάλ που αποτελεί ένα ταξίδι στα χρόνια από τον 11ο μέχρι τον 16ο αιώνα.
Πέμπτη 6 - Κυριακή 9 Απριλίου. Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Γιάννη Γεωργίου
Ο διακεκριμένος κύπριος πιανίστας, παρουσιάζει ένα ονειρικό μουσικό κολάζ γεμάτο αντιθέσεις, από αγαπημένες μινιατούρες μεγάλων συνθετών. Με έργα των Λιστ, Τσαϊκόφσκι, Ντεμπυσσύ, Σοπέν και Νικόλα Οικονόμου. Ένα απολαυστικό και συγκινητικό μουσικό ταξίδι που δεν απευθύνεται μόνο στους γνώστες της κλασικής μουσικής.
Πέμπτη 6 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λευκωσία, 20.30.

1ο Φεστιβάλ Γνώσης
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανοίγει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους και μας προσκαλεί στο 1ο Φεστιβάλ Γνώσης που θα λάβει χώρα από τις 7-9 Απριλίου 2017, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά). Ειδικά για τους μικρούς φίλους του Πανεπιστημίου θα δημιουργηθεί Παιδική Γωνιά, στις 8 και 9 Απριλίου 2017, η οποία θα λειτουργεί από τις 11:00-13:00 και από τις 15:00-18:00. Εκεί, τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών θα τύχουν επίβλεψης και θα απασχοληθούν με διάφορες δημιουργικές δράσεις, όπως είναι θεατρικά παιχνίδια σχετικά με τις επιστήμες και την έρευνα και εικαστικά εργαστήρια. Στο πλαίσιο της Παιδικής Γωνιάς θα δοθούν και δύο συναυλίες με αφήγηση για παιδιά, το Σάββατο, 8 Απριλίου στις 16:00 και την Κυριακή, 9 Απριλίου στις 12:00. Περισσότερα ΕΔΩ
Σάββατο 7 - Κυριακή 9 Απριλίου, Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία.

The Fate of the Furious
Η ταινία του μήνα

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Paul Walker το 2013 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και δύο χρόνια μετά το -συναισθηματικά φορτισμένο- 'Furious 7' (που έφτασε το 1,5 δισεκατομμύριο κέρδη σε παγκόσμιο επίπεδο), το πολύ επιτυχημένο franchise ταινιών 'Fast and Furious' επιστρέφει για 8η φορά στη μεγάλη οθόνη, με τους Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez και Jason Statham να υποδύονται εκ νέου τους ρόλους τους, αλλά και με νέες προσθήκες στο cast, όπως η Charlize Theron, η Helen Mirren και ο Kurt Russell, καθώς και ο γιος του Clint Eastwood, Scott Eastwood. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει για πρώτη φορά ο F. Gary Gray, δημιουργός του 'The Italian Job' (2003), εξ ου και η Theron συμφώνησε να πει το 'ναι' στο ρόλο της Cipher, μιας μυστηριώδους γυναίκας που καταφέρνει να πείσει τον Dom να εργαστεί ενάντια στους συμμάχους του. Από τις ακτές της Κούβας ως τους δρόμους της Νέας Υόρκης και τις παγωμένες πεδιάδες δίπλα στον Αρκτικό Ωκεανό, οι αγαπημένοι ήρωες του φιλμ πατούν τέρμα το γκάζι και προσπαθούν να σταματήσουν τους αναρχικούς από το να σκορπίσουν το χάος στην παγκόσμια σκηνή και να διασώσουν τον άνθρωπο που τους έκανε οικογένεια. Το 'The Fate of the Furious' θα διαδεχτεί ένα ένατο φιλμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλη του 2019, ενώ το δέκατο αναμένεται τον Απρίλιο του 2021.
Πρεμιέρα Πέμπτη 13 Απριλίου, Κ-Cineplex σε όλη την Κύπρο.



Ταξίδι μεγάλης μέρας προς τη νύχτα
Πρεμιέρα Κεντρικής Σκηνής ΘΟΚ

Το κλασικό έργο του Ευγένιου Ο' Νήλ, σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας είναι η νέα, μεγάλη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ. Ένα έργο που αγγίζει τα βαθύτερα και πάντα διαχρονικά θέματα των προβλημάτων της οικογένειας, της κοινωνίας και των διαλυμένων ανθρώπινων σχέσεων. Κεντρικό πρόσωπο του έργου ο εγωιστής, τσιγκούνης πατέρας Τζέιμς Ταϊρόουν, σπουδαίος ηθοποιός που θυσιάζει το ταλέντο του χάριν της εμπορικότητας. Η μητέρα Μαίρη Ταϊρόουν, μια καλλιεργημένη γυναίκα που κατάντησε μορφινομανής και τα δύο παιδιά τους, ο αλκοολικός Τζέιμς και ο φυματικός Έντμοντ. Παίζουν: Αντώνης Κατσαρής, Ρενή Πιττακή, Θανάσης Δόβρης, Άρης Μπαλής, Ιώβη Φραγκάτου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς.
Πρεμιέρα Σάββατο 22 Απριλίου, Κτήριο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις Παρ 28 & Σ 29 Απρ, 20.30, Κ 23 & Κ 30 Απρ, 18.00. Πληρ. 77772717.

Peace2 Peace- Επιστρέφοντας στο Μούτταλο
Μια εγκατάσταση, στην περίφραξη του Τεμένους Αγίας Σοφίας (Cami-i Kebir), σηματοδοτεί την έναρξη των δράσεων της δικοινοτικής ομάδας Γυναικών Peace2Peace στην Πάφο, στο πλαίσιο του προγράμματος Επιστρέφοντας στο Μούτταλο. Γυναίκες από όλη την Κύπρο συναντώνται και δημιουργούν από κοινού εγκαταστάσεις από σμιλί και αναδεικνύουν έννοιες της δημιουργικότητας, της ειρήνης και της συνύπαρξης. Το σμιλί, ως μια από τις πιο διαδεδομένες παραδοσιακές χειροτεχνίες, λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος στην καθημερινότητα των ανθρώπων και τα κομμάτια αυτής της εγκατάστασης αποτελούν μέρη του ίδιου συνεκτικού ιστού που περιλαμβάνει μοτίβα διαφορετικά αλλά και ίδια.
Κυριακή 23 Απριλίου, Τέμενος Αγίας Σοφίας (Cami-i Kebir) Μούτταλος, Πάφος, 11.00.
Στο πλαίσιο του Πάφος 2017.

Πέρσες του Αισχύλου
Τελευταία δράση του διετούς project Hρω-ισμοί

Με τη θεατρική παράσταση "Πέρσες'' του Αισχύλου ολοκληρώνεται το διετές project Hρω-ισμοί του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, που συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Στον ανακαινισμένο χώρο Αττικόν θα παρουσιαστεί μια σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου δράματος, σε σκηνοθεσία του Λούκα Βαλέβσκι. Οι "Πέρσες" είναι η παλαιότερη σωζόμενη ελληνική τραγωδία, καθώς επίσης και το μόνο σωζόμενο έργο βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα. Πραγματεύεται ο θρήνος των Περσών, όταν πληροφορούνται την συντριπτική ήττα τους από τους Έλληνες. Ο Αισχύλος υπερβαίνει τα ιστορικά πλαίσια προβάλλοντας τα θέματα της ύβρεως, του δικαίου, του πολέμου. Τιμά τους νικητές και ταυτόχρονα οικουμενοποιεί τη φρίκη.
Παραστάσεις Παρασκευή 28 - Σαββατο 29 Απριλίου, Αττικόν, Πάφος, 19.30. Πληρ. 99985232 / 97879793. Είσοδος €10, δωρεάν η είσοδος για άτομα κάτω των 18 χρόνων.

Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2017
Cyprus Film Days 2017

Δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος οι Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2017, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας. Μέσα σε μια ιδιαίτερα εορταστική διάθεση, με πέραν των είκοσι μεγάλου μήκους ταινιών σε παγκύπρια πρεμιέρα, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου 2017, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία. Την τριμελή Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ, υπεύθυνη για τον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων, αποτελούν η σκηνοθέτιδα Τώνια Μισιαλή, ο ακαδημαϊκός Δρ Κώστας Κωνσταντινίδης και ο παραγωγός και σκηνοθέτης Μάριος Στυλιανού. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com και στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook.
Πέμπτη 27 Απριλίου - Σάββατο 6 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & Ζήνα Πάλας, Λευκωσία.

Εικαστικά
Terra Mediterranea: In Action

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 παρουσιάζει στη Λευκωσία και Πάφο έκθεση σύγχρονης τέχνης, συνέδριο και σειρά από παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών από την Κύπρο και τον διεθνή χώρο. Το πρότζεκτ επιδιώκει να ανιχνεύσει, να διερευνήσει και να παρουσιάσει την άποψη σύγχρονων καλλιτεχνών γύρω από το σημερινό γενικευμένο τοπίο οικονομικής, πολιτικής, θρησκευτικής, κοινωνικής, αλλά και βαθύτατα υπαρξιακής κρίσης ταυτότητας μέσα από μια μεσογειακή ματιά, πολιτική και συνάμα ποιητική. Στην Πάφο θα παρουσιαστούν εικαστικές εγκαταστάσεις σε χώρους ιστορικού, αρχαιολογικού, εθνολογικού και κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος, προβάλλοντας τη συνάντηση των πολιτισμών του παρελθόντος και του παρόντος. Οργάνωση: Ίδρυμα Πιερίδη. Επιμέλεια: Δρ Γιάννης Τουμαζής.
NiMAC Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσία, Eγκαίνια: 7 Απριλίου 2017, 20:00. Διάρκεια: 7 Απριλιου - 29 Ιουλίου και 5 Σεπτεμβρίου - 25 Νοεμβρίου 2017

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και θεωρητικοί: Ana Adamović, Marwa Arsanios, Banu Cennetoğlu και Ruth Keshishian, Βassam El Βaroni, Silvia Giambrone, Hackitectura, Elizabeth Hoak-Doering, Ελένη Καμμά, Serap Kanay, Nurtane Karagil, Mahmoud Khaled, Ζήσης Κοτιώνης, Κυριακή Κώστα, Mona Marzouk, Παναγιώτης Μιχαήλ σε συνεργασία με Pascalle Burton, Isabel Carvalho, Peter Eramian, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Christopher Rey Pérez, Μαρία Πετρίδη και Liv Strand, Σοφία Μπέμπεζα, Yael Navaro-Yashin και Emrah Gokdemir, Erkan …zgen, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Δέσπω Πασιά και Αντώνης Χατζηκυριάκου, Πόλυς Πεσλίκας, Αλέξανδρος Πισσούριος, Ran Slavin, Νεωτερισμοί Τουμάζου, Paola Yacoub και Michel Lasserre, Λία Χαράκη, Μαριάννα Χριστοφίδη.

Σπηλια Φάμπρικας, Πάφος, Eγκαίνια: 8 Απριλίου 2017, 11:00
Διάρκεια: 8 Απριλίου - 25 Νοεμβρίου 2017 (Ωράριο καθημερινά: 10:00 - 19:00)
Στη Σπηλιά της Φάμπρικας, η καταξιωμένη Chiharu Shiota θα εγκαταστήσει το εντυπωσιακό έργο "A Walk through the Line", με τη συνεργασία και στήριξη του Πολιτιστικού οργανισμού EU-Japan Fest Japan Committee.

Όλο το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις του Πάφος 2017 τον Απρίλιο ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close