Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τι νέο παίζει σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

Μάθε όλα τα καινούργια καλοκαιρινά στέκια αλλά και ξενοδοχείαστους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2017

Στον Πρωταρά, στην Αγία Νάπα και όχι μόνο αλλάζουν πολλά. Πριν από λίγες εβδομάδες, η περιοχή έμοιαζε με ένα τεράστιο εργοτάξιο. Νέα εστιατόρια, καφέ και μπαράκια έρχονται να εμπλουτίσουν τη ζωή στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ενώ πολλά ξενοδοχεία έχουν ανακαινιστεί. Κάτι αλλάζει στην περιοχή και μας αρέσει πολύ!

Φέτος θα δοκιμάσουμε

Ανεμόμυλος Ταβέρνα
Μια νέα ταβέρνα κάνει την εμφάνισή της στον Πρωταρά, με αέρα παραδοσιακής κουζίνας και αγάπη για τη σχάρα. Θα τη βρεις πίσω από τα γνωστά Magic Dacning Waters στον παραλιακό δρόμο. Χωρίς δεύτερη σκέψη παράγγειλε το μεζέ του (oe18), μια ποικιλία γεύσεων με 24 πιάτα, τα οποία ξεκινούν με κρύα ορεκτικά, από τα πιο ήπια σε γεύση, συνεχίζουν με πιο γευσάτα και τελειώνουν με κερασμένο γλυκό ή φρούτο και εδώ τηρείται κατά γράμμα η ιεροτελεστία. Συνόδευσέ το με ζιβανία ή με κρασάκι του τόπου μας.
(23258890) Λεωφ. Πρωταρά 9, Πρωταράς. Δ-Κ 16.00-23.00 (Ιούλιο & Αύγουστο 12.00-23.00).

Living Room
Το ολοκαίνουργιο cafe n' bar της Αγίας Νάπας φέρνει κάτι από μεγαλουπόλεις του εξωτερικού στην περιοχή. Ένας χώρος με εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση και custommade επίπλωση, με φιλόξενη εξυπηρέτηση, επιλεγμένα ποτά και φαγητά. Το μεσημέρι θα βρεις διάφορα σνακ, ενώ οι DJs σού κάνουν παρέα. Το βράδυ μετατρέπεται σε μπαράκι με lounge μουσική, με τα ντεσιμπέλ του ήχου να ανεβαίνουν μαζί με τη διάθεση, ενώ η καρτέλα του μενού περιλαμβάνει σούσι και διάφορα platters και φυσικά signature cocktails.
(97661424) Nissi 26, Αγία Νάπα.

Panoramic Bar
Τι θα έλεγες για ένα πολυτελές roof bar με θέα όλη τη Μακρόνησο; Στην ταράτσα του πρόσφατα ανακαινισμένου Asterias Hotel ανοίγει ένα καλοκαιρινό μπαράκι με προσεγμένο χώρο, καλοκαιρινό, με αναπαυτικές πολυθρόνες, prive τραπέζια με σκέπαστρο και ξύλινες πλατφόρμες. Με κοκτέιλ που απαιτούν μαεστρία και φυσικά κάτι για να τσιμπήσεις, εξάλλου το Levels και το Koralli ανέβασαν τη γαστρονομία σε άλλο επίπεδο τα τελευταία χρόνια στο Asterias.
(23201000).

The Butchery & Co
Ο παππούς του ιδιοκτήτη από το Λιοπέτρι, μάζευε όλη την οικογένεια και πολλές φορές και τη γειτονιά και έψηνε στα κάρβουνα κρέας δικής του εκτροφής. Αυτή την παράδοση θέλει να τιμήσει και ο ίδιος με το άνοιγμα ενός νέου καρβουνομαγειρείου στο κέντρο του Πρωταρά. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί ώστε να θυμίζει παραδοσιακή αυλή και όλα τα φαγητάπροσφέρονται στα κάρβουνα, χωρίς προετοιμασία ημερών, όλα της ώρας, με φρέσκες πατάτες δικής του παραγωγής. Και όσο το σκέφτομαι, μια πιατέλα με λουκάνικο, σουβλάκι, μισό κοτόπουλο, χαλούμι, σεφταλιές, πατάτες και σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για να τη μοιραστούμε με την παρέα.
(70003120) Λεωφ. Πρωταρά 66, Πρωταράς. Δ-Κ 12.00-24.00.

Νέα και παλαιότερα
Μπορεί να άνοιξαν πέρσι, παρόλα αυτά πολλοί δεν πρόλαβαν να τα ανακαλύψουν καινα τα εξερευνήσουν, γι' αυτό φέτος μπαίνουμε σε αυτά που πρέπει να επισκεφτούμε οπωσδήποτε.

Kaliva on the beach
Αν οι καλύβες είχαν αυτή την όψη, τότε σίγουρα εδώ θα θέλαμε να μείνουμε. Θα το βρεις δίπλα στην παραλία Πανταχού στην περιοχή του μικρού λιμανιού της πόλης. Το λευκό και η ψάθα κυριαρχούν, ενώ μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Σερβίρει από το πρωί καφέ και σνακ, ενώ το μεσημέρι και το βράδυ σερβίρει πιάτα από τη διεθνή κουζίνα μαζί με πίτσα, σαλάτες και σάντουιτς, παρέα με πολύχρωμα κοκτέιλ και lounge μουσική. Φέτος μπαίνει στον χάρτη μας και για καλοκαιρινά πάρτι.
(23723023) Παραλία Πανταχού, Λιμανάκι Αγίας Νάπας. Δ-Κ 09.00-01.00.

Roof Burger Bar
Το στομάχι χορταίνει με ζουμερά, καλοφτιαγμένα burger την ίδια ώρα που το μάτι απολαμβάνει τη μοναδική θέα από τον 5ο όροφο του Grecian Sands. Το μενού μικρό και προσεγμένο, με λίγα ορεκτικά, εναλλακτικές σαλάτες και φυσικά burger, ψημένα στο γκριλ, σε διάφορες παραλλαγές και επειδή σε καταλαβαίνουμε όταν παίζεις Ôαμπε μπα μπλομ, τι να φάω, δοκίμασε το Mini Burger Trilogy (€15) με ένα κλασικό beef cheeseburger, ένα με χαλούμι, ρόκα και ψητή ντομάτα και ένα burger κοτόπουλο με τυρί. Συνόδευσέ τα με κρασί από το ενδιαφέρον wine list τους.
(99751490) Grecian Sands Hotel, Αγία Νάπα. Δ-Κ 18.00-23.30.

Νέα ξενοδοχεία



Atlantica Mare Village

Το πρώην Kermia ανακαινίστηκε, άλλαξε όνομα και πλέον κάτω από την ομπρέλα των Atlantica Hotels μάς συστήνεται ξανά. Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του χαρακτήρα, ενώ μερικά διαθέτουν τη δική τους αποκλειστική πισίνα! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
(www.atlanticahotels.com) Δρόμος Κάβο Γκρέκο, Αγία Νάπα.

Guru Boutique Suites
Αν επιθυμείς να ξεφύγεις για πολυτελείς ρομαντικές διακοπές, μόνο τα δυο σας, τότε πιθανό να βρήκες το ιδανικό μέρος, με all inclusive πακέτο και μάλιστα με θέα το Κάβο Γκρέκο. Με ρουστίκ και έθνικ διακόσμηση σε κάθε του χώρο, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ξενοδοχεία. Διαθέτει 5 σουίτες, η κάθε μια με το δικό της όνομα και τη διακόσμηση που της ταιριάζει, όπως η Thai με ανατολίτικα χαρακτηριστικά, η Med που σε ταξιδεύει στο Αιγαίο κ.λπ.
(99651782 / www.guruboutiquesuites.com/ info@gurubar.com) Κάβο Γκρέκο, Αγία Νάπα.

Nicholas Color Hotel
Ένα ολοκαίνουργιο και πολύχρωμο value for money ξενοδοχείο άνοιξε στην Αγία Νάπα και ήδη αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Άλλωστε, δεν είναι και λίγο με oe100 το βράδυ να μένεις με το έτερον ήμισυ σε ένα 3άστερο ξενοδοχείο στο πιο γνωστό μας θέρετρο. Στους χώρους του η διακόσμηση επιμένει να έχει βάση το λευκό, αλλά παίζει με τα χρώματα κι αυτό είναι το εντυπωσιακό! Φαντάσου ότι ακόμη και ο βυθός της πισίνας δεν έχει το συνηθισμένο γαλάζιο!
(23723988 / nicholascolorhotel.com / reservations@nicholascolorhotel.com) Λεωφ. Nissi, Αγία Νάπα.

Sun 'n' Blue
73 πολυτελή δωμάτια σε περιμένουν στην καρδιά της Αγίας Νάπας. Αποτελεί το νέο παιδί της αλυσίδας ξενοδοχείων Sunnyseeker Hotels και βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά από την παραλία Γλυκό Νερό.
(23723600 / www.sunnblue.com / info@sunnblue.com) Κρυού Νερού 28, Αγία Νάπα.

Σε ρυθμούς ανακαίνισης


> Η Tsokkos Hotels προχώρησε με ανακαινίσεις σε διάφορα ξενοδοχεία της, με αυτήν του Anastasia να ξεχωρίζει, καθώς περιλαμβάνει ριζική διαμόρφωση των εξωτερικών και κοινόχρηστων χώρων με εντυπωσιακό διάκοσμο στην οροφή και φυτά να κρέμονται από τους πάνω ορόφους, του all day εστιατορίου και του εξωτερικού μπαρ πισίνας. Η ανακαίνιση κινήθηκε σε χρώματα του λευκού, του γκρι και του γαλάζιου. Η ανακαίνιση του Odessa Beach Hotel περιλαμβάνει τους κοινοχρήστους χώρους, την υποδοχή, τα bar, τα εστιατόρια και το εξωτερικό μπαρ. Δημιουργήθηκε όμως και ένα νέο εστιατόριο με βάση τη μεσογειακή κουζίνα. Και μαζί με όλα αυτά απέκτησε και το δικό του spa. Δύο νέα εστιατόρια δημιουργήθηκαν και στο Marlita Beach Hotel Apt στον Πρωταρά, ενώ με την ανακαίνισή του διαμορφώθηκαν οι εξωτερικοί χώροι. Τα δωμάτια του Anmaria Beach Hotel στην Αγία Νάπα έχουν πάρει τα πάνω τους μετά την ανακαίνισή τους, ενώ δημιουργήθηκε και γυμναστήριο με στόχο τους επαγγελματίες αθλητές. Τέλος, έχουν ανακαινιστεί τα δωμάτια των Silver Sands Beach Hotel και Tsokkos Protaras Beach Hotel στον Πρωταρά.
(77777444 / www.tsokkos.com / reservations@tsokkos.com).

> Το αγαπημένο Melini Hotel Apartments (23831200) στον παραλιακό του Πρωταρά, μοιάζει σαν να κτίστηκε ξανά από την αρχή. Κάθε χώρος του έχει δεχθεί ολική ανακαίνιση και ετοιμάζεται για το grand opening. Στα δωμάτια επικρατεί μίνιμαλ διακόσμηση, ενώ διαθέτουν όλα τα απαραίτητα για να φτιάξεις το πρωινό ή το γεύμα σου!

> Ολική ανακαίνιση όμως έγινε και στο Evalena Beach Hotel (23832222) που βρίσκεται σε προνομιακή θέση πάνω στη θάλασσα του Sunrise, δίπλα στο Yianna Marie και το οποίο ήδη υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες, οι οποίοι λένε τα καλύτερα για τη νέα του όψη. Οι εξωτερικοί του χώροι έχουν διαμορφωθεί επίσης πλήρως, και η πισίνα έχει γεμίσει με λευκές ξαπλώστρες και ομπρέλες, η θέα ωστόσο είναι το μόνο που δεν αλλάζει και παραμένει μαγευτική όπως πάντα.

> Σε ρυθμούς ανακαίνισης μπήκε φέτος και το Asterias Beach Hotel (23201000), οι φωτογραφίες του οποίου εντυπωσιάζουν. Τα δωμάτια ανακαινίστηκαν πλήρως, αποκτώντας μεγάλα, άνετα κρεβάτια και εύχρηστους χώρους, ενώ επεκτάθηκε μάλιστα σε ακόμη δύο ορόφους, στους οποίους δημιουργήθηκαν σουίτες με ιδιωτικό jacuzzi ή πισίνα στη βεράντα τους! Η ανακαίνιση επεκτάθηκε και στην υποδοχή, στους εξωτερικούς χώρους και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ενώ το Levels Beach Bar και το Koralli πλέον δένουν απόλυτα με το περιβάλλον! Εν αναμονή -εκτός του Panoramic Bar στην ταράτσα του- και ενός ιταλικού εστιατορίου.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close