Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Βρήκαμε ένα σπίτι στο βουνό, με μαγευτική θέα και παραδοσιακό χαρακτήρα

Ένα υπέροχο αγροτουριστικό κατάλυμα, κρυμμένο στην κυπριακή φύση!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2018

Τα χωριά της Κύπρου έχουν πολλά να σου προσφέρουν και ακόμα περισσότερα να δείξουν στον επισκέπτη που τα επιλέγει για την ξεκούρασή του στην ύπαιθρο.

Αν λοιπόν θέλεις να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της πόλης και να περάσεις ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο, ο αγροτουρισμός σαφώς προσφέρει πολύ καλές επιλογές σε όμορφα χωριά, μέσα στη φύση και μαζί τους αγνούς ανθρώπους της υπαίθρου.

Γι' αυτό κι εμείς στο Check In Cyprus δεν σταματάμε να ανακαλύπτουμε κρυμμένους θησαυρούς στην κυπριακή φύση. Όπως είναι το παραδοσιακό Κονάτζιη της Ροδούς στο χωριό Καμινάρια!

Το Κονάτζι της Ροδούς λοιπόν βρίσκεται σε ένα καταπράσινο, τοπίο ανάμεσα στα βουνά της επαρχίας Πάφου και Λεμεσού, που ξεπροβάλλει το πανέμορφο χωριό Καμινάρια.

Είναι χτίσμα του 1940, φτιαγμένα με την παραδοσιακή πέτρα της περιοχής, που το καθιστά δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Η αναπαλαίωσή του ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και αποπερατώθηκε το 2016.

Το σπίτι είναι παραδοσιακά διαμορφωμένο, με τα περισσότερα έπιπλα να είναι αντίκες αναπαλαιωμένες, έπιπλα που ανήκαν στη γιαγιά Ροδού. Η κατοικία είναι χωρισμένη στο ανώι (με 2 ξεχωριστά δωμάτια) και στο κατώι (με 1 δωμάτιο + σαλόνι ), έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν 2 ξεχωριστές κατοικίες, φιλοξενώντας μέχρι και 5 άτομα.

Στο πετρόκτιστο κατάλυμα υπάρχει εξοπλισμένη κουζίνα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων αλλά και παραδοσιακή ξυλόσομπα. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φουκού για να προετοιμάσετε νόστιμα γεύματα και να τα απολαύσετε στον κήπο, και την άνω βεράντα όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Το σπίτι διαθέτει τηλεόραση (2) επίπεδης οθόνης, παραδοσιακή ξυλόσομπα, επιπλωμένη βεράντα με θέα τα βουνά. Το σαλόνι περιλαμβάνει καθιστικό και τραπεζαρία και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για την προετοιμασία γευμάτων.

Αν αναζητάς ηρεμία και χαλάρωση, το "κονάτζι της Ροδούς' είναι η καλύτερη πρόταση, ενώ κοντά στο γραφικό χωριό, μπορείς να θαυμάσεις τη θαυματουργή Παναγία Καρδιοβαστάζουσα, τον Άγιο Ερμόλαο (μοναδική εκκλησία στην ελεύθερη Κύπρο) και άλλες δύο εκκλησίες, το Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης Ενετικά Γεφύρια, όπου ο περιπατητής μπορεί να δει αγρινά στο πέρασμα του, τα ενετικά γεφύρια της Ελιάς και του Τζιελεφού και τα μοναδικά Καμίνια που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες: 99 840118 & https://www.facebook.com/konantzirodous/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close