Τέχνη

Η Σόνια Χατζηβασίλη ετοιμάζεται για τη δεύτερη ατομική έκθεσή της

Μιλήσαμε μαζί της με αφορμή τη δεύτερη ατομική της έκθεση στη Λεμεσό αυτόν το μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2018

Η Σόνια Χατζηβασίλη είναι μόλις 29 ετών και είναι ζωγράφος. Κατάγεται από τη Λεμεσό, όπου εκεί ζει και δημιουργεί. Μάλιστα τον Απρίλιο, θα μας παρουσιάσι τη δεύτερη ατομική της έκθεση, με τίτλο "Terminal 13" στην Γκαλερί ART360°.

Με αυτήν την αφορμή ο Γιάννης Χ. Πέτεβης τη συνάντησε στο studio της στη Λεμεσό και μίλησε μαζί της για τέχνη και όχι μόνο.

Μίλησέ μας λίγο για την επερχόμενή σου έκθεση.
'Πηγή έμπνευσής μου για την έκθεση αυτή αποτελούν οι εμπειρίες, που αποκόμισα μέσα από τα ταξίδια. Έχοντας για moto "Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η διαδρομή" έρχομαι να παρουσιάσω μέσα από τη δική μου ματιά τις στιγμές, που με σημάδεψαν και τις οποίες αποτυπώνω στα έργα μου. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου στην Γκαλερί ART360°, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να δει τη νέα μου δουλειά, η οποία είναι ένα συνονθύλευμα διάφορων επιρροών, που συνέλεξα μέσα από τα ταξίδια μου'.

Σπούδασες στη Μεγάλη Βρετανία. Πόσο σε ανέπτυξε αυτό καλλιτεχνικά, σε σχέση και με τα ερεθίσματα που είχες εκεί;
'Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στη Μεγάλη Βρετανία έγινα κοινωνός μίας διαφορετικής κουλτούρας και ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης, γεγονός που είχε αντίκτυπο τόσο στον χαρακτήρα μου όσο και στα έργα μου. Τα ερεθίσματα που σου δίνονται σε μια μεγάλη χώρα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, ποικίλουν διαμορφώνοντας και αναπτύσσοντας το καλλιτεχνικό σου είναι'.

Η Κύπρος παρέχει αυτά τα ερεθίσματα;
'Παρόλο που η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα, εντούτοις παρέχει αρκετές πηγές έμπνευσης. Θεωρώ πως έγκειται στον κάθε άνθρωπο πόσο θέλει να εξελιχθεί. Παρόλα αυτά οι εμπειρίες, που αποκομίζεις στην Αγγλία, είναι διαφορετικές λόγω της κουλτούρας'.

Μπορεί η καλλιτεχνική ανάγκη να γίνει επιλογή επαγγελματικής καριέρας;
'Αποτελεί ευχής έργον για έναν καλλιτέχνη η ενασχόλησή του με αυτό που αγαπά να του παρέχει τα απαραίτητα. Εντούτοις, αποτελεί δύσκολο εγχείρημα ειδικά σε μια μικρή χώρα, όπως είναι η Κύπρος. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, γιατί δεν χρειάστηκε να κάνω κάποιο ανεπιθύμητο συμβιβασμό. Από τη μια έχω την ευκαιρία να δημιουργώ τα δικά μου έργα τέχνης και από την άλλη να διδάσκω σε μικρούς και μεγάλους το μάθημα της τέχνης'.

Τι θεωρείς πώς κάνει την καλλιτεχνική υπογραφή σου… αναγνωρίσιμη;
'Η απόδοση των φιγούρων, που στην πλειοψηφία τους αποπνέουν ένα αίσθημα μυστηρίου και απομόνωσης'.

Ασχολείσαι και με τη γλυπτική;
'Πάντα με εντυπωσίαζε η τέχνη της γλυπτικής μιας και σου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις τρισδιάστατα έργα με πιο ρεαλιστική απόδοση. Με βοήθησε να ανακαλύψω ένα νέο κόσμο δημιουργίας, ο οποίος με εκφράζει ιδιαίτερα'.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου πίνακας και γιατί;
'Eίναι δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να επιλέξει κάποιον πίνακα ως τον καλύτερο. Παρόλα αυτά ο Έντουαρντ Χόπερ ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που με επηρέασαν. Το "Nighthawks" είναι ο πιo εμβληματικός του πίνακας και ένα από τα πιο γνωστά του έργα, το οποίο ξεχωρίζω ιδιαίτερα. Εκφράζει την μελαγχολία του αμερικανικού ονείρου με τρόπο εριστικό'.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close