News , Guide

Ο Φίλιππος Γιαπάνης θα φτιάξει τη "Συτζιά του Πρωταρά"

Ένας από τους πιο γνωστούς Κύπριους γλύπτες φιλοτεχνεί για το Δήμο Παραλιμνίου

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018

Ο Φίλιππος Γιαπάνης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους γλύπτες του νησιού μας, αυτοδίδακτος μάλιστα, και ιδιοκτήτης του Πάρκου Γλυπτικής "Η Μικρή Σαλαμίνα".

Ο Φίλιππος Γιαπάνης λοιπόν, συμφώνησε με το Δήμο Παραλιμνίου για τη φιλοτέχνηση, παράδοση και εγκατάσταση δύο γλυπτών στον Δήμο Παραλιμνίου.

Το έργο αποτελεί εισήγηση της Επιτροπής Τουρισμού με πρόεδρο τον κ. Λοΐζο Λοΐζου. Τα γλυπτά αφορούν τα δύο υφιστάμενα σιντριβάνια στον Πρωταρά, τα οποία θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες με το πρώτο να έχει θέμα "Ναυμαχία της Λεύκολλας" και το δεύτερο με θέμα "Η Συτζιά του Πρωταρά".

Η φιλοτέχνηση των δύο γλυπτών θα συμβάλει στον εξωραϊσμό και στην αναβάθμιση του χώρου όπου θα στεγάζονται τα γλυπτά, με αποτέλεσμα της ανάπλασης και της βελτίωσης των έργων στη Δημοτική πλατεία «ΛΕΥΚΟΛΛΑ» και Δημοτική Πλατεία «ΜΕΛΙΖΟΝΑ» στον Πρωταρά.

Μάλιστα η συμφωνία για τη φιλοτέχνηση υπογράφτηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου μεταξύ του γλύπτη κ. Φίλιππου Γιαπάνη και του Δήμου Παραλιμνίου στην παρουσία των Προέδρων των Επιτροπών Έργων και Πολιτισμού αντίστοιχα, Δημοτικών Συμβούλων κ. Γιώργου Καρά και κ. Αναστάση Βλίττη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close