Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ετοιμάσου για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης του Δρόμου

Η Αγία Νάπα βγαίνει στους δρόμους

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Αγίας Νάπας στα πλαίσια της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη, διοργανώνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης του Δρόμου (Street Art Festival and 3D Street art) από τις 21 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 στην Αγία Νάπα.

Η Street Art, γνωστή και ως Τέχνη του δρόμου θα αναπτυχθεί σε δημόσιους χώρους και θα περιλαμβάνει μια ποικιλία μορφών και τεχνικών και είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους έκφρασης των νέων καλλιτεχνών σήμερα. Οι καλλιτέχνες θα εργαστούν σε εγκαταλειμμένα κτίρια και εξωτερικές επιφάνειες που θα διατεθούν από τον Δήμο Αγίας Νάπας. Τα υλικά εργασίας και το κόστος φιλοξενίας για καλλιτέχνες από το εξωτερικό θα καλυφθούν από τον Δήμο Αγίας Νάπας και χορηγούς.
Τα wheatpasting, stickerbombing, stencilgraffiti, posterart, οι υπαίθριες προβολές και εγκαταστάσεις, η χρήση μικτών τεχνικών, η παραποίηση οδικών σημάτων κ.ά. θα περιλαμβάνονται σε αυτό που ονομάζουμε με μια λέξη σήμερα, streetart. Τα έργα θα φτιάχνονται ελεύθερα στους δρόμους της Αγίας Νάπας και θα είναι ανοιχτά στην θέα όλων των επισκεπτών.     
Με επίκεντρο τη νεανικότητα και την ελευθερία έκφρασης το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας θα γεμίσει χρώμα και θα αποτελέσει ένα εκκολαπτήριο ιδεών και τόπο κοινωνικών-καλλιτεχνικών ζυμώσεων καλλιεργώντας την εξέλιξη του graffiti  δίνοντας τον παλμό της τέχνης του δρόμου. 

Θα συμμετέχουν παγκοσμίως αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό όπως Paparazzi από Κύπρο, οι Host Doss από την Βενεζουέλα, οι Stenographia Team και Rustam Cubic από Ρωσία, ο Dan από Ηνωμένο Βασίλειο, Edmon, Opsis, DonDante, Kasia, Steven, Eli, Devavry, Zhokhov  από Κύπρο και άλλοι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των έργων θα έχει το Paparazzi Art Studio. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close