Shopping , News

Κρασιά "EPOS" από το Οινοποιείο Κυπερούντας

EPOS ερυθρό (Syrah Cabernet Sauvignon) και EPOS λευκό (Chardonnay), φτιαγμένα αποκλειστικά με σταφύλια από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2013

Και τα δύο κρασιά είναι άψογα! "Τα κρασιά της σειράς EPOS έχουν έντονα γευστολογικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της ονοποίησης των πιο πλούσιων φρούτων", σχολιάζει ο οινοποιός κ. Μηνάς Μηνά. Συγκεκριμένα, για την παράγωγη των μοναδικών αυτών των κρασιών, του EPOS ερυθρό που συνδυάζει τις ποικιλίες Syrah & Cabernet Sauvignon και του EPOS λευκό από την ποικιλία Chardonnay, χρησιμοποιούνται σταφύλια από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου, που μεγαλώνουν κάτω από συνθήκες συνεχούς επιστημονικής εποπτείας. Η "φιλοσοφία" πίσω από την δημιουργία αυτής της νέας σειράς κρασιών, η οποία παρουσιάστηκε  σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, από τον όμιλο εταιρειών Φώτος Φωτιάδης, την Τρίτη 3/9 στον χώρο του οινοποιείου, είναι η παραγωγή κρασιών τα οποία θα εκφράζουν το οινοπέδιο μέσα στο οποίο έχουν ωριμάσει τα σταφύλια αυτά. Τόσο οι αμπελουργικές τεχνικές καλλιέργειας όσο και οι οινολογικές πρακτικές, έχουν σαν γνώμονα την έκφραση ενός μοναδικού χαρακτήρα σε αυτά τα κρασιά. Οι τεχνικές της "αμπελουργίας ακριβείας" και της συνεχούς εποπτείας σε όλα τα στάδια της οινοποίησης, ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για τη δημιουργία δύο κρασιών υψηλής ποιότητας. Μια νέα σειρά κρασιών, λοιπόν, η οποία διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό (κομψότατων) φιάλων, η οποία έρχεται να προσδώσει ακόμα περισσότερο κύρος αλλά και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην πολυβραβευμένη γκάμα κρασιών του Οινοποιείου Κυπερούντας.

 

Τα 2 νέα κρασιά της σειράς EPOS διανέμονται από την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 471111 ή στη σελίδα www.facebook.com/Kyperounda.Winery

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close