Things to Do , Προσεχώς

5+1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο ζούμε μοναδικές στιγμές στην κυπριακή ύπαιθρο με μουσική, θέατρο, τέχνες και πολλές άλλες δραστηριότητες σε 6 ξεχωριστά φεστιβάλ

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2019

Φεστιβάλ Φέγγαρος 2019
Το πρωτοποριακό και δημοφιλές φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας συναρπαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο και όχι μόνο. Στις τρεις σκηνές του φεστιβάλ φέτος πρόκειται να εμφανιστούν περισσότερα από 40 συγκροτήματα. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλλιτέχνες της pop, rock, dance, hip hop, αλλά και παραδοσιακής μουσικής σκηνής, όπως Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρίνα Σάττι & Fonέs, Planet of Zeus, Nalyssa Green, Metaxas X Ghstwrld, Vasiliki & The Amalgamation κ.ά. Ταυτόχρονα, στόχος του φεστιβάλ είναι να εισάγει τους ντόπιους, αλλά και τους ξένους επισκέπτες στην κυπριακή κουλτούρα και παράδοση, μέσω της διαμονής τους στο αγροτουριστικό χωριό του Κάτω Δρυ.
>> Πέμπτη 1-Σάββατο 3 Αυγούστου, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας,17:00 - 04:00, €25. Πληρ. www.fengaros.com.

Windcraft Music Fest 6
Η πιο αέρινη μουσική γιορτή του καλοκαιριού επιστρέφει για έκτη χρονιά και σε προσκαλεί να δεις την παράδοση με άλλη ματιά. Με πρωταγωνιστές τα πνευστά και με τη σύγχρονη δημιουργία να αντλεί από τις παραδόσεις της παγκόσμιας μουσικής, το Windcraft Music Fest επιστρέφει, έχοντας, ωστόσο, έναν ξεχωριστό τόνο, αφού σημαντική θέση στο πρόγραμμά του αποκτούν οι ‘τέχνες του δρόμου’. Το φετινό πρόγραμμα συναυλιών υπόσχεται να χαρίσει στιγμές μαγείας και χορού. Στις τρεις ειδυλλιακές σκηνές του φεστιβάλ -στο χάνι, το περβόλι και την πλατεία- θα παρουσιαστούν σχήματα που σμίγουν παραδοσιακές μουσικές με μοντέρνους ήχους. Ανάμεσά τους οι Ndiaz από τη Βρετάνη της Γαλλίας που φτιάχνουν ‘ακουστική trance’ με στοιχεία από τη μουσική της Βραζιλίας, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, οι Agios Lavrentios Brass Band που ξεσηκώνουν με τον χάλκινο ήχο τους και τις μελωδίες των Βαλκανίων και της Νέας Ορλεάνης, το τρίο του Οδυσσέα Τουμάζου που φιλοξενεί τον πρωτοποριακό μουσικό Itai Weissman (σαξόφωνο, ΕWI), αλλά και οι Windcraft Band και Batukinio που θα δώσουν το σύνθημα για την έναρξη του φεστιβάλ με τα πνευστά και τα κρουστά τους αντίστοιχα.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 10-Κυριακή 11 Αυγούστου, Κατύδατα, Σολέα, επ. Λευκωσίας, €20 (μονοήμερο), €25 (διήμερο), παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις δωρεάν. Πληρ. 22377748.

20o Paradise Jazz Festival
Το φεστιβάλ που έπαιζε jazz πριν ακόμα το είδος αυτό καταστεί τόσο δημοφιλές στα μέρη μας, παρουσιάζοντας τις καλύτερες εγχώριες μπάντες, αλλά και σπουδαίους παίκτες από το εξωτερικό, σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στο νησί, φτάνει αισίως στην 20ή διοργάνωσή του. Το σίγουρο είναι πως το πιο δημοφιλές, διήμερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Κύπρο θα φιλοξενήσει εκ νέου την αφρόκρεμα της κυπριακής jazz σκηνής -κι όχι μόνο- συν ότι θα γίνουν και πάλι (όπως κάθε χρόνο) διάφορες δραστηριότητες, όπως workshop, yoga και εργαστήρια για παιδιά. Αυτό που αλλάζει είναι το location, αφού φέτος θα πας στη Γιαλιά και στο ειδυλλιακό Val’s Place!
>> Παρασκευή 23-Σάββατο 24 Αυγούστου, Val’s Place, Γιαλιά, επ. Πάφου.

Φεστιβάλ Reggae Sunjam 2019 
Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Reggae μουσικής στην Κύπρο, το Reggae Sunjam διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, στις 10 και 11 Αυγούστου, στην επαρχία Πάφου. Το Φεστιβάλ φέτος έρχεται ανανεωμένο καθώς μεταφέρεται σε νέο χώρο και φιλοξενεί καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο και την Κύπρο. Το Σάββατο 10 Αυγούστου οι Soul Fire, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής Reggae μουσικής σκηνής, θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ και για πρώτη φορά στην Κύπρο! Το δεύτερο μεγάλο όνομα που θα εμφανιστεί το Σάββατο στο Φεστιβάλ είναι το μουσικό σχήμα iLLBiLLY HiTEC  που έχει σαν βάση το Βερολίνο στη Γερμανία. Με εκατοντάδες συμμετοχές σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο, δική τους δισκογραφία και παραγωγές, έρχονται στην Κύπρο στα πλαίσια της παγκόσμιας τους περιοδείας για το καλοκαίρι του 2019.Το υπόλοιπο μουσικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από τα κυπριακά σχήματα The Healers, Geon Trio Reggae Bad και τους Βασίλη Βασιλείου και Χριστίνα Πολυκάρπου (Handpan and Lyra Duo), τους Hermit Dubz και Dub Cmd από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον ICY, μέλος του σχήματος Fort Bravo για μια ξεχωριστή εμφάνιση με τον DJ Constantinos, και τους Κύπριους DJs: Dub Thomas με τον MC Starlight, Syrina Sound, Suzie Selecta, IonDub, Sub Conscious Dub. Ετοιμαστείτε λοιπόν για για ένα χορευτικό διήμερο σε ρυθμούς Roots, Reggae, Dub, Steppers και Dancehall. 
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ. 
>> Σάββατο 10-Κυριακή 11 Αυγούστου, πάρκο Τα Ελεούθκια, Μανδριά, Πάφος. 

Φεστιβάλ Ξαρκή ς 2019
Το έβδομο σε σειρά Φεστιβάλ Ξαρκής μετακομίζει στον δροσερό Πολύστυπο, το ορεινό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και ψυχαγωγικό πρόγραμ μα δράσεων κι εκδηλώσεων ανοικτών προς το κοινό. Θα περιλαμβάνει τριήμερο διαπολιτισμικό πρόγραμμα, εορταστικού κι επιμορφωτικού χαρακτήρα,  στις 16, 17 και 18 Αυγούστου:  μουσικό, πειραματικό γλέντι (το καθιερωμένο ‘ζιαφέττιν’), εργαστήρια, ατομικές παραστάσεις (performance) σε κεντρικά σημεία του χωριού, παραδοσιακά παιχνίδια, εκθέσεις, εικαστικές εγκαταστά σεις και τη βραδινή συναυλία του Σαββάτου με αξιόλογους μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.
>>  Παρασκευή 16-Κυριακή 18 Αυγούστου, Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας, €15. Πληρ. www.xarkisfestival.org.  

3ο Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ
Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία το Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει φέτος τον Αύγουστο για τρίτη χρονιά για να μας προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο από τις 22 μέχρι και τις 25 Αυγούστου στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. 
Μάθε ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ
Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τυλληρίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close