Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με 13 υπέροχα φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά

13 παραδοσιακά, σύγχρονα, θεατρικά και μουσικά φεστιβάλ μας περιμένουν σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2019

Δύσκολο να αποχαιρετάς το καλοκαίρι και να αφήνεις πίσω σου την ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση των διακοπών. Για αυτό επιλέγουμε μόνο τις ευχάριστες στιγμές και να βιώσουμε όσο το δυνατόν γίνεται ακόμη πιο όμορφες εμπειρίες για όσο καλοκαίρι μας απέμεινε ακόμη. Μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, που σηματοδοτείται και το τέλος του καλοκαιριού στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν πολλά υπαίθρια φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά της Κύπρου.
 
Επέλεξε το αγαπημένο ή τα αγαπημένα σου και βγάλε πρόγραμμα για την επόμενή σου εξόρμηση σε ένα από τα 13 υπέροχα φεστιβάλ που μας απομένουν λίγο πριν το τέλος του φετινού καλοκαιριού. 

4ο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου, Μενεού
Πέμπτη 22 Αυγούστου, Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Μενεού, Λάρνακα, 20.00.  

Το Σωματείο του Αστέρα Μενεού μετά από 3 πετυχημένες διοργανώσεις ετοιμάζεται να διοργανώσει φέτος το 4ο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στο γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μενεού. Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις, και το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να εντυπωσιάσει.  Μάλιστα στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τον Χρήστο Μενιδιάτη και τον Γιάννη Σοφίλλα, αλλά και άφθονο οφτό κλέφτικο, το οποίο θα συνοδεύεται από πατάτες, τταβά, πουργούρι, αυγό οφτό, σαλάτα και γιαούρτι.



20o Paradise Jazz Festival, Γιαλιά, Πάφος
Παρασκευή 23-Σάββατο 24 Αυγούστου, Val’s Place, Γιαλιά, επ. Πάφου.

Το φεστιβάλ που έπαιζε jazz πριν ακόμα το είδος αυτό καταστεί τόσο δημοφιλές στα μέρη μας, παρουσιάζοντας τις καλύτερες εγχώριες μπάντες, αλλά και σπουδαίους παίκτες από το εξωτερικό, σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στο νησί, φτάνει αισίως στην 20ή διοργάνωσή του. Το σίγουρο είναι πως το πιο δημοφιλές, διήμερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Κύπρο θα φιλοξενήσει εκ νέου την αφρόκρεμα της κυπριακής jazz σκηνής -κι όχι μόνο- συν ότι θα γίνουν και πάλι (όπως κάθε χρόνο) διάφορες δραστηριότητες, όπως workshop, yoga και εργαστήρια για παιδιά. Αυτό που αλλάζει είναι το location, αφού φέτος θα πας στη Γιαλιά και στο ειδυλλιακό Val’s Place!



Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου, Παλαιχώρι
Παρασκευή 23 Αυγούστου, Κοινοτικό Πάρκο Παλαιχωρίου, επ. Λευκωσίας, 19.00. 

Στις 23  Αυγούστου 2019 από τις 7μ.μ. μέχρι και τις 11μ.μ., πάμε στο Παλαιχώρι για ένα φεστιβάλ διαφορετικό. Ένα φεστιβάλ γεύσεων και τεχνών στο κοινοτικό πάρκο Παλαιχωρίου. Στο χώρο θα λειτουργήσουν πάγκοι επίδειξης και πώλησης  τοπικών εδεσμάτων (όπως κλέφτικο αλλιώς, τοπικά αλλαντικά, αφέλεια άλλως πως, κούπες, η φημισμένη πίτσα του Γιαννή, τηγανιά όπως δεν την ξαναδοκιμάσατε, λουκουμάδες, σιάμισιη, σιάμαλη με τη μυστική συνταγή του Παλαιχωριού και πολλά άλλα). Ο ΣΕΦ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάζει και θα επιμελείται ονειρεμένες  συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Φέτος στην παρέα μας θα έχουμε και καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τα χειροτεχνήματα τας και θα ομορφύνουν ακόμα παραπάνω την εκδήλωση μας. Μουσικά θα ομορφύνει την εκδήλωση το μουσικό σχήμα «Αιγαιοπελαγίτικα» με τη Βάσω Νικολή ενώ χορευτικά θα παρουσιάσει ο Μουσικοχορευτικός σύλλογος «Άγιος Μάμας» με χοροδιδάσκαλο τον Αντρέα Χοιρομερά. Στις 6μ.μ. θα υπάρχει ξενάγηση  στα μνημεία του Παλαιχωρίου από τον κ. Κυριάκο Λαγό. Σημείο έναρξης της ξενάγησης η πανέμορφη πλατεία του χωριού.


 
3ο Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, Κάτω Πύργος
Παρασκευή 23-Σάββατο 24 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τυλληρίας.

Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία το Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει φέτος τον Αύγουστο για τρίτη χρονιά για να μας προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο από τις 22 μέχρι και τις 25 Αυγούστου στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. 
Μάθε ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Φεστιβάλ Μουτουλλά: «Δρόμοι του Νερού και του Δάσους»
Σάββατο 24-Κυριακή 25 Αυγούστου, 10.00-00.00. 

Ετοιμάσου για το Φεστιβάλ Μουτουλλά : «Δρόμοι του Νερού και του Δάσους», που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου. Περίπατοι, ξεναγήσεις, διαλέξεις, θεατρικό δρώμενο, παιχνίδια, πειράματα, εκθέσεις, περίπτερα, διαγωνισμοί κ.ά. περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της γιορτής. Επίσης φαγητό, ποτό και χορός.



Φεστιβάλ Ρεσιού, Φασούλα 
Σάββατο 24 Αυγούστου, Κέντρο Νεότητας Φασούλας

Το χωριό Φασούλα της επαρχίας Λεμεσού διοργανώνει σε ετήσια πλέον βάση εδώ και 30 χρόνια το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ρεσιού, με σκοπό τη διάσωση και διατήρηση των ηθών και εθίμων, καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έτσι και φέτος η κοινότητα της Φασούλας ανακοινώνει το 30ο Φεστιβάλ Ρεσιού στο χωριό Φασούλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 στο Κέντρο Νεότητας της κοινότητας. Στο πλαίσιο της γιορτής αυτής προγραμματίζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια με το συγκρότημα "Τα Κέφια" αλλά και άφθονο ρέσι, ποτό και φαγητό.



32ο Χορός της Ντομάτας, Φαρμακάς 
Σάββατο 24 Αυγούστου, πλατεία Φαρμακά, 20.00

Η ντομάτα, το ζαρζαβατικό που δίνει γεύση και άρωμα σε πολλά πιάτα και φαγητά στην κουζίνα μας εδώ και 32 χρόνια έχει τον δικό της χορό στο χωριό Φαρμακάς της επαρχίας Λευκωσίας. Το συγκεκριμένο χωριό φημίζεται μάλιστα για την καλλιέργεια της ντομάτας που παράγει εξαιρετικής ποιότητας ντομάτες. Φέτος, ο 32ος Χορός Ντομάτας στον Φαρμακά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου στην πλατεία της κοινότητας και θα προσφέρεται άφθονο φαγητό και ποτό. Η εκδήλωση αρχίζει στις 20.00.

21ο Babylon Beer Festival, Λευκωσία 
26-31 Αυγούστου, Babylon, Λευκωσία 

Για ακόμη μία χρονιά, η ιστορική μπιραρία της Λευκωσίας διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ μπίρας στην μεγάλη αυλή της. Το εστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για 21η χρονιά και θα διεξαχθεί από τις 26 μέχρι τις 31 Αυγούστου.  Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα έχεις τη δυναντότητα να δοκιμάσεις πάνω από 60 είδη μπίρας, σε μορφή draught ή σε μπουκάλι σε χαμηλές τιμές. Ακόμη θα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις διάφορα δώρα και να γευτείς πολλά και διαφορετικά είδη από νόστιμα λουκάνικα. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.



Φεστιβάλ Τερατσιού, Αγία Φύλα 
Τετάρτη 28 Αυγούστου, πλατεία του ιστορικού κέντρου Αγίας Φύλας, 19.30. 

ο Σύνδεσμος Φίλων Αγίας Φύλας διοργανώνει και μας προσκαλεί στην Γιορτή του Τερατσιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου, 2019 η ώρα 7:30μ.μ. στην πλατεία του ιστορικού κέντρου του χώρου. Η γιορτή θα περιλαμβάνει προϊόντα από τεράτσι, φαγητό και ποτό, μουσική και χορό και φυσικά δωρεάν κουλουράκια με το τερατσόμελο και σιερεπέττι (χυμός των χαρουπιών). Είσοδος δωρεάν. 

6ο Ετήσιο Φεστιβάλ Κολοκασιού Έμπας
Παρασκευή 30 Αυγούστου, Γήπεδο Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας διοργανώνει το 6ο Ετήσιο Φεστιβάλ Κολοκασιού την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, ώρα 20:30 στο Γήπεδο Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας. Στη σκηνή θα βρίσκονται οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Πέγκυ Ζήνα και Λούκας Γιώρκας για μια μοναδική βραδιά.



Pafos Aphrodite Festival, Πάφος 
Παρασκευή 30 Αυγούστου-Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 21.00. 

Στο πλαίσιο του 21ου Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζεται το αριστούργημα του Giuseppe Verdi Macbeth, στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στη πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου σε παραγωγή του Ακαδημαϊκού Εθνικού Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου Bolshoi της Λευκορωσίας. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus στην Πάφο στο τηλέφωνο 26822218 και στην ιστοσελίδα www.pafc.com.cy. Τιμές των εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70.



Φεστιβάλ Ψαριού, Ζύγι
Σάββατο 31 Αυγούστου, αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, 17.00

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών δρώμενων της κοινότητας διοργανώνει στις 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ψαριού, για το οποίο  θα γίνουν προσπάθειες έτσι ώστε να γίνει θεσμός. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου όπου θα στηθούν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων, όπως ράψιμο δικτύων, παραγάδι, δόλωμα, μεταποίησης σαρδέλας,  φιλετάρισμα ψαριού, καθώς και έκθεση εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης περίπτερο στελεχωμένο από λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας να δίνουν πληροφορίες για μη βρώσιμα και δηλητηριώδη ψάρια. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνεται γευσιγνωσία ψαριού μέσα από παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές που θα ετοιμάζει επί τόπου ο σεφ. Το Μουσικό σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα θα εμπλουτίσει μουσικά και τραγουδιστικά την εκδήλωση ενώ χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν Κυπριακούς και νησιώτικους χορούς. Επιπλέον μικρά πλεούμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού για ονειρεμένες  βαρκάδες στη θάλασσα.

20ο Φεστιβάλ οφτού κλέφτικου, Περιστερώνα
Σάββατο 31 Αυγούστου, πλατεία Περιστερώνας

Στην ερώτηση "Ποιό είναι το δημοφιλέστερο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού;", τι απαντάς; Μα φυσικά το οφτό κλέφτικο το οποίο σηματοδοτεί και την αρχή του καλοκαιριού κάθε χρόνο. Το λαχταριστό αυτό πιάτο που σερβίρεται σχεδόν στα περισσότερα μαγαζιά της Κύπρου και κυρίως της Λευκωσίας απέκτησε το δικό του φεστιβάλ αυτή τη φορά στο χωριό Περιστερώνα. Η κοινότητα της Περιστερώνας που φημίζεται για οφτό κλέφτικο που σερβίρει εκεί ο γνωστός σε όλους μας Πορφύριος θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Οφτού. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της κοινότητας το Σάββατο 31 Αυγούστου και όλος ο κόσμος θα γευτεί νόστιμο οφτό σε αλύπητες και πλούσιες μερίδες.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close