Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ένα αλλιώτικο παραδοσιακό street food festival έρχεται την Παρασκευή στο χωριό

Ένα φεστιβάλ με γεύσεις και αρώματα της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2019

Η κίνηση «Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου μας» για δεύτερη συνεχή χρονιά κάνει στάση στο καταπράσινο Παλαιχώρι, για μια ξεχωριστή βραδιά. 

Στις 23  Αυγούστου 2019 από τις 7μ.μ. μέχρι και τις 11μ.μ., πάμε στο Παλαιχώρι για ένα φεστιβάλ διαφορετικό. Ένα φεστιβάλ γεύσεων και τεχνών στο κοινοτικό πάρκο Παλαιχωρίου. 

Στο χώρο θα λειτουργήσουν πάγκοι επίδειξης και πώλησης  τοπικών εδεσμάτων (όπως κλέφτικο αλλιώς, τοπικά αλλαντικά, αφέλεια άλλως πως, κούπες, η φημισμένη πίτσα του Γιαννή, τηγανιά όπως δεν την ξαναδοκιμάσατε, λουκουμάδες, σιάμισιη, σιάμαλη με τη μυστική συνταγή του Παλαιχωριού και πολλά άλλα).

Ο σεφ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάζει και θα επιμελείται ονειρεμένες  συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.  Φέτος στην παρέα μας θα έχουμε και καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τα χειροτεχνήματα τας και θα ομορφύνουν ακόμα παραπάνω την εκδήλωση μας. 

Μουσικά θα ομορφύνει την εκδήλωση το μουσικό σχήμα «Αιγαιοπελαγίτικα» με τη Βάσω Νικολή ενώ χορευτικά θα παρουσιάσει ο Μουσικοχορευτικός σύλλογος «Άγιος Μάμας» με χοροδιδάσκαλο τον Αντρέα Χοιρομερά.

Στις 6μ.μ. θα υπάρχει ξενάγηση  στα μνημεία του Παλαιχωρίου από τον κ. Κυριάκο Λαγό. Σημείο έναρξης της ξενάγησης η πανέμορφη πλατεία του χωριού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης, τον πολιτισμό,  την τοπική γαστρονομία, τις παραδοσιακές καθώς  και καινοτόμες δημιουργικές συνταγές με τη χρήση τοπικών προϊόντων. Σκοπός η ανάδειξη, προβολή, προώθηση της παράδοσης και της κουλτούρας του τόπου μας, μέσα από τη γαστρονομία και την τέχνη. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close