Θέατρο , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

14 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις τον Μάρτιο

Πρεμιέρες, φιλοξενίες αλλά και έργα από την Ελλάδα θα παρακολουθήσουμε αυτό το μήνα στις εγχώριες θεατρικές σκηνές

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2020

Η ατζέντα του πρώτου μήνα της άνοιξης είναι γεμάτη με αξιόλογα θεατρικά έργα που ανεβαίνουν στις εγχώριες σκηνές με σκοπό να μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας.  


Ράφτης Κυριών
Ο ‘Ράφτης Κυριών’, το διασημότερο έργο του Φεντώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, είναι μια κλασική, εξαιρετικά απολαυστική κωμωδία, γεμάτη απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση. Η συζυγική απιστία γίνεται το εργαλείο για να σατιριστούν η υποκρισία, η σεμνοτυφία και τα μικροαστικά ήθη δημιουργώντας την εικόνα της απόλυτης φάρσας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος. Μουσική/τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου.
Τετ 25 Μαρ | Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 17.30 & 20.30. / Πεμ 26 Μαρ | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.30. / Παρ 27 Μαρ | Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 17.30 & 20.30. / Σ 28 (20.30) & Κ 29 Μαρ (18.00) | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Πληρ. www.tickethour.com.cy.


Aladdin
Η Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή, φέτος γιορτάζει 30 χρόνια από την ίδρυσή της και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο ‘Μορφή’, παρουσιάζει το musical ‘Aladdin’. Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά του Νεοκλή Νεοκλέους βασίζεται στο γνωστό αραβικό παραμύθι ‘Χίλιες και μια νύχτες’ παρουσιάζοντας μέσα από υπέροχα σκηνικά και κουστούμια τις περιπέτειες του Αλαντίν. Ηθοποιοί: Γρηγόρης Γεωργίου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Κούκου, Στέλλα Φιλιππίδου, Πολύκαρπος Σολωμού. Χορευτές: Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Πάρης Ιακώβου, Κυριακή Κυριάκου, Αυγή Μιχαήλ, Έλενα Νικολάου, Θεοφανώ Ευσταθιάδου, John Olariu, Θέμιδα Χριστοδουλίδου, Αβραάμ Θωμά, Άθως Βακανάς, Σάββας Σάββα.
Παρ 6 (17.30), Σ 7 (16.00 & 19.00) & Κ 8 Μαρ (11.00 & 17.30) | Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Πληρ. www.soldoutticketbox.com.  


Το χελιδόνι
Ραμόν και Αμέλια. Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους προσπαθούν να επικοινωνήσουν μέσα από μια αντιπαράθεση, που τους αναγκάζει να αναστοχαστούν για την ίδιά τους την ταυτότητα, την αγάπη, τα όριά της, τους όρους και τους κανόνες της. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από τον Καταλανό συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα, ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο-ύμνο στην αγάπη και τη ζωή. Σκηνοθεσία: Νικολέτα Χριστοφόρου. Πάιζουν: Άντρη Μηνά και Μάριος Ζησίμου.
Σ 7-Δ 9 Μαρ | Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 20.30, €10. Πληρ. 99843878.

Μια ζωή γερμανική
Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square σε μια πρώτη σύμπραξη παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρώτη το έργο ‘Μια ζωή γερμανική’ του Κρίστοφερ Χάμπτον, με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Το έργο είναι βασισμένο στη ζωή και τη μαρτυρία της Brunhilde Pomsel ως γραμματέας τη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Τζόζεφ Γκέμπελς.
Πρεμιέρα Παρ 6 Μαρ. Σ 7, Κ 8, Πεμ 12-Κ 15, Σ 21 & Κ 22 Μαρ| Κεντρική Σκηνή, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. Πληρ. www.soldoutticketbox.com.


Ο άνθρωπος μαξιλάρι 
Ένας συγγραφέας ανακρίνεται από την αστυνομία για μια σειρά από φόνους παιδιών, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με κάποιες από τις σύντομες ιστορίες του. Στο διπλανό δωμάτιο ανακρίνεται και ο αδελφός του συγγραφέα, ο οποίος έχει νοητικά προβλήματα. Τι συνέβη όταν ήταν παιδιά και τι σχέση έχει αυτό με τους φόνους; Συνεχείς ανατροπές, μαύρο χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ, αλλά και τρυφερότητα εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν: Μαρίνος Ξενοφώντος, Αντρέας Τηλεμάχου, Χάρης Κκολός, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Ιωσήφ.
Πρεμιέρα Παρ 13 Μαρ | Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.


Το τάβλι
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την εμβληματική κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη ‘Το Τάβλι’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη. Δύο αντιπροσωπευτικοί τύποι της μεταπολεμικής Ελλάδας, ο Φώντας και ο Κόλιας, προσπαθούν να σκαρώσουν ένα ‘σχέδιο’ που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα τους δώσει τα φόντα για μια καλύτερη ζωή. Η συζήτηση για το περιβόητο ‘σχέδιο’ διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι. Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα ηθών, αντιλήψεων και νοοτροπιών που απεικονίζει με τον εύστοχο τρόπο το υποτιθέμενο ‘δαιμόνιο’. Επί σκηνής: Μάριος Στυλιανού και Βασίλης Παφίτης.
Τετ 4 Μαρ | Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ (Παλιό Ξυδάδικο), 20.30. / Σ 7 (20.30), Κ 8 (19.00), Σ 14 (20.30) & Κ 15 (19.00) | Flea Theatre, Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, Λευκωσία. Πληρ. 99251331.


Football
Mετά από δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η ‘σκληρή’ κωμωδία ‘Football’, του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Τριαντάφυλλου Δελή και με πρωταγωνιστή τον Σήφη Πολυζωίδη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Πρόκειται για έναν καυστικό μονόλογο με πολύ χιούμορ, που αναλύει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το 1500 μ.Χ.
Παρ 6 (20.30) & Σ 7 Μαρ (18.00 & 20.30) | Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99035132.


Ήχος από κόκκαλα που σπάνε
Στο πλαίσιο των δράσεων ‘Μόνος σε έρημο νησί’. Σε μια χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, η 13χρονη Ελίκια και ο 8χρονος Ζοζέφ καταφέρνουν να αποδράσουν από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για παιδιά-στρατιώτες. Η Καναδή συγγραφέας Σουζάν Λεμπό αφηγείται την πορεία τους προς το χωριό του Ζοζέφ, προσπαθώντας να βρουν την ελευθερία και τη χαμένη παιδική τους ηλικία. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης. Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ελένη Μολέσκη, Τάριελ Μπερίτζε.
Πρεμιέρα Παρ 20 Μαρ. Κάθε Πεμ, Παρ, Σ (20.30) & Κ (18.00) | Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά, Λευκωσία, €12 & €6. Πληρ. 77772717.


Das liegt im Blut (Είναι στο αίμα)
Στο πλαίσιο των δράσεων ‘Μόνος σε έρημο νησί’ φιλοξενείται μια solo performance της ηθοποιού Gifty Wiafe από την Γκάνα, η οποία ζει στη Γερμανία. Ένα διαπολιτισμικό ταξίδι, το οποίο, μέσα από χιούμορ, χορό και αφήγηση, αγγίζει θέματα μετανάστευσης, πολυπολιτισμικότητας, εθνικής ταυτότητας, ταυτότητας φύλου και σύγχρονων περιβαλλοντικών προκλήσεων. Κείμενο: Petra Kindler. Σκηνοθεσία: Barbara Kemmler. Η παράσταση θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
Τρ 10 Μαρ | Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά, Λευκωσία, 20.30, €6.


Η ρομαντική μου ιστορία
Το έργο του σκωτσέζου Ντ. Σ. Τζάκσον βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2010 και από τότε έχει ανεβεί σε πολλές χώρες με μεγάλη επιτυχία. Χρησιμοποιώντας το χιούμορ ως εργαλείο μιλάει για τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αυταπάτη, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων, τους συμβιβασμούς και τη δυσκολία των ανθρώπων να δημιουργήσουν σχέσεις, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον. Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη. Παίζουν: Νίκη Δραγούμη, Βασίλης Χαραλάμπους, Άντρια Ζένιου.
Πρεμιέρα Παρ 13 Μαρ. Κάθε Παρ, Σ (20.30) & Κ (18.30) μέχρι Κ 29 Μαρ | Θέατρο ΕΘΑΛ, Λεμεσός. / Τρ 31 Μαρ & Τετ 1-Παρ 3 Απρ | Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 25877827.



Η βασίλισσα της ομορφιάς
Το Θέατρο Σκάλα ανεβάζει το έργο του Martin McDonagh ‘Η βασίλισσα της ομορφιάς’ σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας, η Μητέρα και η Κόρη είναι δύο μοναχικές γυναίκες. Η Κόρη ‘υπηρετεί’ τη Μητέρα, η οποία είναι ανήμπορη και απαιτεί συνέχεια να τη φροντίζουν. Η καθημερινότητά τους, όμως ανατρέπεται όταν εμφανίζεται ένα παλιό φλερτ της Κόρης. Ένα σύγχρονο, κλασικό έργο, μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο χιούμορ, έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Επί σκηνής: Ιωάννα Σιαφκάλη, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Ηλίας Ανδρέου.
Πρεμιέρα Σ 14 Μαρ. Κάθε Σ (20.30) & Κ (18.30) μέχρι Κ 5 Απρ | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα. Πληρ. 24652800, 2465801, 99490102.

Midsummer Night's Dream (National Theatre Live)
Στο πλαίσιο των απευθείας αναμεταδόσεων από το Νational Theatre σε ταυτόχρονη προβολή από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο. Η περίφημη, ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ‘Όνειρο Θερινής Νυχτός’ θα ζωντανέψει στις οθόνες. Η Gwendoline Christie, ο Oliver Chris, ο David Moorst και ο Hammed Animashaun πρωταγωνιστούν στους ρόλους της Τιτάνιας, του Όμπερον, του Πουκ και του Μπότομ, αντίστοιχα.
Τρ 24 Μαρ | Κεντρική Σκηνή Θεάτρου ΘΟΚ, Λευκωσία (με ελληνικούς & τουρκικούς υπέρτιτλους) & Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός (με ελληνικούς & αγγλικούς υπότιτλους). Πληρ. 77772717 (ΘΟΚ), 77777745 (Θέατρο Ριάλτο).

Περί έρωτος και άλλων τινών
Η Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει μια συρραφή με ποιήματα, κείμενα και τραγούδια του Μπέρτολτ Μπρεχτ από τον Γιώργο Νεοφύτου. Τέσσερις άνθρωποι καταλήγουν σε ένα υπόγειο μπαρ, για να προστατευτούν από μια ξαφνική καταιγίδα. Όταν ο μουσικός αρχίζει να παίζει πιάνο και να τραγουδά, αυτό ασκεί στους ήρωες μια αιφνιδιαστική εξομολογητική επίδραση. Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους. Επί σκηνής: Αννίτα Σαντοριναίου, Μάρα Κωνσταντίνου, Χριστιάνα Λάρκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο μουσικόςΣάββας Σάββα.
Πρεμιέρα Σ 28 Μαρ. Κάθε Παρ, Σ (20.30) & Κ (19.30)| Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, €15 & €12. Πληρ.22312940, 22421609, www.
soldoutticketbox.com

Friends for Oscars
Ο Όμιλος Ρόταρυ Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό – Κλάδο  Λευκωσίας και με την στήριξη της Αγγλικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο, ανεβάζουν την ξεκαρδιστική κωμωδία “Friends for Oscars” (Φίλοι για Όσκαρ) αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την περεταίρω ανάπτυξη και στήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδου Λευκωσίας. Ο Κρίς είναι ένας τεμπέλης υδραυλικός, η σύζυγος του Τζένη εργάζεται σκληρά ως νοσοκόμα, ο Τόμ διδάσκει τέχνη ενώ επιλαμβάνεται και το νοικοκυριό ενώ η σύζυγος του Σαμάνθα είναι μια τεμπέλα άνεργη κομμώτρια που ειδικεύεται στα ψώνια ! Όταν η Τζένη και η Σαμάνθα ανακαλύπτουν ότι οι Κρις και Τομ τις απατούν, το τι ακολουθεί δεν περιγράφεται και το πώς καταλήγει η υπόθεση, δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ! Σκηνοθεσία: Αθηνά Αγρότη. Σκηνικά – Κοστούμια: Sossee Eskidjian Παίζουν: David Δημητρίου, Άντρος Ζαχαρία, Oya Akin, Gulsen Kadri, Aleen Ανδρέου, Philip Κάλας, Nada Παναγιώτου, Mohammed Awwad, Φλώρα Παπαντωνίου, Άννα Φινέσση, Ersin Oztoycan, Φειδίας Ψαράς, Νίκος Τσουρής, Ανδριάνα
Πρεμιέρα Τετ 25  Μαρ (20.00) μέρχρι Κ 29 Μαρτίου (20.00)  Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία.  Πληροφορίες www.friends-for-oscars.com (ή στο facebook “Friends for Oscars”) ή στα τηλέφωνα 99175270 και 22664988.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close