Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Η Τέχνη Εξακολουθεί ν’ Ανθίζει

Μία πρωτοβουλία από τιςΚατερίνα Πατσαλίδου και Μικαέλλα Μελανίδου

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2020

Οι επιμελήτριες τέχνης Κατερίνα Πατσαλίδου και Μικαέλλα Μελανίδου τελειώνοντας τα μεταπτυχιακά τους στις ‘Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση’ και ‘Ιστορία Τέχνης και Σχεδιασμού’ πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τη διαδικτυακή πλατφόρμα ‘Visual Space’ όπου οργανώνουν κι επιμελούνται την έκθεση με τίτλο ‘Art Still Flourishes’, η οποία ανοίγει για το κοινό τις 11 Μαΐου και διαρκεί μέχρι την 1η Ιουνίου, 2020. 

Η τέχνη είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ανθρώπου. Είναι εξάλλου ο αρχαιότερος τρόπος έκφρασης της εξιστόρησης της ζωής του.

Μέσα από καταστροφές και κακουχίες, η τέχνη κατάφερε να ανθίσει, να μεγαλουργήσει. Η σημερινή κρίση της πανδημίας δεν πρόκειται να την υποτάξει. Αυτό είναι το μήνυμα, αλλά και το θέμα της έκθεσης.

Με την πρωτοβουλία αυτή, καλλιτέχνες από όλα τα μέρη του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, και οι φιλότεχνοι να επισκεφθούν από το σπίτι τους την έκθεση τέχνης με θεματολογία την κρίση των καιρών. Οι καλλιτέχνες θα μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα και τη δική τους αντίληψη για τον σημερινό κόσμο, μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Σε μια εποχή όπου οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, και τα μουσεία και οι εκθεσιακοί χώροι έκλεισαν, οι διοργανωτές αξιοποιούν τα ψηφιακά κανάλια για να διατηρήσουν την τέχνη ζωντανή. Η τέχνη διαμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις που χαρακτηρίζουν το περιβάλλον. Η κρίση είναι παγκόσμιας εμβέλειας και είναι αδύνατο ο τρόπος έκφρασης να παραμείνει αναλλοίωτος. 

Οι αντιλήψεις, τα αισθήματα και οι προβληματισμοί του κάθε καλλιτέχνη για την κρίση που βιώνουμε, θα προβληθούν, θα αναδειχθούν, και σίγουρα θα συζητηθούν. Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Θέλουμε να τον δούμε. Ίσως να χαράξουμε μια νέα διαδρομή.
Το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί διαδικτυακά στην έκθεση από τις 11 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: patsalidouk@gmail.com

 


 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close