Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

H Γκαλερί "Εναλία" παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής "Γένεσις"

Με τον καταξιωμένο ζωγράφο Πέτρο Πτωχόπουλο και τις κόρες του Νεφέλη και την ζωγράφο Νένα Πτωχοπούλου

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2020

O αναγνωρισμένος στο εξωτερικό ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος, του οποίου έργα βρίσκονται σε έντεκα εθνικές πινακοθήκες, μαζί με τις δύο κόρες του, την ζωγράφο Νεφέλη Πτωχοπούλου και Νένα Πτωχοπούλου, παρουσιάζουν την έκθεση «Γένεσις. Κραυγή, αισθήσεις, έκρηξη». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 3 Ιουλίου 2020 στην Γκαλερί «Εναλία» στη Λάρνακα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου. 

Γη και Νερό,
Φως και Σκοτάδι,
Δάκρυ και Ιδρώτας,
Μουσική, Κίνηση και Χρώμα.

Μία εικαστική αφήγηση 55 έργων μέσα από τα οποία το κοινό καλείται να συλλογιστεί τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, που όμως επίσης αφυπνίζουν την αισιοδοξία.

«ΚΡΑΥΓΗ» του Πέτρου Πτωχόπουλου για τα κατεχόμενα εδάφη της Μάνας Κύπρου, οι κρυμμένοι θησαυροί που παραμένουν φυλαγμένοι στο βυθό, αναμένοντας την απελευθέρωση τους. 

«ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ» που εκφράζονται μέσα από τα όργανα και το χορό του Μουσικού Κόσμου της Νεφέλης Πτωχοπούλου.

«ΕΚΡΗΞΗ» συναισθημάτων στις προσωπογραφίες που δημιούργησε η Νένα Πτωχοπούλου, θέλοντας να δείξει τη δύναμη της ψυχής.

"Οι οπάλλιες στιγμές, οι υγρές και οι αέρινες που τα στοιχεία της φύσης ανθίζουν και η παλέτα η δική μου δεν συμβιβάζεται. Είναι για μένα ο εκφραστικός φορέας της καρδιάς και της παράδοσης που για μένα είναι η Κύπρος. Για μένα η ζωγραφική είναι βίωμα αγάπης, είναι το κύτταρο της ζωής. Είναι η επαφή με εσάς τους ανθρώπους αφουγκράζοντας για 46 χρόνια τον ήχο της ελευθέριας" - Πέτρος Πτωχόπουλος.

Ιδιοκτήτης της νέας Γκαλερί της Λάρνακας «Εναλία» είναι ο Αρχιτέκτονας Εσωτερικού Χώρου Γιάννης Μιχαήλ και την οργάνωση της έκθεσης επιμελήθηκε η Ελένη Μιχαήλ. 
Στην έκθεση θα διατίθεται προς πώληση και ο πίνακας 2χ2 διαστάσεων πορτρέτο του Kobe Bryant της Νένας Πτωχοπούλου. Τον πίνακα τον είχε παρουσιάσει η ζωγράφος σε κεντρικό δρόμο της Λάρνακας τον Φεβρουάριο λίγο μετά τον θάνατο του γνωστού Αμερικανού καλαθοσφαιριστή και έκανε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό όσο και στα ΜΜΕ. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close