Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Επισκεφθήκαμε πρώτοι το Seasons Oriental και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις

Η επιτομή της ασιατικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2020

Μπορεί το reopening του πανέμορφα ανακαινισμένου Four Seasons Hotel της Λεμεσού, να μετρά ακόμη λίγες μέρες για να πραγματοποιηθεί, μα το πολυβραβευμένο εστιατόριό του Seasons Oriental που ειδικεύεται στην Cantonese Hong Kong κουζίνα, έχει ανοίξει εδώ και δυο βδομάδες τις μινιμαλιστικές του πόρτες.

Η ζήτηση τραπεζιού, τεράστια, αλλά με όπλο μας την επιμονή καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα από τα τραπέζια του συγκολονιστικά διακοσμημένου με πινελιές απλότητας, εσωτερικού χώρου. Αμέσως αρχίσαμε με ένα ποτήρι από φρέσκο, αρωματικό ροζέ κρασί, συνδυασμένο με Hong Kong style ρολά κόκκινου ρυζιού, γεμιστά με γαρίδες, μανιτάρια shitake και unagi sauce.

Μέγα αμάρτημα να παρακάμψει κανείς τα dumplings των περισπούδαστων σεφ του εστιατορίου και ειδικά αυτά με γέμιση από Sichuan χοιρινό κιμά, τα ατμοψημένα ομόλογά τους, Har Kau με τραγανή γαρίδα και τέλος τα ψημένα σε βαθύ τηγάνι, dumplings κοτόπουλου με λαχανικά και τζίντζερ.

Τα εύσημά μας και στο πραγματικά τραγανό εξωτερικά, μα ζουμερό στην καρδιά, αλατοπιπεράτο, καλαμαράκι που μοσκοβολούσε βασιλικό, σουσάμι και ζιζίμπρι, αλλά και στις κυρίως επιλογές μας, το γλυκόξινο κοτόπουλο και το sizzling  καντονέζικο μοσχαράκι, αγγιγμένο με Chu Hou sauce, τα οποία συνδυάσαμε με το άξιο βράβευσης, ολοκαίνουριο seafood rice με άγριο ρύζι, ποικιλία θαλασσινών, λαχανικά και τηγανιτό αυγό.

Η δροσιστική crème brulee με παγωτό από ανανά και τζίντζερ, έκλεισε όμορφα τη βραδιά μας, με μας να ξανακλείνουμε τραπέζι από βδομάδας στους κρεμαστούς, περικυκλωμένους με λίμνες, κήπους του πολυτελούς ξενοδοχείου.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close