Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 3 (νέες) σούπερ καντίνες, που θα σε στήσουν στην ουρά τους για street food

Τις καυτέςνύχτες του καλοκαιριού η απόλαυση βρίσκεταιστον δρόμο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2020

Τελευταία έχουμε αντιληφθεί ότι σε μερικά σημεία, κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού, υπάρχει μαζεμένος πολύς κόσμος. Και πραγματικά, το γεγονός αυτό μας έκανε να απορούμε! 

Μέχρι που αντιληφθήκαμε ότι όλοι αυτοί που στήνονται στις ουρές, τους έχει σύρει μέχρι εκεί... η μύτη τους και το άδειο τους στομάχι που ζητά φαγητό για να συνέλθει από την πείνα!

Φυσικά αναφερόμαστε στις καντίνες που κάνουν τον τελευταίο καιρό έντονα την εμφάνισή τους στους δρόμους (ειδικά της Λεμεσού) και όχι μόνο.

Ας τις γνωρίσουμε:


Sir Meat
Μπορεί να μην έχουμε συχνά αυτήν τη γευστική πολυτέλεια στην Κύπρο, στη Λεμεσό όμως, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι εστί καλό φαγητό, μπορούν να την ευχαριστηθούν με μια απλή στάση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους (πλέον) δρόμους της πόλης, την οδό Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα. Διότι εκεί, πάρκαρε πριν από έναν περίπου μήνα μια κουκλίστικη καντίνα (μ’ όλη τη σημασία της λέξης) που «φωνάζει» από μακριά με τη μυρωδιά της και σε καλεί να την πλησιάσεις. Ο λόγος για το «Sir Meat» burger joint, του Στάθη Φράγκου και του Αλέξανδρου Μαυρικίου, που αγαπήθηκε σε χρόνο ντε τε από νεαρόσκοσμο και όχι μόνο, που κάνει καθημερινά στάση εκεί. To Sir. Meat από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 τη νύχτα (4 το πρωί τα παρασκευοσάββατα) προσφέρει αυτό που λέει. Εξαιρετική ποιότητα κρέατος, φτιαγμένο σε burgers. Που για να αντιληφθείς τη νοστιμιά και την ποιότητά του αρκεί να το δοκιμάσεις στην πιο κλασική μορφή του. Αυτή με το μπιφτέκι, το φρεσκοψημένο ψωμάκι που φτιάχνει για εδώ ειδικά φούρνος της πόλης, με αποκλειστική συνταγή των παιδιών, και χειροποίητες σάλτσες που οι ίδιοι φτιάχνουν επιτόπου. Συνολικά υπάρχουν 11 προτάσεις σε burger (7 beef burger, 3 hamburger και 1 chicken), ενώ για συνοδευτικά θα βρεις φρέσκες τηγανητές πατάτες, με cheddar, με corn powder καθώς και onion rings. Όσο για τις σάλτσες που θα επιλέξεις να το συνοδεύσεις είναι όλες χειροποίητες και παράγονται επί τόπου.
Tip: Θα συναντήσεις μεγάλες ουρές, αλλά με ένα τηλέφωνο μπορείς να παραγγείλεις το burger σου και να το παραλάβεις έτοιμο και ζουμερό για να μην περιμένεις.
(96674504) Ηλία Καννάουρου (απέναντι από το Lidl Ύψωνα). Τετ-Κ 19.00-02.00 (Παρ-Σ μέχρι 04.00).


Ἕν Asian Street Food
Από την Ασία στον Ύψωνα (δίπλα στο Clock cafe) για αυθεντικό street food. Oταν το ασιατικό φαγητό βγαίνει από τις μεγάλες κουζίνες και τις πολυτελείς σάλες της κοσμικότητας, επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκίνησε, στον «δρόμο», τότε μόνο ενθουσιασμό μπορεί να μας προσκαλεί όλο αυτό! Εδώ λοιπόν θα ακολουθήσεις τα εξής βήματα: θα επιλέξεις τη βάση σου, διαλέγοντας ανάμεσα σε bao buns, noodles ρυζιού ή αβγού και ρύζι με αβγό. Στη συνέχεια θα επιλέξεις τα υλικά που θα την εμπλουτίζεις από μια αρκετά μεγάλη γκάμα επιλογών (χοιρινό, κοτόουλο, βοδινό, γαρίδες, τόφου, κολοκυθάκι, ντομάτα, λάχανο, ανανά, αβοκάντο, μανιτάρια, καλαμπόκι, σουσάμι, κρεμμύσι, καρότο, πιπεριές κ.ά.), και για τέλος θα επιλέξεις τη σάλτσα που θα απογειώσει τη γεύση σου. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις, σαλάτα, spring rolls, τσιπς γαρίδας ή το mix sushi box για να συνοδεύσεις το δείπνο σου.  
(96735786) Ηλία Καννάουρου. Τετ-Κ 18.30-23.30.

Street Food
Τα άπαντα του burger! Πληθωρικά και φοβερά, με 100% βοδινό μπιφτέκι (180 ή 360 γρ.), ακόμα και στην veggie του εκδοχή, με αβγό, τυρί, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και συνοδευτικά όπως πατάτες, γλυκοπατάτες και ροδέλες κρεμμυδιού, είναι μερικές από τις λιχουδιές που θα ανακαλύψεις σε αυτή την κουκλίστικη (μαύρη) καντίνα που πάρκαρε πριν από λίγες μέρες στην πολυσύχναστη οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό (πολύ κοντά στο προσωρινό καζίνο). Ξεχωρίζουν ωστόσο οι specialites του "καταστήματος" τα burger με ονόματα διάσημων προορισμών του εξωτερικού (Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βιέννη!).
(96 683168) Φραγκλίνου Ρούσβελτ 271. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close