Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5+1 "γλυκά" στέκια στον Πρωταρά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Αυτά πρέπει να τα δοκιμάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2020

Είτε είσαι είτε δεν είσαι του γλυκού αυτά τα 5 μαγαζιά σε Πρωταρά, Παραλίμνι και στη Δερύνεια πρέπει να τα επισκεφτείς και να δοκιμάσεις το κατιτίς σου. Δεν θα το μετανοιώσεις.

Ειδικά, αν αγαπάς τις κρέπες, τους λουκουμάδες, τα ντόνατ και το μαχαλεπί σού έχω την καλύτερη πρόταση. 

Bonbon Crepes
Εδώ και 25 χρόνια ο κύριος Πανίκος φτιάχνει τις πιο νόστιμες και τραγανές κρέπες της περιοχής, αφού γνωρίζει πια καλά την τέχνη. Ατελείωτοι συνδυασμοί με 15 διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας, φρέσκα φρούτα και διάφορα άλλα υλικά δημιουργούν τις πιο πλουσιοπάροχες κρέπες, αρκεί να έχεις λίγη φαντασία. Οι τιμές αρχίζουν από €3 και η τιμή αυξάνεται ανάλογα με τα υλικά που προσθέτεις. Ο συνδυασμός άσπρη, μπεζ σοκολάτα, φρέσκες φράουλες, αβγό kinder μαζί με πουράκια (€6) συστήνεται ανεπιφύλακτα. Και η γευστική εμπειρία δεν τελειώνει εδώ, αφού το μενού διαθέτει ακόμη χορταστικά σάντουιτς και σπιτικά burger. 
(99729888) Αγίου Γεωργίου 6, Παραλίμνι. Δ-Σ 09.00-23.00 & Κ 15.00-23.00.

Το καφενείον
Κυπριακός ψημένος σε χόβολη, σερβιρισμένος στο κλασικό φλυτζάνι του, συνοδευόμενος από φρέσκο μαχαλεπί! Βασισμένοι στο παλιό, κλασικό καφενείο, οι δημιουργοί του ομώνυμου μαγαζιού στο ξενοδοχείο Cavo Maris στον Πρωταρά δημιούργησαν έναν ειδυλλιακό χώρο, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να φας γλυκό ή να ‘τσιλήσεις’ το ούζο σου με μεζεδάκια. Και, ναι, έχουν και σουμάδα και τριαντάφυλλο!
(23832043) Cavo Maris Hotel, Πρωταράς. Δ-Κ 10.00-18.30.

Λουκουμάδες Πανίκος
Όλοι ξέρουμε ποια είναι τα φώτα των λουκουμάδων. Φυσικά δεν είναι άλλα από τα φώτα τροχαίας που βρίσκονται οι λουκουμάδες του κύριου Πανίκου. Για περισσότερα από 20 χρόνια φτιάχνει τους καλύτερους λουκουμάδες της περιοχής και τους σερβίρει ζεστούς και σιροπιαστούς με τον παραδοσιακό τρόπο. Εναλλακτικά, μπορείς να τους απολαύσεις με σοκολάτα, φρούτα ή μέλι. Η εκδρομή σου στον Πρωταρά δεν ολοκληρώνεται αν δεν περάσεις από εκεί.
(99684815) Λεωφόρος Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο 298, Πρωταράς. Δ-Κ 15.00-24.00.

Donut Market 
Ογλυκός παράδεισος από νόστιμα και λαχταριστά donut που έκανε την εμφάνισή του στο Παραλίμνι, έχει ανοίξει ακόμα ένα μαγαζάκι τύπου patisserie με εμπλουτισμένο μενού στον Πρωταρά. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από αυτά τα υπέροχα, φρεσκοψημένα γλυκά, από τα κλασικά μέχρι και γεμιστά με διάφορες σοκολάτες, ξηρούς καρπούς από πάνω, μαρμελάδες και πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το Kinder θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου. Στο γλυκό μαγαζί του Πρωταρά θα βρεις, επίσης, κρέπες, βάφλες και παγωτά.
(99291950) Τάσου Μάρκου 17, Παραλίμνι. Δ-Σ 09.00-20.30. / (99879809) Κάβο Γκρέκο 332, Πρωταράς. Τουριστικό ωράριο. 

Crepe Taste
Σε κάποια φάση φέτος το καλοκαίρι, σίγουρα θα βρεθείς στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.... η περιοχή εξάλλου, αποτελεί αγαπημένο μας προορισμό για μπάνιο, έξοδο και διασκέδαση! Αναζητώντας, λοιπόν, νέα στέκια και όμορφα μαγαζιά, πρέπει να ανακαλύψεις και ένα ακόμη που αν δεν το γνωρίζεις πρέπει να το βάλει στη λίστα σου.... το οποίο μάλιστα θα σου προσφέρει μεγάλες απολαύσεις! Ο λόγος για το Crepe taste, που κατάφερε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής σου στη Δερύνεια να γίνει talk of the town και όχι άδικα! Σε κεντρική τοποθεσία στη Δερύνεια και συγκεκριμένα κοντά στα κεντρικά φώτα, στην οδό Ελευθερίας 5 (κατ. 1), το Crepe taste  αποτελεί ένα από τα καλύτερα στέκια της περιοχής για ποιοτική και πεντανόστιμη κρέπα, πλούσια και χορταστικά σάντουιτς αλλά και burgers, λαχταριστές βάφλες, όπως επίσης και μοναδικά american pancakes, και δροσερό παγωτό Παπαφιλίππου. Πρόκειται για ένα μαγαζί που δουλεύει κυρίως με take away και delivery παραγγελίες αλλά φτιάχνει νόστιμες κρέπες με τόσα υλικά... που θα σε ξετρελάνουν. Αυτό που κάνει τις κρέπες του Crepe Taste να ξεχωρίζουν είναι τόσο η μοναδική γεύση τους όσο και οι αμέτρητοι συνδυασμοί υλικών που την απογειώνουν. Επίλεξε ανάμεσα σε σοκολάτα, φράουλα, μπανάνα, εξωτικά φρούτα, choco chips, maltesers, μπισκότο, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και πολλές άλλες επιλογές, που δημιουργούν αμέτρητους και άκρως λαχταριστούς συνδυασμούς που φτιάχνονται εκείνη την ώρα μπροστά σου, κι εσύ δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Μπορείς, βέβαια, να τους εμπιστευθείς, και να το αφήσεις σ’ αυτούς… Σίγουρα δεν θα χάσεις! Must taste όμως είναι και οι αλμυροί συνδυασμοί αλλά και οι λαχταριστές βάφλες του όπως επίσης και τα μοναδικά american pancakes. Σημείωσε ότι οι επιλογές σου δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στο μενού του, περιλαμβάνονται και καλοφτιαγμένα σάντουιτς και νόστιμα burger, κρύα και ζεστά ροφήματα… που ικανοποιούν κάθε επιθυμία. Το Crepe taste διαθέτει υπηρεσία take away και delivery, στις περιοχές Δερύνειας, Παραλιμνίου, Κάππαρη, Φρενάρους και Σωτήρας. 
(99103943) Δερύνεια. Ωράριο: Δ-Σ 09.00-24.00 & Κ 16.00-24.00.

Hans & Gretel
Το πιο γλυκό και παραμυθένιο concept άνοιξε μόλις φέτος τις «ζαχαρωτές του πύλες», στον μοναδικό Πρωταρά, σε ένα μάλιστα κεντρικό σημείο, στη Λεωφ. Πρωταρά 6 (απέναντι από τα McDonald's), σημείο που έχει γεμίσει μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη! Εδώ μικροί και μεγάλοι θα γευτούν τις διάφορες γεύσεις από gelato παγωτό, την τρισδιάστατη bubble waffle με τις απολαυστικές σοκολάτες όπως επίσης και τα χρωματιστά σύννεφα, το μαλλί της γριάς και όχι μόνο. Στο παραμυθένιο αυτό σπίτι, θα βρεις γλυκά που θα σου μείνουν αξέχαστα. το Hans & Gretel μπορείτε να βρείτε δεκάδες διαφορετικά είδη καραμέλας και ζαχαρωτών, σε κλασικές ή πιο περίεργες γεύσεις, από κεράσι και mint μέχρι blueberry, pina collada ή gourmet, τα οποία γεμίζουν σωλήνες, προθήκες, βαζάκια, χωνάκια παγωτού και διάφορες συσκευασίες, καθώς και πολλές γεύσεις γρανίτας, βάφλες με παγωτό μηχανής ή gelato και το περίφημο “chimney cake” ή αλλιώς κύλινδρος σφολιάτας πασπαλισμένος με ζάχαρη και κανέλα, που επίσης μπορεί να σερβιριστεί γεμιστός με παγωτό και διάφορα toppings. 
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close