Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα πιο διάσημα κουλούρια της Κύπρου, είναι ένα πραγματικό success story

Αρκατένα «Φωτεινής»:Τρεις γενιές, μια παράδοση!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2020

Για την οικογένειά μας, τα αρκατένα είναι τρόπος ζωής και όχι ένα απλό προϊόν.

Υπάρχουν στην καθημερινότητά μας εδώ και τρεις γενιές και συγκεκριμένα από το 1935, όταν η προγιαγιά μας η Ελένη έφτιαχνε τα αρκατένα, τα φόρτωνε σε ένα γαϊδουράκι και τα πουλούσε στα χωριά του Τροόδους.

Η κόρη της Ελένης, η γιαγιά Φωτεινή -η δική μας γιαγιά που αποτελεί και την «λατρεμένη φιγούρα» του καταστήματός μας για τους επισκέπτες- έδωσε το όνομά της στα προϊόντα μας και συνέχισε την παράδοση θέτοντας τις βασικές υποδομές και εγκαταστάσεις παραγωγής στο Όμοδος.

Η κόρη της, η μαμά (μας) Σταυρούλα, από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αναβάθμισε και εκσυγχρόνισε την παραγωγή, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα και την αγάπη μας προς την παράδοση και προς τα αρκατένα. 

Από την πολύωρη προετοιμασία, του αρκάτη, τις άυπνες διαδικασίες, από το ζύμωμα μέχρι και το ψήσιμο, ήμασταν πάντοτε παρόντες από μικρά κιόλας παιδιά! Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας και τα εφτά παιδιά της Σταυρούλας όλη τη διαδικασία παρασκευής των αρκατένων εκτιμώντας τον κόπο, την αγάπη, το πείσμα αλλά προπαντός το μεράκι που απαιτεί το αρκατένο. 

Θέλοντας με τη σειρά μας να διαδώσουμε στις νεότερες γενιές την αξία των αρκατένων, διευρύναμε το δίκτυο πωλήσεών μας, πέραν από το όμορφο και γραφικό  Όμοδος, σε 600 άλλα σημεία παγκύπρια. Φέραμε τα αρκατένα στο τραπέζι της σύγχρονης οικογένειας.   

Τo τελευταίο χρόνο έχουμε δημιουργήσει στο Όμοδος το Fotini’s Bakery House, το σπιτικό μας, στο οποίο εκθέτουμε τα προϊόντα μας: τα αρκατένα «Φωτεινή», τις πιο ασυνήθιστες γεύσεις μαρμελάδας που έχετε ποτέ γευτεί, και τα αγαπημένα κυπριακά γλυκά του κουταλιού.  Ξεχωρίζουν πάντα, οι μοναδικές, αρκατένες μπουκιές. Μικρές λαχταριστές μπουκιές από γεύση ελιάς, γλυκάνισο και πορτοκάλι, κανέλα, σταφίδες αλλά και μπουκιές με αλεύρι ολικής αλέσεως. 

Και για όσους θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να καθίσουν στο σπιτικό μας και να απολαύσουν ένα πλήρως χορταστικό brunch, κυπριακό παραδοσιακό μπούκωμα, την υγιεινή μας πρόταση brunch, αλλά και τον γλυκό μας πειρασμό από ζεστή λιωμένη σοκολάτα και φρέσκες φράουλες. 

Όλες οι προτάσεις μας έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την ταυτότητά μας, τα αρκατένα μας και το ζεστό αρκατένο ψωμί μας.

Ανοιχτό καθημερινά: 10:00-19:00
Για κρατήσεις: 99 284201
Facebook: Αρκατενα Φωτεινη / Fotini Bakery House
Instagram: arkatenafotini
Διεύθυνση: Ληνός, 4760, Όμοδος

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close