News , Guide

Τα 6 νέα μέτρα που μόλις ανακοινώθηκαν!

Σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2020

Ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος μας εχθρός αυτή τη στιγμή. Όπως έχει διαφανεί από τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχουν ανάμεσά μας ασυμπτωματικοί φορείς του ιού που εάν δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας άθελά τους δημιουργούν αλυσίδες διασποράς, καθιστώντας δύσκολο τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους και στο πλαίσιο των ενεργειών μας για περιορισμό της διασποράς του ιού, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα ακόλουθα συμπληρωματικά μέτρα που ισχύουν σε παγκύπρια βάση και ενεργοποιούνται από σήμερα τα μεσάνυχτα:

1. Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, υπεραγορές, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή €300.

Διάβασε ακόμαΤι θα ισχύει από σήμερα σε όλη τη Λεμεσό (πόλη και επαρχία)

2. Αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1,000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής (διακοπές), αφού έχει διαφανεί ότι μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων προέρχεται από Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό.

3. Συστήνεται στα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στους οίκους ευγηρίας η αυστηρή τήρηση των επισκεπτηρίων και εάν είναι εφικτό ο περιορισμός τους στο ελάχιστο δυνατό.

4. Επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών (λεωφορεία).

5. Εντατικοποιείται ο έλεγχος από την Αστυνομία των ατόμων που οφείλουν να τίθενται σε αυτοπεριορισμό όταν έρχονται από χώρες της Κατηγορίας Γ, ή όταν είναι στενές επαφές κρουσμάτων. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος συμμόρφωσης στα άτομα αυτά.

6. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και η επιτήρηση σε επιχειρήσεις, χώρους εστίασης και άλλα υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές με ρητές οδηγίες για μηδενική ανοχή.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close