Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

5 μαγικές συναυλίες κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Αυτά είναι τα events που πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο, με σκοπό να απολαύσεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2020

Το πιο πολυσυζητημένο ίσως αστρολογικό γεγονός! Ο λόγος για το τόσο ξεχωριστό Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Όχι δεν είναι που είμαστε ρομαντικοί… αλλά όπως και να το κάνεις είναι ένα από τα trademarks του καλοκαιριού!

Αν λοιπόν η πανσέληνος του Αυγούστου αυτή τη Δευτέρα 7 Αυγούστου δεν θα σε βρει σε κάποιο ελληνικό νησί ή σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά να κάνεις διακοπές εντός ή στα παράλια, παρακάτω είναι μερικές εκδηλώσεις που θα σε υποδεχθούν για να γιορτάσεις το ολόγιομο γεγγάρι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Το βράδυ λοιπόν, της Δευτέρας 3, της Τρίτης 4 και της Τετάρτης 5 Αυγούστου, επίλεξε αυτό που σε εκφράζει καλύτερα, και βγες έξω για να απολαύσεις τη θέα που θα χαρίζει απλόχερα το φεγγάρι.

"Παν-Σελήνη" μύθοι, θρύλοι, τραγούδια στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Tη Δευτέρα 3 Αυγούστου το βράδυ με πανσέληνο ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει την μουσική παράσταση «Παν-Σελήνη» μύθοι, θρύλοι, τραγούδια στο Δημοτικό Κήπο. Μια μουσική παράσταση με τραγούδια και κείμενα που αφορούν το φεγγάρι και την πανσέληνο που θα είναι η βραδιά της. Η Έλενα Χατζηαυξέντη θα ξετυλίξει με θεατρικό τρόπο τη σχέση μας με τη σελήνη, τη δύναμή της και πώς μας επηρεάζει. Με την υπέροχη φωνή της θα μας οδηγήσει σε μια πλούσια εμπειρία και ένα μοναδικό ταξίδι αισθήσεων. Μαζί της ο Γιάννης Κουτής στο ούτι και κιθάρα και ο Ανδρέας Παπαπέτρου, πιάνο και ακορντεόν. Special guest ο αστροφυσικός Γιώργος Νικολάου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Νύχτες Καλοκαιριού 2020 του Δήμου Λευκωσίας. 
>> Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Μουσική Πανσέληνος Αυγούστου στην Προκυμαία 
Μια από τις ομορφότερες πανσελήνους του χρόνου, γιορτάζεται από το Δήμο Λεμεσού, με συναυλία υπό το φως της. Συγκεκριμένα, η μουσική πανσέληνος Αυγούστου, στη Λεμεσό θα μας βρει στο Θεατράκι της Προκυμαίας, να απολαμβάνουμε μία συναυλία υπό το σεληνόφως με μουσική από το ελληνικό, κυπριακό και διεθνές ρεπερτόριο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και τα νεανικά της σχήματα Μπαντίνα  και Jazz Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κρασίδη.
Οι θεατές που ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν θέση στο Θεατράκι της Προκυμαίας παρακαλούνται να προσέλθουν έγκαιρα γιατί, δυστυχώς, λόγω των μέτρων ασφαλείας δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε περισσότερα από ενενήντα (90) άτομα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 στις 8.30 μ.μ. στο Θεατράκι της Προκυμαίας (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης).
>> Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, Θεατράκι της Προκυμαίας (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης, 20.00.

Full Moon Drumming Circle
Την Τρίτη 4 Αυγούστου μετά τις 18.30 θα απολαύσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο το καλοκαιρινό φεγγάρι. Θα δημιουργήσουμε μουσική κάτω από τα αστέρια, σε έναν κύκλο με τύμπανα στην παραλία Μακένζυ. Τι θα χρειαστείς για να συμμετέχεις σε αυτό το event; To τύμπανό σου, το ποτό και το φαγητό σου και κάτι για να καθίσεις.
>> Τρίτη 4 Αυγούστου, Παραλία Μακένζυ, Λάρνακα, 18.30.  Είσοδος ελεύθερη.

Έντεχνη μουσική με φόντο την Εκκλησία των Αγ. Ομολογητών
Με μουσική βραδιά από έντεχνη μουσική, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, για πρώτη χρονιά στον περίβολο της Εκκλησίας Αγίων Ομολογητών. Τα δίδυμα αδέλφια Παναγιώτης και Ανδρέας Καραμαλλάκης μαζί με τον ταλαντούχο στο βιολί Φοίβο Σταύρου μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη από ελληνική δισκογραφία και τις δικές τους διασκευές σε έντεχνο ρεπερτόριο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Νύχτες Καλοκαιριού 2020 του Δήμου Λευκωσίας. 
>> Τετάρτη 5 Αυγούστου, περίβολος Εκκλησίας Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι
Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, στο Θέατρο “Μικρή Σαλαμίνα” (Πάρκο Γλυπτικής του Φίλιππου και της Μαρίας Γιαπάνη), στη Φασούλα, θα πάμε για να απολαύσουμε το “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι”. Μία εκδήλωση που διοργανώνει το Κανάλι 6 και το «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού». Τη φετινή εκδήλωση τιμούν η Έλλη Πασπαλά και ο πιανίστας Τάκης Φαραζής, πλαισιωμένοι από σύνολο καλλιτεχνών. Μουσική και Ποίηση για τον Έρωτα, τον Άνθρωπο και τη Ζωή, στο φως της Πανσελήνου. Συντονισμός – Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης.
>> Τετάρτη 5 Αυγούστου, Θέατρο “Μικρή Σαλαμίνα” (Πάρκο Γλυπτικής του Φίλιππου και της Μαρίας Γιαπάνη), στη Φασούλα, 20.30. Είσοδος: 15 ευρώ. Εισιτήρια διατίθενται μόνο από το Κανάλι 6, Ειρήνης 69 στη Λεμεσό. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Ίδρυμα «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού».

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close