Cine News , Κινηματογράφος

10 ταινίες εγκλήματος που αξίζει να δεις στο Netflix

Βάλε τις στην watch list σου

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2020

Αν ο κινηματογράφος ξέρει να κάνει κάτι καλά, αυτό δεν είναι άλλο από το να μας παρουσιάζει τη ζωή του υποκόσμου με ενδιαφέροντα τρόπο. Από μαφία μέχρι εκτελεστές και μικροεγκληματίες, το Netflix παρέχει μια μεγάλη γκάμα ταινιών με θέμα το έγκλημα. Οι δέκα που εμείς ξεχωρίσαμε είναι οι παρακάτω:

Άκοπο Διαμάντι (2019)
Σκηνοθεσία: Τζος και Μπένι Σάφτι Ηθοποιοί: Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Γκαρνέτ, Ιντίνα Μένζελ, Λάκιθ Σάντφιλντ, Τζούλια Φοξ Έρικ Μπογκοσιάν Είδος: Αστυνομική, Θρίλερ, Μαύρη Κωμωδία Ο Χάουαρντ Ράτνερ είναι ένας χαρισματικός, αλλά εθισμένος στον τζόγο, κοσμηματοπώλης από τη Νέα Υόρκη. Όταν πέφτει στα χέρια του ένα τεράστιο άκοπο διαμάντι, ο διάσημος μπασκετμπολίστας πελάτης του, Κέβιν Γκαρνέτ, αισθάνεται ότι του δίνει ενέργεια. Ο Χάουαρντ του το δανείζει, αλλά παίρνει ως αντάλλαγμα το πολύτιμο δαχτυλίδι του, το οποίο όμως βάζει ως ενέχυρο για μια σειρά από ριψοκίνδυνα στοιχήματα, προκειμένου να πληρώσει και τους τοκογλύφους που τον κυνηγούν.  Μια ταινία που μας βάζει στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης όπως καμία άλλη, με τον Άνταμ Σάντλερ σε ένα δραματικό ρόλο που μοιάζει φτιαγμένος σε αυτόν και μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα στυλιζαρισμένη και χαοτικά ρεαλιστική.

Pulp Fiction (1994)
Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο Ηθοποιοί: Τζον Τραβόλτα, Μπρους Γουίλις, Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ Είδος: Μαύρη Κωμωδία Ο Τζουλς Ουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα είναι δύο εκτελεστές που δουλεύουν για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Ουάλας. Ο Μπουτς είναι ένας μποξέρ που πληρώνεται από τον Γουάλας για να χάσει το ματς, αλλά νικάει και γίνεται φυγάς, αλλά ένα λάθος θα τον κάνει να γυρίσει πίσω. Η Μία είναι η όμορφη, αλλά ναρκομανής σύζυγος του Γουάλας. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες θα αλληλεπιδράσουν σε μια σειρά από παράλληλες και ενίοτε διασταυρούμενες ιστορίες που θα σημαδευτούν από ένα θαύμα, ένα ατύχημα και μια βαλίτσα.  Με τον Ταραντίνο στους ρόλους του σκηνοθέτη και σεναριογράφου το αποτέλεσμα είναι πάντα ξεχωριστό. Το «Pulp Fiction», όμως, είναι ίσως η πιο ξεχωριστή ταινία του χάρη στην πανέξυπνη δομή της. 

Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους (2007)
Σκηνοθεσία: Τζόελ και Ίθαν Κοέν Ηθοποιοί: Τζος Μπρόλιν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Κέλι ΜακΝτόναλντ Είδος: Θρίλερ, Εγκλήματος Ένας Τεξανός εργάτης βρίσκεται στον τόπο συμπλοκής εμπόρων ναρκωτικών και αποφασίζει να κρατήσει για τον εαυτό του μια “ορφανή” βαλίτσα με 2 εκατομμύρια δολάρια. Τα ίχνη της, όμως, θα ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες της, ο τοπικός σερίφης κι ένας επαγγελματίας δολοφόνος. Σε μια ταινία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Νέο-Γουέστερν, ο Χαβιέ Μπαρδέμ λάμπει στο ρόλο του ασταμάτητου ψυχοπαθή δολοφόνου Άντον Τσιγκούρ. Γεμάτη κυνισμό και υπαρξιακά ερωτήματα, το «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» είναι μια ταινία που σου μένει για πάντα.

Collateral: Η Διαδρομή (2004) 
Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν Ηθοποιοί: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Μαρκ Ράφαλο Είδος: Θρίλερ, Δράσης, Εγκλήματος Ο Μαξ είναι ένας φιλήσυχος οδηγός ταξί που έχει μείνει στάσιμος στη ζωή του. Μία μέρα ο Βίνσεντ, ένας καλοντυμένος επιχειρηματίας, προσφέρει στον Μαξ εξακόσια δολάρια για να τον πάει στις τοποθεσίες που θέλει. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Βίνσεντ είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος. Όταν ο Μαξ το ανακαλύπτει αναγκάζεται να συνεχίσει και γίνεται συνένοχός του, σε μια βραδιά που θα αλλάξει τη ζωή και των δύο. Μια ταινία χαρακτηροκεντρική, όπου δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και μέσα από τις συγκρούσεις τους αναγκάζονται να εξελιχθούν. Φανταστικές οι ερμηνείες των Φοξ και Κρουζ.

 

 

Η Αρπαχτή (2000)
Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Ντένις Φαρίνα, Βίνι Τζόουνς, Τζέισον Στέιθαμ, Ράντε Σερμπέτζια, Τζέισον Φλέμινγκ Είδος: Κωμωδία, Περιπέτεια, Εγκλήματος Στο Λονδίνο, μια ληστεία διαμαντιού από τον αμερικάνο εγκληματία «Τετραδάκτυλο» Φράνκι πάει στραβά και το 84ων καρατίων διαμάντι καταλήγει να έχει εξαφανιστεί. Στην υπόθεση αυτή μπλέκονται ο γκάγκστερ Μπόρις, οι οργανωτές παράνομων αγώνων μποξ Τούρκις και Τόμι και ο ιρλανδός τσιγγάνος Μάικι.  Μια χαοτική ταινία γεμάτη με περίεργους χαρακτήρες και χιούμορ που σε παρακινεί να αφεθείς στην τρέλα και να απολαύσεις τους πιο ανίκανους εγκληματίες.

Ο Νονός (1972)
 Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα Ηθοποιοί: Μάρλον Μπράντο, Αλ Πατσίνο, Ρομπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμς Κάαν Είδος: Δράμα, Αστυνομική-Εγκλήματος Ο Βίτο Κορλεόνε είναι ο γηραιός και σεβάσμιος αρχηγός μιας μαφιόζικης οικογένειας στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη. Οι καιροί έχουν όμως αλλάξει και όταν ένας βρόμικος πόλεμος μεταξύ των οικογενειών ξεσπά, ο μικρός γιος του, Μάικλ, αναγκάζεται να αναλάβει δυναμικά τα ηνία.  Ο «Νονός» είναι μια σύγχρονη τραγωδία που άλλαξε τις ταινίες με μαφία για πάντα και κατέστησε το τρίο Κόπολα-Μπράντο-Πατσίνο θρύλους του κινηματογράφου.

 

 

Ο Νονός ΙΙ (1974)
Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα Ηθοποιοί: Αλ Πατσίνο, Ρομπερτ Ντε Νίρο, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Νταϊάνα Κίτον Η ιστορία της ιταλικής φαμίλιας Κορλεόνε συνεχίζεται, με τον Μάικλ να προσπαθεί να επεκταθεί σε έναν κόσμο τιμής και εγκλήματος. Ταυτόχρονα βλέπουμε τα νεανικά χρόνια πατέρα του, Βίτο Κορλεόνε. Ίσως είναι κλεψιά να μπουν και οι δυο ταινίες στη λίστα, αλλά πρέπει, καθώς η τραγωδία των Κορλεόνε είναι λειψή χωρίς το «Ο Νονός ΙΙ», που μας παρουσιάζει όχι μόνο έναν πιο ώριμο και αδίστακτο Μάικλ, αλλά και έναν τελείως διαφορετικό, νεαρό Βίτο.

Τα Καλά Παιδιά (1990)
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε Ηθοποιοί: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ρέι Λιότα, Τζο Πέσι, Πολ Σορβίνο Είδος: Βιογραφική, Εγκλήματος Η αληθινή ιστορία του Χένρι Χιλ, ενός παιδιού που μεγαλώνει στην ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρούκλιν και φιλοδοξεί να κατορθώσει κάποτε να διεισδύσει και αναρριχηθεί στο κύκλωμα των ισχυρών της Μαφίας. Το πάθος του τον οδηγεί από μικρό, στις πρώτες του δουλειές και σιγά σιγά η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα. Αλλά η ζωή της νύχτας φαίνεται να έχει περισσότερους κινδύνους απ’ ότι ο Χένρι μπορεί να διαχειριστεί.  Μια ακόμα ταινία ορόσημο του είδους. Σε αντίθεση με τους τραγικούς, αλλά αξιοπρεπείς αντιήρωες του Κόπολα, ο Σκορσέζε αλλάζει την έννοια της ταινίας με μαφία με τους ψυχωτικούς και αυτοκαταστροφικούς χαρακτήρες του.

Ο Ιρλανδός (2019)
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε Ηθοποιοί: : Ρόμπερτ ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Εγκλήματος Ο ηλικιωμένος Φρανκ Σίραν, τρόφιμος γηροκομείου και πρώην εκτελεστής της μαφίας, ανακαλεί τα νεανικά του χρόνια, όποτε και συνεργάστηκε με κάποιους από τους πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της Αμερικής της εποχής, όπως ο συνδικαλιστής Τζίμι Χόφα και τα μέλη της εγκληματικής οικογένειας Μπουφαλίνο.  Ο Σκορσέζε πιο ώριμος από ποτέ, σε μία ταινία που φαίνεται να είναι απάντηση στο «Τα Καλά Παιδιά», με την ίδια έννοια που αυτό ήταν απάντηση στο «Ο Νονός».



Ντόνι Μπράσκο (1997)
Σκηνοθεσία: Μάικ Νιούελ Ηθοποιοί: Αλ Πατσίνο, Τζόνι Ντεπ, Μάικλ Μάντσεν Είδος: Δράμα, Εγκλήματος, Αστυνομική Υποδυόμενος τον έμπορο διαμαντιών Ντόνι Μπράσκο, ο μυστικός πράκτορας του FBI Τζόσεφ Πιστόνε μπαίνει στους κύκλους της μαφιόζικης φαμίλιας του Λέφτι ενός μεσόκοπου εκτελεστή. Ανάμεσα στους δύο άντρες αναπτύσσεται δυνατή φιλία και εμπιστοσύνη, χωρίς βέβαια ο Λέφτι να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του Τζο. Αλλά και ο Τζο, από την πλευρά του, διακινδυνεύει τον γάμο του, τη δουλειά του και την ίδια του τη ζωή, καθώς ο θαυμασμός του για τον γκάνγκστερ μέντορά του μεγαλώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Ο Τζόνι Ντεπ και ο Αλ Πατσίνο (στην τέταρτη ταινία του στη λίστα) δίνουν δύο πολύ δυνατές ερμηνείες και ανυψώνουν με τη χημεία τους μια ταινία που ασχολείται περισσότερο με τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών της παρά την δράση.

Πηγή: parallaximag.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close