Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εκδρομή και καλό φαγητό σε 3 χωριά της Πιτσιλιάς

Ασκάς, Φαρμακάς και Κυπερούντα σε περιμένουν για φαγητό

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2020

Οι εκδρομές των καλοφαγάδων ξεκινούν τον Αύγουστο κι εσύ το μόνο που επιβάλλεται να κάνεις είναι να κλείσεις τραπέζι και να πάρεις τα βουνά! Προσοχή, απαραιτήτως καφεδάκι στο τέλος γιατί η επιστροφή είναι κάπως ζόρικη.

Ετοιμάσου λοιπόν για στάση σε ένα από τα 11 γραφικά χωριά της Πιτσιλιά, εκ των οποίων μάλιστα ένα είναι βραβευμένο με το Nom d'Origine. Τα χωριά  είναι διάσπαρτα στις πλαγιές της Μαδαρής, του Μαχαιρά και της Παπούτσας. Μία περιοχή στην οποία ευδοκιμούν τοπικές ποικιλίες σταφυλιών που υπόσχονται μια εξαιρετική εμπειρία κρασιού. Αξίζει να την ζήσεις αυτό το καλοκαίρι!

Περνιά, Ασκάς
Αν αναζητάς την ηρεμία και τη γαλήνη της κυπριακής υπαίθρου, τότε πρέπει να επισκεφθείς τον Ασκά. Κι αν τον ορίσεις ως γαστρονομικό σου προορισμό, τότε οι επιλογές που έχεις είναι το κέντρο Περνιά (22642565 & 99414016). Στην Περνιά μπορείς να φας μεζέδες και φαγητά της ώρας, αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα το χωριό. Το κέντρο είναι ανοικτό καθημερινά και επιπλέον προσφέρει δωμάτια για διαμονή. Αν το επιλέξεις μάλιστα για τις 15 & 16 Αυγούστου το εν λόγω εστιατόριο θα ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ με σούβλες (αρνί, χοιρινή και κοτόπουλο). Επίσης θα δοκιμάσεις τα παραδοσιάκα κουπέπια ή γεμιστά, διάφορα είδη ζυμαρικών, κρύα και ζεστά συνοδευτικά, σαλάτες και γλυκά όπως πανακότα, κρέμα καραμελέ και φρούτο εποχής, Οι τιμές για τους ενήλικες θα είναι στα 18 ευρώ το άτομο(δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό) και στα 10 ευρώ για παιδιά μέχρι 10 χρονών (δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας προκρατήστε στο

Το στέκι της παράδοσης, Ασκάς
Την ταβέρνα "Το στέκι της παράδοσης" (97 616876) θα την βρεις στο χωριό Ασκάς σε ένα μοναδικό περιβάλλον! Στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αγροτικό σπίτι, τεσσάρων ορόφων και βρίσκεται πάνω από το ποταμό. Η ταβέρνα έφτιαξε την βεράντας της, η οποία προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στο βουνό (εξάλλου βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του σπιτιού). Ο χώρος αποπνέει ζεστασιά, παραδοσιακό πάτωμα και επενδύσεις από ξύλο. Το μαγαζί ψήνει κρεατικά στα κάρβουνα, όπως μπριζόλες,σουβλάκια, χαλλούμι και και σερβίρει κυπριακό μεζέ με 17 ευρώ το άτομο.


Ιεράμπελος, Φαρμακάς
Το εστιατόριο Ιεράμπελος (22515515, 99299990), που δεσπόζει στον Φαρμακά, προσφέρει μία μαγευτική θέα της ορεινής καταπράσινης περιοχής. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη μαγευτική διαδρομή μέχρι εκεί αλλά και τις νόστιμες προτάσεις του σεφ, θα ενθουσιαστείς στο έπακρον με την επιλογή σου να ταξιδέχεις μέχρι το χωριό του Φαρμακά και το εστιατόριο αυτό! Το εστιατόριο που αποτελεί μέρος του Οινοποιείου Santa Irene, θα σου προσφέρει μία μοναδική γευστική εμπειρία, από Πέμπτη – Κυριακή, με γεύσεις από την κυπριακή κουζίνα. Επίσης προσφέρει δωρεάν ξενάγηση στο οινοποιείο του εστιατορίου και δωρεάν γευσιγνωσία κρασιών!

Ποταμός Κυπριακή Ταβέρνα, Καμπί Φαρμακά
Το εστιατόριο Ποταμός (️22643315) θα το βρεις στο χωριό Καμπί (του Φαρμακά), κτισμένο πάνω στην κοίτη του ποταμού των "Γεραμπέλων". Σερβίρει κυπριακή κουζίνα, φτιαγμένη με φρέσκες πρώτες ύλες από το αγρόκτημα της οικογένειας και ντόπιους  παραγωγούς. Το όνομα "Ο Ποταμός (της Μηλίτσας)" προέρχεται από την τοποθεσία του εστιατορίου, ενώ η Μηλίτσα είναι η "μαστόρισσα" που βρίσκεται πίσω από όλες τις γεύσεις που βγαίνουν από την κουζίνα. Εδώ λοιπόν καθημερινά απολαμβάνεις κυπριακό brunch το πρωί, μεσημεριανό κάτω από τη σκιά, το απόγευμα θα σε σερβίρουν καφέ και γλυκό ενώ για το βράδυ σου ετοιμάζουν καλοφτιαγμένα μεζεδάκια.

Eστιατόριο Το Γιοφύρι, Κυπερούντα
Εδώ θα βρεις καλομαγειρεμένα πιάτα σχάρας, νόστιμους μεζέδες στα κάρβουνα αλλά και κάποια a la cart από την ντόπια  κουζίνα αλλά και μπίρα τσακρίν. Ένας χώρος απόλυτα χαλαρός, παρεΐστικος και με ζωντανή μουσική κάποια βράδια.
(25 530018) Κυπερούντα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close