Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 ταβερνάκια στην εξοχή, με υπέροχη αυλή

Αυλές στην ελ. επ. Αμμοχώστου που ξεχωρίζουμε για τη δροσιά και το φαγητό τους

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2020

Η επαρχία Αμμοχώστου σου προσφέρει πολύ καλές επιλογές για φαγητό εκτός των τουριστικών κέντρων της Αγίας Νάπας και Πρωταρά. Εξ ου κι εμείς σου δίνουμε επιλογές για κυπριακό μεζέ, κλέφτικο και καλό φαγητό σε δροσερές αυλές στα χωριά της επαρχίας.

Εξοχή στο Φρέναρος
Σαν έρθεις στα Κοκκινοχώρια κλείσε θέση στην ταβερνούλα 'Εξοχή'. Ο Χάρης και η Άννα, ιδιοκτήτες της ταβέρνας, έχουν βγάλει τα τραπεζάκια έξω στον κήπο και σε περιμένουν! Έχουν ανάψει το φουρνί και ψήνουν το φημισμένο λευκονιτζιάτικο κλέφτικο. Για όσους επιμένουν στο φαγητό του κάρβουνου, μια ποικιλία από παραδοσιακό ζουμερό σουβλάκι, νόστιμες σεφταλιές, κρασάτα λουκάνικα, χαλούμι της περιοχής, φρέσκα κυπριακά αρνίσια παϊδάκια, φτανά και πολλά άλλα τους περιμένουν! Κι αν δεν μπορείς να αποφασίσεις τι να διαλέξεις και τι να πρωτοφάς, μην ανησυχείς! Ο μεζές της 'Εξοχής' (€17) θα σε καλύψει! *Ανοιχτό και τον Δεκαπενταύγουστο.
(23741995) Γιασουμή Κιλέ 70, Φρέναρος (δρόμος Φρενάρου-Βρυσούλων), ελ. επ. Αμμοχώστου. 

Old Simos Cafe Restaurant
Στο σπιτικό του κυρ Σίμου, που είχε 7 παιδιά, βρέθηκε τώρα πια ένα όμορφο καφέ-εστιατόριο. Μπορείς να σταματήσεις εδώ για ένα καφεδάκι, αλλά σίγουρα τα πιάτα που θα βλέπεις να φτάνουν στα γύρω τραπέζια θα σου ανοίξουν την όρεξη! Σερβίρει παραδοσιακό φαγητό όπως σουβλάκι, μπριζόλα, ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες, κλέφτικο μέχρι και πούλλες τηγανητές και νόστιμους μεζέδες.
(23730189) Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα. Δ-Κ 18.00-22.45 (η κουζίνα).

Το Πλουμίν
Ένα παλιό κυπριακό σπίτι με εσωτερική αυλή στο Δήμο Σωτήρας που εδώ και δύο δεκαετίες σου φτιάχνει πλούσιο κυπριακό μεζέ αλλά και λαχταριστό οφτό κλέφτικο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τραπεζάκια έξω στη δροσιάς της αυλής και νόστιμα πιάτα και μεζεδάκια της κυπριακής κουζίνας.
(99658333) 28ης Οκτωβρίου, Σωτήρα. Δ-Κ 18.00-23.00.

Μουσικός στη Σωτήρα
Είναι τόσο γραφική και τόσο ατμοσφαιρική αυτή η ταβέρνα που θα σε ενθουσιάσει κι εσένα και όλους σου τους φίλους. Η αυλή του είναι πανέμορφη! Μία εσωτερική αυλή παλιού παραδοσιακού σπιτιού με καμάρες κάτω από κληματαριές και passion fruits. Απόλαυσε το κλασικό χαλλουμάκι σερβιρισμένο ζεστό, δοκίμασε γεύσεις όπως κλέφτικο, σαλιγκάρια, κουνέλι στιφάδο και φυσικά το κολοκάσι της περιοχής που τα σπάει! Μια ταβέρνα για όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα, επαρχία ελ. Αμμοχώστου. Δ-Σ 18.00-23.00 (Ιουν-Σεπ, Δ-Κ 18.00-23.00).

Καμασιάς στο Παραλίμνι
Είναι η πιο ξακουστή ταβέρνα της ελ. επ. Αμμοχώστου, χωρίς καμία υπερβολή. Εξάλλου, μετρά ήδη 50 χρόνια εμπειρίας. Κι αυτό που θα συναντήσει κανείς στον Καμασιά, δεν θα το βρει αλλού με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Αυθεντικό κυπριακό φαγητό, αποτελούμενο από μία πλούσια ποικιλία καλομαγειρεμένων πιάτων και μεζέδων. Κλείσε τραπέζι, μεσημέρι ή βράδυ, για να απολαύσεις μοναδικές γεύσεις φτιαγμένες με εποχικά υλικά, αγνές πρώτες ύλες και σύμφωνα με κυπριακές, παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά που παράγει ο τόπος μας. Κρεατομεζέδες, αλλά και μεζέ με έμφαση στο ψάρι, σουβλάκια, σεφταλιά, μπριζόλα, πανσέτα, μπιφτέκι, παϊδάκια, ό,τι ζητήσεις θα το πάρεις σε αφθονία. Ακόμα και τα ορεκτικά. Αν όμως ρωτήσεις θα σου πουν ότι τα σαββατοκύριακα, πρωταγωνιστής είναι τα κλέφτικο, που το φτιάχνουν με μεράκι. 
(23825144, Facebook: Taverna kamasias) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 18.00-24.00, Κυριακή 12.30-24.00 και αργίες επίσης. 

Φεγγαρόγνεμα στο Λιοπέτρι
Στο όμορφο Λιοπέτρι, με τους χαμογελαστούς κατοίκους και τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες, υπάρχει μια ταβέρνα που αντικατοπτρίζει την κυπριακή φιλοξενία και την αυθεντική, πατροπαράδοτη κουζίνα σε ένα περιβάλλον μοναδικό. Ο λόγος για το Φεγγαρόγνεμα, την ταβέρνα που ξέρει να σερβίρει εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Και φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, η ταβέρνα βγήκε σε μια υπέροχη αυλή (που την έχει μάλιστα ονομάσει "Η αυλή του Τάκκα), έφτιαξε ένα νοσταλγικό σκηνικό και σε προσκαλεί να την απολαύσεις! Εκεί οι άνθρωποί της θα φροντίσουν, από την ώρα που θα πάρεις θέση, να σου φέρουν ό,τι πιο νόστιμο, παραδοσιακό και φρέσκο ετοιμάζει η κουζίνα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που πέρα από γνωστή είναι και ιδιαίτερα αγαπητή σε ντόπιους και επισκέπτες για την ποιότητα του φαγητού της και την άψογη εξυπηρέτησή της. Το Φεγγαρόγνεμα έχει μεριμνήσει στον εσωτερικό (κλιματιζόμενο για το καλοκαίρι) χώρο του να δημιουργήσει και παιχνιδότοπο για τους μικρούς της επισκέπτες. Το φημισμένο και περιζήτητο καλαμάρι του θα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις, όπως και το ολόφρεσκο ψάρι που διαθέτει καθημερινά και σου το σερβίρει λαχταριστό στο πιάτο σου. Το μαγαζί σερβίρει πλούσιο ψαρομεζέ με εκλεκτά πιάτα, κρεατομέζε που ξεχωρίζει, καθώς επίσης και κλέφτικο (συνοδευμένο με πουργούρι, σαλάτα, πατατούλες και ορεκτικά).
(23943434, 99491815) Μιχάλη Καροαλή.

Ttappis
Στο μενού του θα ανακαλύψεις μικρό και μεγάλο κρεατομεζέ, ψαρομεζέ, χορτοφαγικό κι ένα μεζέ για όλους, αναλόγως με τις προτιμήσεις σου, άσε που αλλά- ζει διαρκώς ανάλογα με τα εποχιακά προϊόντα. Στην πρώτη σου επίσκεψη, ωστόσο, θα δοκιμάσεις το μεγάλο του μεζέ, τα κρύα ορεκτικά του οποίου μάλιστα έρχονται σε μια αλλιώτικη πήλινη γαβάθα, ενώ στο μεζέ θα δοκιμάσεις εκτός από χαλούμι, μανιτάρια, λαχανικά και άλλα διάφορα, σουβλάκι, σεφταλιά, τταβά, κλέφτικο και πολλά άλλα. Κράτα λίγο χώρο στο τέλος για το φανταστικό μπουρέκι που είναι γεμάτο με φρέσκια αναρή! Αξίζει να σημειωθεί η αγαπημένη ταβέρνα αναδείχθηκε ως η καλύτερη της Κύπρου στα Eating Awards 2018. 
(23821959) Σταδίου 92, Παραλίμνι. Δ-Κ 17.30-23.00.

Ο Δικός μας Μεζές 
Ένας ατμοσφαιρικός, ζεστός χώρος και από τα πιο παλιά σπίτια του Ιστορικού της Δερύνειας στο οποίο έχει πάρει πλέον μια νότα μοντέρνας αλλά και ταυτόχρονα αναπαλαιωμένης διακόσμησης. Χαρακτηρίζεται από την ευφάνταστη κυπριακή δημιουργική κουζίνα του, η οποία είναι βασισμένη σε τρία στοιχεία: τα υλικά άριστης ποιότητας, την άρτια παρασκευή και τη δημιουργικότητα. Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσεις καλή κουζίνα κουζίνα που παντρεύει την παράδοση με συστατικά από διάφορα μέρη της Μεσογείου, σε ένα παιχνίδι γεύσης και φαντασίας.
(23827700) Αθηνών 2, Δερύνεια. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close