Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

15αύγουστος: Last minute διακοπές στο βουνό, σε 11 μοναδικά καταλύματα!

Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2020

Αν δεν είσαι από αυτούς που θα βγουν στις παραλίες ή θα ήθελες να περάσεις ένα καλοκαιρινό διήμερο ή και περισσότερο στην ορεινή Κύπρο το Check In σου προτείνει 7 πανέμορφα μικρά και χαριτωμένα μπουτίκ ξενοδοχεία για να βρεθείς εκεί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Σεπτέμβριο.

Λύχνος στον Ασκά
Θα το βρεις μόλις μπεις στον Ασκά, μεταξύ της πλατείας και του παραδοσιακού πέτρινου οικισμού. Αναβλύζει την ηρεμία ενός ξεχασμένου κόσμου. O Λύχνος φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, με ξύλο και αυθεντική πέτρα, αλλά και με πινελιές από πιο σύγχρονες τάσεις. Διαθέτει 4 χώρους διαμονής, εκ των οποίων ο ένας στέγαζε παλαιότερα το μπακάλικο, ο άλλος το ξυλουργείο, ο τρίτος το δίχωρο μέρος του σπιτιού, ενώ υπάρχει και ένα άλλο δωμάτιο ονόματι 'Σανιδωτό'.
Tip: Η ταβέρνα 'Λύχνος' σερβίρει καθημερινά πρόγευμα, ενώ τα δωμάτια έχουν, εκτός από τις διάφορες πολυτέλειες, επίσης μπανιέρα με υδρομασάζ και τα περισσότερα τζάκι.
(22642641, www.lyhnos.com) Μιχαήλ Κουτσόφτα 1, Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Αριστοτέλειο στον Πεδουλά
Θα το βρεις μέσα στον Πεδουλά, με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του Τροόδους. Κτίστηκε το 1917 και μέχρι και το 1940 λειτουργούσε ως ξενοδοχειακή μονάδα. Το 2000 ωστόσο το κτίριο αγοράσθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι το αναπαλαίωσαν, δίνοντάς του ξανά ζωή. Είναι πετρόκτιστο, διαθέτει 8 πανέμορφα δωμάτια διακοσμημένα με αντίκες που σε παραπέμπουν σε ένα παλιό, κλασικό αρχοντικό, ενώ συμπεριλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Tip: Όλα τα δωμάτια έχουν τζάκι, μπαλκόνι, ενώ το ξενοδοχείο στεγάζει εστιατόριο και μπαρ, έχει αυλή και ανοικτή ανώγεια βεράντα.
(22953334/ www.aristotelioboutiquehotel.com) Χαραλάμπους Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.

Casale Panayiotis στον Καλοπαναγιώτη
Η διαμονή στο υπέροχο νεοανακαινισμένο αγροτουριστικό Casale Panayiotis, είναι από μόνη της λόγος για να το επισκεφθείς. Και οι λόγοι είναι πολλοί: Τα δωμάτια του προσφέρονται για διακοπές με την παρέα σου η την οικογένειά σου με πολλές οργανωμένες δραστηριότητες για όλες τις ώρες. Στο αγρόκτημα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος μπορεί ο επισκέπτης να περπατήσει κατά μήκος των μονοπατιών έξω στη φύση για να ανακαλύψει τις διαδρομές του κρασιού των αμπελώνων που υπάρχουν εκεί, να κάνει εξορμήσεις με το ποδήλατο ή με τετράτροχες μηχανές για σαφάρι στους δασικούς δρόμους και να επιδοθεί στο ψάρεμα της πέστροφας. Τα εστιατόρια του Casale Panayiotis θα ικανοποιήσουν γευστικά τον κάθε επισκέπτη. Προσφέρουν ποικιλία και θα σε κάνουν να ξεχάσεις που έχεις παρκάρει αφού δεν χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητό σου για να αναζητήσεις φαγητό και ποτό. Ο χώρος της βιβλιοθήκης θα σε χαλαρώσει με ένα βιβλίο και ένα καφέ ή ένα κρασί ενώ ο χώρος της κάβας θα σε εντυπωσιάσει και το καλοκαίρι θα σε διασκεδάσει καθώς λειτουργεί ως bar με mainstream ελληνική μουσική.
(22952444) Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.  

Απόκρυφο στη Λόφου
Θα το συναντήσεις διασχίζοντας τη Λόφου, θα αρχίσεις να ανηφορίζεις, και εκεί, θα το βρεις κτισμένα αμφιθεατρικά με θέα όλο το υπέροχο, πέτρινο χωριό. Τα κομψά καταλύματα είναι φτιαγμένα από πέτρα της περιοχής. Τα 9 δωμάτια, σουίτες και τα διαμερίσματά του είναι παραδοσιακά διακοσμημένα, ανάλογα με τα χρώματα που φέρει το όνομα του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα το δωμάτιο 'ελιά' είναι διακοσμημένο με λαδί χρώμα και το 'λεβάντα' με μοβ.
Tip: Το εστιατόριο του, το Αγρινό σερβίρει καλοφτιαγμένη κυπριακή κουζίνα από ντόπια υλικά. Διαθέτει επίσης ιδιόκτητη υπόγεια κάβα όπου μπορείς να κάνεις και wine tasting. Στο θέρετρο υπάρχει επίσης πισίνα, γυμναστήριο, spa με σάουνα, steam bath, και ειδικό δωμάτιο για μασάζ.
(25813777, 96475530/ www.apokryfo.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

New Helvetia Hotel στις Πλάτρες
Θα το βρεις στις Πάνω Πλάτρες σε ένα ψηλό σημείο της κοινότητας των Πλατρών στην είσοδο του χωριού όπως κατεβαίνεις από το Τρόοδος. Πρόκειται για ένα vintage ξενοδοχείο βγαλμένο από μία άλλη εποχή το οποίο στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτήριο του 1930. Ένα πεύκο 250 ετών που περνά από την οροφή είναι το κέντρο του λόμπι, το οποίο διαθέτει και ένα παλιό πέτρινο τζάκι. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στη γωνιά της τηλεόρασης, απολαμβάνοντας ένα ποτό από το μπαρ που θα βρεις εκεί. Μία ακόμη λεπτομέρεια είναι πως τα δωμάτια του New Helvetia Hotel ανοίγουν σε μπαλκόνι με θέα στα πεύκα.
Tip: Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και σου σερβίρει πιστοποιημένο κυπριακό πρωινό. Βρίσκεται στους πρόποδες του Τροόδους από όπου μπορείς να βρεθείς σε γειτονικά χωριά όπως το Όμοδος. Επίσης, στο ανακαινισμένο εστιατόριο του ονόματι Veranda θα φας καλοφτιαγμένο φαγητό με θέα το πράσινο.
(25421348 / www.newhelvetiahotel.com) Πλάτρες, επ. Λεμεσού.

Petit Palais στις Πλάτρες
Το Ξενοδοχείο Petit Palais, το οποίο λειτουργεί από τη δεκαετία του 1940 στο ορεινό θέρετρο των Πλατρών, ανακαινίστηκε ριζικά το φετινό καλοκαίρι του 2020 με σκοπό να γίνει ένας νέος προορισμός χαλάρωσης και αναψυχής στο βουνό.  Το ξενοδοχείο αποτελείται από 3 ορόφους και διαθέτει 32 μοντέρνα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια. Μεταξύ αυτών υπάρχουν 2 σουίτες, αλλά και 8 συνδεόμενα δωμάτια για τη φιλοξενία οικογενειών με παιδιά. Τα πλείστα δωμάτια έχουν μπαλκόνια με θέα το δάσος ή τις Πλάτρες.Το κομψό μπαρ στο σαλόνι με το τζάκι, η κρεμαστή βεράντα με πανοραμική θέα, το υπαίθριο καφεστιατόριο στην κύρια όψη του ξενοδοχείου, είναι οι υπέροχοι χώροι που συμπληρώνουν την εμπειρία της διαμονής, ισορροπώντας ανάμεσα στο μοντέρνο και στο παραδοσιακό.
(25422723, 25421723) Πλάτρες, επ. Λεμεσού.
 

The Library Hotel Wellness Retreat στην Καλαβασό
Το The Library Hotel Wellness Retreat βρίσκεται στο πανέμορφο χωριό Καλάβασος της επαρχίας Λάρνακας και κοντά στον κόλπο του Ακρωτηρίου. Το Library Hotel Wellness Retreat είναι ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα, που αποτελείται από 11 σουίτες με μοναδικό στυλ που ανοίγουν προς την αυλή και την εκπληκτική θέα του χωριού και των γύρω βουνών. Όλες οι σουίτες είναι πολυτελώς επιπλωμένες και διαθέτουν αρμονική διακόσμηση, προσφέροντας στους επισκέπτες τη φιλόξενη, οικεία ατμόσφαιρα της ομορφιάς περασμένων εποχών. Οι επισκέπτες στο Library Hotel μπορούν να περάσουν πολλές ώρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης με ένα βιβλίο στο υπέροχο σαλόνι-βιβλιοθήκη.
Tip: Εναλλακτικά, χαλαρώστε στο κέντρο ευεξίας Potamonde, συνεχίζοντας με ένα γκουρμέ δείπνο στο μεσογειακό εστιατόριο Mitos και την βεράντα του. Στα αξιοθέατα σημείωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού και το δημοτικό κήπο, που βρίσκεται στην παραλιακή οδό.
(24817071 / www.libraryhotelcyprus.com ) Καλαβασός, επ. Λάρνακας.

 

Paradisos Hills Hotel στη Λυσό
Το Paradisos Hills Hotel είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του! Ένας παράδεισος μέσα στη φύση! Ένα ήσυχο ξενοδοχείο στο χωριό Λυσός της επαρχίας Πάφου, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διακοπών, προσφέροντας γαλήνη και ηρεμία. Πρόκειται για μια παραδοσιακή, κυπριακή, "ντυμένη" με πέτρα του βουνού, κατοικία που βρίσκεται στην άκρη ενός δάσους και προσφέρει ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο όρος Τρόοδος και στη Μεσόγειο Θάλασσα. Παρόλα αυτά, είναι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το παραδοσιακό ορεινό χωριό Λυσός. Εδώ θα ζήσεις την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία με άριστες εγκαταστάσεις και ανέσεις της σύγχρονης ζωής.
Tip: Κάθε Κυριακή σου προσφέρει πλούσιο κυπριακό μπουφέ. Το Paradisos Hills Hotel απέχει 14χλμ. από τις παραλίες της Πόλης Χρυσοχούς και της Χερσονήσου του Ακάμα.
Mάθε περισσότερα ΕΔΩ.
(26322287 / www.paradisoshills.com ) Λυσός, επ. Πάφου.



Serenity Boutique Houses
Το Serenity Boutique Houses μοιάζει η ιδανική επιλογή για διαμονή στο χωριό. Βρίσκεται στο Βουνί της Λεμεσού, ένα από τα κρασοχώρια της Κύπρου σε ένα μαγευτικό τοπίο με εντυπωσιακό κλίμα. Το Serenity Boutique Houses αποτελείται από δύο σουίτες, την Suite with garden view και τη deluxe queen suite, δύο ξεχωριστές πολυτελής σουίτες σε μια πλήρως ανακαινισμένη, πετρόκτιστη τριώροφη οικία, σχεδιασμένες με πολύ αγάπη για να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα χαλάρωσης και ηρεμίας. Η suite with garden view και η deluxe queen suite μπορούν να μετατραπούν κατόπιν συνεννόησης σε μια τριώροφη κατοικία και να προσφερθεί για τέσσερα άτομα. Το SERENITY βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και τα δύο καφενεία που διαθέτει το χωριό βρίσκονται 20μ και 100μ. αντίστοιχα μακριά από τις σουίτες. Επίσης τα εστιατόρια του χωριού βρίσκονται σε ακτίνα 300 μέτρων. Αυτό προσφέρει επιπρόσθετη χαλάρωση αφού η χρήση αυτοκινήτου είναι αχρείαστη. Το Βουνί βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία για περιηγήσεις αφού βρίσκεται οδικός 25 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού, 10 λεπτά από το χωριό Όμοδος, 30 λεπτά από το Τροόδος, 20 λεπτά από Πλάτρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται πάρα πολλά οινοποιεία της γύρω περιοχής. 
(99226600) Βουνί επ. Λεμεσού. 

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Στην καρδιά της Λόφου, σε μια όμορφη τοποθεσία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τυπική της παράδοσης του τόπου, το Oinoessa θα σε μαγέψει με τη φιλοξενία και τις εγκαταστάσεις του.  Το συγκρότημα αποτελείται από τρία πέτρινα σπίτια, με οκτώ πολυτελή στούντιο γύρω από μια ιδιωτική αυλή, όπου θα νιώσεις την απόλυτη ηρεμία, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Wi-Fi και μικρό πρωινό περιλαμβάνονται στη διαμονή! Εσύ ωστόσο να επιλέξεις την ολοκαίνουρια σουίτα ‘Θέα’ (με την ομολογουμένως πανοραμική θέα) που αποτελεί ένα εξαιρετικά ευρύχωρο κατάλυμα. Είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα, το ισόγειο και το πατάρι. Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα, που είναι εφοδιασμένη με όλα τα κουζινικά σκεύη, το σαλόνι με το ευρύχωρο καθιστικό και τους μαλακούς καναπέδες, που θα σε καλομάθουν, και το τζάκι που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα. Η δε σκάλα που θα δεις στο ισόγειο θα σε οδηγήσει στο πατάρι, όπου θα απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης... στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί σε περιμένει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και μία μπανιέρα με τζακούζι. 
(99373371, info@oinoessa.com) Λόφου, επ. Λεμεσού. 

Oinou Strata Luxury Suites & Wine Bar
Πρόκειται για ένα πανδοχείο –όπως αυτοαποκαλείται–, αναπαλαιωμένο με πολλή αγάπη και εμποτισμένο με έντονο άρωμα έρωτα και οίνου. Διαθέτει τρεις πολυτελείς και ατμοσφαιρικές σουίτες. Τη Shiraz, τη Merlot και τη Champagne, με την πολυτέλεια και την άνεση να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Διαθέτει όμως κι ένα ‘μικρό ναό’ αφιερωμένο στο καλό κρασί, με ξεχωριστές επιλογές σε εκλεκτούς οίνους και ένα μενού φαγητού με επιλογές (platter, σαλάτες, σάντουιτς και κυρίως πιάτα) που μπορούν να συνοδεύσουν επάξια το ποτό σου. Η δε εσωτερική αυλή του αρχοντικού προσφέρεται για να απολαύσει κανείς φαγητό και ποτό σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Προτέινουμε να μείνεις στην πολυτελή και εντυπωσιακή Champagne Luxury Suite, με τον πρωτότυπο σχεδιασμό, τη vintage αισθητική και όλες τις ανέσεις, για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία διαμονής. Τζάκι, πολυτελή προϊόντα περιποίησης, πρωινό στο δωμάτιο, platter και welcome drink κατά την άφιξη θα σε κερδίσουν μεμιάς. 
(25944244) Βουνί, επ. Λεμεσού. 

Polis 1907
Τοποθετημένο στην «καρδιά» της Πόλης Χρυσοχούς, το παλιό αρχοντικό που κτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα ξαναζωντανεύει και γεμίζει ζωή περιμένοντας τους ντόπιους και ξένους να απολαύσουν μια πραγματική εμπειρία τοπικής φιλοξενίας. Το αρχοντικό κατασκευάστηκε το 1907 με παραδοσιακές μεθόδους της εποχής και κλασική αρχιτεκτονική γραμμή. Αρχικά, ανήκε σε εύπορη οικογένεια ενώ στο πέρασμα των χρόνων είχε μετατραπεί σε αγορά καθώς ήταν το μεγαλύτερο κτήριο στην Πόλη Χρυσοχούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την περίοδο 1949 μέχρι και το 1955 το κτήριο αποτέλεσε το πρώτο Γυμνάσιο Πόλεως, απόφοιτοι του οποίου ζουν ακόμα στην περιοχή. Το πανέμορφο αυτό κτήριο ανακαινίστηκε πλήρως προσθέτοντάς του όλες τις σύγχρονες ανέσεις διατηρώντας πάντα τη σύνδεση με το κυπριακό πολιτισμό σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Mε την μίξη αυτών των στοιχείων, η παράδοση συνδυάζεται με τη διακριτική πολυτέλεια δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το κάθε δωμάτιο διατηρεί το δικό του χαρακτήρα, με έντονα τα στοιχεία τοπικής παράδοσης και κουλτούρας. Το Polis 1907 διαθέτει πανέμορφο κήπο, ο οποίος είναι ο απόλυτος χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης. Στο ισόγειο του Polis 1907 δημιουργήθηκε το ασιατικό εστιατόριο Akakiko όπου η ασιατική κουζίνα “συναντά” αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο. Στην όμορφη αυλή του προσφέρεται πρωινό και brunch το πρωί, όπως και καφέ και αρτοσκευάσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.
www.louishotels.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close