Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι ΜέΡΕΣ ΕγΚΛΕΙΣΜΟύ έγιναν φωτογραφικό βιβλίο

Με 100 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που λήφθηκαν από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 4 Μαΐου 2020, τις μέρες δηλαδή του αυστηρού αυτοπεριορισμού

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Εκδόσεις Το Ροδακιό, παρουσιάζουν το φωτογραφικό βιβλίο ντοκουμέντο «ΜέΡΕΣ ΕγΚΛΕΙΣΜΟύ/ LoCKdown DAyS» της φωτογράφου – δημοσιογράφου Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, στις 19.30 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Επιμελητής της έκδοσης – Θεωρητικός Τέχνης Δρ. Γιάννης Τουμαζής και ο Πρέσβης της Κύπρου στον ΟΗΕ - διαπραγματευτής Ανδρέα Δ Μαυρογιάννης. Θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βρετού. 

Πρόκειται για 100 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες έχουν ληφθεί στη Λεμεσό από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 4 Μαΐου 2020. Τις μέρες του αυστηρού αυτοπεριορισμού, επιτήρησης, μοναξιάς, εσωτερικού ταξιδιού, απολύμανση και όχι μόνο. Όταν η πόλη άδειασε από ζωή λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση του COVID-19. Πρόκειται για ένα μοναδικό ντοκουμέντο το οποίο καταγράφει το κλίμα των ημερών, με τα σημεία αναφοράς, τους δρόμους που φάνταζαν αλλιώτικα χωρίς την ανθρώπινη παρουσία, χωρίς τη ζωή της καθημερινότητας. Συνήθειες διαφορετικές μονοπωλούσαν την κάθε μέρα που έμοιαζε η ίδια με την άλλη. Αποτέλεσμα, το ασπρόμαυρο αυτό φωτογραφικό ντοκουμέντο με οδηγό τη μνήμη του εσωτερικού ταξιδιού τις μέρες της καραντίνας, σε σχεδιασμό του Ξένιου Συμεωνίδη.

«Mε το φωτογραφικό της φακό, η Αντιγόνη Σολομωνίδου-Δρουσιώτου αφουγκράζεται καίρια την άνευ προηγουμένου κοινωνική και πολιτισμική αυτή απομόνωση», επισημαίνει ο Επιμελητής της έκδοσης – Θεωρητικός Τέχνης Δρ. Γιάννης Τουμαζής. «Εκμεταλλευόμενη τις περιορισμένες δυνατότητες διακίνησης των πολιτών - λόγω των αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν - και γεμάτη ενσυναίσθηση αποφασίζει να καταγράψει το χρονικό ενός αναπόφευκτου αποκλεισμού και ενός εκούσιου εγκλεισμού». 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close