Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2020
Η 14η Οκτωβρίου είναι η Εθνική Ημέρα Επιδορπίου στις ΗΠΑ. Εξ ου κι εμείς, αποφασίσαμε σήμερα να απολαύσουμε τα καλύτερα επιδόρπια σε μερικά από τα πιο νόστιμα εστιατόρια του νησιού μας!
Αν είσαι λοιπόν κι εσύ από αυτούς που διαβάζουν ένα μενού πάντα από το τέλος προς την αρχή, κι αυτό γιατί λατρεύεις τα γλυκά και δεν ικανοποιείσαι με το εύκολο δόγμα «γλυκό να ’ναι κι ό,τι να ’ναι», αυτά είναι τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς.

Mayiopoula - Wine & Dine
Η Μαγιοπούλα σε υποδέχεται πλέον σε ένα χώερο με ανανεωμένη εικόνα, έχοντας αποκτήσει νέα, εντυπωσιακά στοιχεία τα οποία του προσδίδουν πλέον μία εντελώς διαφορετική αισθητική και μια απόλυτα μοντέρνα ατμόσφαιρα που σε εμπνέει να έρθεις με φίλους για να απολαύσεις καλό κρασί και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα την οποία έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ Ανδρέας Ανδρέου. Τα δε επιδόρπια της Μαγιοπούλας σε ανεβάζουν στον έβδομο ουρανό! Δοκίμασε την κλασική tart tatin σερβιρισμένη με σπιτικό παγωτό κανέλας και κραμπλ αμυγδάλου σε παίρνει σε άλλη διάσταση!
(22665577) Γωνία Διαγόρου & Παντελή Κατελάρη 16Α, Λευκωσία.

M Fusion
Το M Fusion, λειτουργεί στο χώρο της βεράντας, δίπλα στο Vista Terrace, πάνω από την εξωτική λίμνη με τα ΚΟΙ και με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ένας χώρος με ιδιαίτερο φωτισμό, μοναδική διακόσμηση, και αγαπημένες εξωτικές γεύσεις, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου εστιατορίου που υποδέχθηκε με την επαναλειτουργία του Four Seasons Hotel η Λεμεσός. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του sharing-style, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν συνδυασμούς γεύσεων από Ανατολή και Δύση, sharing platters, φρέσκα στρείδια και άλλες νόστιμες δημιουργίες, sushi, nigiri, sashimi και maki, δροσιστικές σαλάτες, αυθεντικό ceviche και επιδόρπια με εξωτικές υφές. Εδώ θα κλείσεις το βράδυ σου με τον πιο γλυκό τρόπο! Κέικ μπαχαρικών, τραγανή μαρέγκα με σπιτικό παγωτό, εξωτικά φρούτα και σορμπέ ανανά και τζίντζερ, οι ύστατες γεύσεις που θα αποτυπωθούν στη μακροπρόθεσμη, γευστική σου μνήμη. Μια από τις πιο συναρπαστικές εστιατορικές προτάσεις, που δικαιολογημένα θα σε βάλει κι εσένα σε λίστα αναμονής.
(25858000) Four Seasons Hotels, Λεωφ. Αμαθούντας, Λεμεσός.

SCALE Restaurant
Ένα μοναδικά σχεδιασμένο εστιατόριο στην καρδιά της Λευκωσίας, δεσπόζει στο ισόγειο του νεοαφιχθέντος MAP Boutique Hotel. Συστήνεται στο κοινό της πρωτεύουσας και μοιράζεται μαζί μας την ισορροπημένη φιλοσοφία του SCALE Restaurant μέσα από ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού, εμπνευσμένο από τη γαστρονομική κουλτούρα της Μεσογείου. Το μενού είναι μία εξαιρετικά γευστική πρόταση που φέρει την υπογραφή του Eλλαδίτη σεφ παγκόσμιας κλάσης Διονύση Ζαχαρόπουλου. Εδώ λοιπόν θα ολοκληρώσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με Κρέμα Μαστίχα! Ένα απόλυτα μεσογειακό συστατικό, η Mastiha κλέβει την παράσταση ως η θεμελιώδης βάση για αυτόν τον τέλειο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων γεύσεων.
(22444999) Λεωφόρος Στασίνου 15, 1060, Λευκωσία.

Ρους
Η περσινή άφιξη του Ρους στα εστιατορικά δεδομένα του νησιού ήταν αναμφίβολα, νόστιμη και μεγαλοπρεπής. Με την ίδια δυναμική και σταθερή ανοδική πορεία, συνεχίζει ακάθεκτο να διαφοροποιείται από τα πλείστα εστιατόρια του νησιού, προσφέροντας αψεγάδιαστες και καλά μελετημένες, μεσογειακές γαστρονομικές προτάσεις. Προτάσεις που διαχέονται με εκλεπτυσμένες νότες από Κύπρο, φτιαγμένες μάλιστα με άριστες πρώτες ύλες, με τις πλείστες από αυτές να επιλέγονται μια-μια κάθε πρωί από ντόπιους παραγωγούς. Εδώ λοιπόν δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στο γλυκό, ειδικά αν είναι η τάρτα λεμονιού με σορμπέ βασιλικού.
(22760720) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία.
Σχετικά
Ένα (υπέροχο) Rooftop Cocktail Bar στο χωριό ετοιμάζεται να γίνει το απόλυτο hot spot του φετινού καλοκαιριού
Κάνει opening της σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Σολέας
Το κυπριακό κρασί που τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό
Χρυσή βράβευση για το «Ήρας Άλμα» του οινοποιείου Pittali
Μαζευόμαστε ξανά για φαγητό στης Χριστίνας και στου Angel
Το «Μάζεμα» επιστρέφει… για δύο ανοιξιάτικες βραδιές σε νέο pop-up χώρο στο χωριό
To Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο κέντρο (για δύο steak nights)
Και ετοιμάζεται για δύο βραδιές με νόστιμα στέικ
To (ίσως) πιο διάσημο brunchάδικο του νησιού, κλείνει (προσωρινά)
Μικρό διάλειμμα για το Edem’s Yard
Μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού, επέστρεψε
Αυθεντικές κυπριακές συνταγές, μαγειρεμένες με αγάπη και φρέσκα τοπικά υλικά
GRAPES / Sips & Scenes, ένα αλλιώτικο event για το κρασί
Το event που ακυρώθηκε τις 2 προηγούμενες φορές λόγω καιρού, ανακοίνωσε ξανά ημερομηνία
Η Ντίνα Νικολάου αποχαιρετά τον Ανδρέα Μαυρομμάτη
"Αντρέα μου Πόσο δύσκολο είναι να γράφω αυτές τις λέξεις… Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες"
Το γκρουπ Maison Mavrommatis αποχαιρετά τον ιδρυτή του, Ανδρέα Μαυρομμάτη
Ο κορυφαίος σεφ αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη, την οποία κληροδοτεί στα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύση Μαυρομμάτη, που καλούνται να συνεχίσουν το έργο και το όραμά του
Adieu, Chef Mavrommatis: Η Κύπρος πενθεί για την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους σεφ όλων των εποχών
Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, Κύπριος Σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης
Η τελευταία συνέντευξη του Ανδρέα Μαυρομμάτη: Μια συνάντηση με έναν σπουδαίο σεφ και έναν σπάνιο άνθρωπο
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Κύπριος σεφ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 69 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη γαστρονομική κληρονομιά αλλά και τη μνήμη ενός ανθρώπου βαθιά ευγενικού και αυθεντικού
"Έφυγε" από τη ζωή ο σπουδαίος Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης
O πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin, αιφνιδίασε τους πάντες σήμερα με το "φευγιό" του