News , Guide

Γρίπη και κορωνοϊός: Ομοιότητες και διαφορές

Οι διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και τον κορωνοϊό, αλλά και τα συμπτώματα τα οποία πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας και πρόληψης λοιμώξεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και τον κορωνοϊό, αλλά και τα συμπτώματα τα οποία πρέπει να προσέξουν οι πολίτες. 

Αρχικά ο δρ. Τσιούτης ανέφερε ότι ούτε με το εμβόλιο θα ελεγχθεί η κατάσταση, προσθέτοντας ότι είναι αρκετοί οι παράγοντες που θα πρέπει να ικανοποιηθούν για να έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο ενώ παράλληλα τόνισε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστεί υψηλό ποσοστό για να υπάρξει αποτελεσματικότητα. «Φοβάμαι ότι δεν θα γίνει, καθώς είναι αρκετοί αυτοί που είναι σκεπτικοί και κατά των εμβολίων», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφορες που παρουσιάζει η γρίπη από τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν και άλλα νοσήματα το χειμώνα.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μικρές διαφορές, διευκρινίζοντας ότι ο κορωνοϊός περιέχει διαταραχές στην όσφρηση και στη γεύση, ενώ ο πυρετός δεν είναι τόσο ψηλός.

«Η γρίπη μπαίνει απότομα με ψηλό πυρετό και έντονη κόπωση, ενώ ο κορωνοϊός παρουσιάζει συμπτώματα στο γαστρεντερικό και ειδικά στα παιδιά. Υπάρχουν λεπτές διαφορές τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε».

«Κάποιος ο οποίος εμβολιάστηκε για την γρίπη, τότε υπάρχουν χαμηλές πιθανότητες να προσβληθεί από γρίπη και υψηλές από κορωνοϊό».

Τέλος ανέφερε ότι είναι σημαντικό να γίνεται νωρίς ο εντοπισμός των συμπτωμάτων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close