Εκδρομές να πας , Guide

3 φάρμες με γαϊδουράκια, για ξεχωριστές εκδρομές με τα παιδιά!

Αν βαρέθηκες τα τυπικά και «ψήνεσαι» γιαεπιστροφή στη φύση, έχουμε να σου προτείνουμε τρεις υπέροχες φάρμες με γαϊδουράκια για εκδρομές με την οικογένεια

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020

Θέλεις η επόμενη εκδρομή σου να έχει κάτι ξεχωριστό, θες στιγμές χαλάρωσης σε πανέμορφες τοποθεσίες στη φύση; Και καλά κάνεις!

Η Κύπρος προσφέρεται για τέτοιες εκδρομές και οι μικρές –ή μεγαλύτερες– φάρμες με γαϊδουράκια που βρίσκονται στις επαρχίες των πόλεων, είναι μια καλή εναλλακτική για εσένα που θέλεις να απολαύσεις στιγμές με τα παιδιά και την οικογένειά σου. 

Apesia Donkey Hill
Η φάρμα της Απαισιάς έχει τα πάντα! H Απαισιά είναι ένα μικρό χωριό, 15 λεπτά από το roundabout του Τροόδους, βγαίνοντας από Λεμεσό. Αφού περάσεις το χωριό, θα ακολουθήσεις τις πινακίδες προς το Donkey Safari. Η θέα από τον λόφο θα σου  κόψει την ανάσα και η βόλτα με τα γαϊδουράκια είναι ό,τι πρέπει για να την απολαύσεις. Οι άνθρωποι της φάρμας είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και θα σε υποδεχθούν με φρέσκα φρούτα εποχής για το καλωσόρισμα, ενώ αν ξέρεις τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητές του, πρέπει να δοκιμάσεις το φρέσκο γάλα γαϊδούρας που θα σου προσφέρουν.
Μπορείς να επιλέξεις εσύ την απόσταση και τη διάρκεια της διαδρομής με το γαϊδουράκι. Με την επίσκεψη σου στο χωριό, εκτός από το σαφάρι, στη διαδρομή θα θαυμάσεις το μοναδικό υπεραιωνόβιο δέντρο Τρέμυθο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, την ενετική στέρνα ηλικίας πέραν των 500 ετών και τον παραδοσιακό ελιόμυλο 100 χρονών. 
Μετά τη βόλτα με τα γαϊδουράκια, χαλάρωσε και απόλαυσε καλό φαγητό στην όμορφη ταβέρνα, που στεγάζεται στο χώρο και η οποία είναι ανοιχτή από την Παρασκεύη μέχρι την  Κυριακή, με live μουσική (15 ευρώ ο μεζές ανά άτομο).
(96713034) Απαισιά, επ. Λεμεσού. Ανοιχτό όλο τον χρόνο. 

Achna Lake Donkey Park
Κοντά στο Δασάκι και την τεχνητή λίμνη της Άχνας, της επαρχίας Αμμοχώστου, βρίσκεται ένα πανέμορφο πάρκο αναψυχής και εκτροφής γαϊδουριών. Τα γαϊδουράκια βόσκουν ελεύθερα στη φύση και προσφέρονται για μια βόλτα στο πανέμοργο φυσικό τοπίο. Στο κτήμα υπάρχει ακόμη παιδική χαρά για τους μικρούς σας συνοδούς, αλλά και εστιατόριο για να απολαύσεις το γεύμα σου στο τέλος της βόλτας. Η γύρω περιοχή και τα χωριά, προσφέρονται επίσης για σύντομες εξορμήσεις. 
(facebook.com/AchnaLakeDonkeyPark)

Golden Donkeys Farm
Η φάρμα "Golden Donkeys" βρίσκεται στη Σκαρίνου και συγκεκριμένα στο Κτήμα Γεωργιάδη και φιλοξενεί περί τα 170 πανέμορφα γαϊδουράκια. Μπαίνοντας στον χώρο, σε υποδέχεται μια παμπάλαια ελιά, ίσως η μεγαλύτερη σε ηλικία στην Κύπρο. Γύρω-γύρω ο βοτανόκηπος σε συντροφεύει σε κάθε βήμα με τις μυρωδιές του. Εδώ θα δεις ακόμα τον αλακατόλακο, τον ελιόμυλο, το αγροτόσπιτο, το μουσείο γαϊδουριού και το μοναδικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με αναπαραστάσεις από την καθημερινή αγροτική ζωή και τα επαγγέλματα του τόπου μας. Επίσης ο χώρος φιλοξενεί καφετέρια και εστιατόριο, όπως κι ένα κατάστημα με σουβενίρ, και άλλα προϊόντα φτιαγμένα από γάλα γαϊδούρας. 
(99620736) Σκαρίνου, επ. Λάρνακας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close