Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

22 νόστιμες επιλογές για μεσημεριανό στη Λευκωσία

22 μαγαζιά ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό διάλειμμα

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2020

Ψάχνεις να πας κάπου κοντά στη δουλειά, να φας ωραία και να απολαύσεις αυτό το πολύτιμο break από το γραφείο;

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πόλης για μεσημεριανό φαγητό. Εσύ απλώς ετοιμάσου για επαγγελματικό γεύμα ή τσιμπολόγημα με τους συναδέλφους! 

Ένα μικρό διάλειμμα για καλό φαγητό σίγουρα θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις τη μέρα σου! 

Μπέμπα
Τα μεσημέρια στην Μπέμπα αποκτούν άλλη αξία. Το φαγητό είναι πεντανόστιμο, το προσωπικό είναι άψογο, ο ιδιοκτήτης (ο Θωμάς Μπέκας) αξιαγάπητος, ο χώρος όμορφος και η ατμόσφαιρα τόσο ωραία όπου όλα μαζί συνωμοτούν στο να σε κάνουν να μη θες να φύγεις. Στο μενού του θα βρεις ελληνικές και κυπριακές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν, ενώ καθημερινά προσφέρονται και διαφορετικά πιάτα ημέρας.
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία. 

Το Παντοπωλείο 'Καλή Όρεξη'
To γνωστό και βραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας σε περιμένει στον (σχετικά νέο) εντυπωσιακό του χώρο χώρο. Εδώ θα γευτείς ελληνική δημιουργική κουζίνα με επιρροές από τη Μεσόγειο και πιάτα ημέρας φτιαγμένα από υλικά κάθε εποχής. Μάλιστα το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη έχει ανανεώσει το μενού του φαγητού του, από το οποίο προτείνουμε να δοκιμάσεις το πολύ καλό καλαμάρι στη σχάρα με βάση του το νοστιμότατο σπανακόρυζο, το οποίο θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου, αλλά και οι απολαυστικοί τραχανοκεφτέδες.
(22675151) Μετοχίου 38, Λευκωσία. 


 

Bottega Amaro
Στο φινετσάτο μαγαζί της Πινδάρου στο κέντρο της πόλης, θα πας για lunch με συνεργάτες και φίλους. Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός και το ημικύκλιο μπαρ του χώρου είναι ιδανικό για να αράξεις για κοκτέιλ και φαγητό. Στο μενού του, που αλλάζει καθημερινά, θα βρεις από στέικ και φέσκο λουβί, μέχρι Ceasar salad, κριθαρώτο θαλασσινών κ.ά. Αν όμως είσαι λάτρης της πίτσας, στο Bottega Amaro φτιάχνεται μεγάλη, χορταστική, με τον σωστό ιταλικό τρόπο σε τέσσερις εκδοχές. 
(22777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-02.00.

Social Kitchen
Social Kitchen που βρίσκεται σε ένα γωνιακό κατάστημα της λεωφόρου και έρχεται να μας προτείνει καθημερινά μαγειρευτά νόστιμα πιάτα για ένα ιδανικό μεσημεριανό γεύμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ένας χώρος που κουβαλάει στη διακόσμηση του επιρροές από αμερικάνικα φαγάδικα που βλέπουμε σε χολιγουντιανές ταινίες με ‘50s-’60s αισθητική και design. Στο φινετσάτο λοιπόν εστιατόριο της Λευκωσίας, κάθε μεσημέρι (αλλά και βράδυ), θα απολαύσεις νόστιμα μαγειρευτά φαγητά και είδη σχάρας. Στο μενού της ημέρας θα βρεις από κανελόνια και αφέλια με πλιγούρι, μέχρι σπιτικό παστίτσιο, κολοκυθοκεφτέδες κ.ά.
(22256644) Λεωφ. Θεμιστοκλή Δέρβη, Λευκωσία.   

Πιάτσα Γουρουνάκι
Μοντέρνα σουβλακερί για γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Nice Price στα Eating Awards 2018. 
(77787777) Φανερωμένης 92. Δ-Κ 12.30-11.00.

Μαγιοπούλα Wine & Dine
Το διάσημο εστιατόριο στην καρδιά της πρωτεύουσας σε υποδέχεται πλέον με νέα, εντυπωσιακά στοιχεία που αποπνέουν μία μοναδική αισθητική καθώς επίσης και νέα ξεκάθαρη γαστρονομική φιλοσοφία. Σε μία απόλυτα μοντέρνα ατμόσφαιρα σε περιμένει με την παρέα για να απολαύσεις καλό κρασί και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα την οποία έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος chef Ανδρέας Ανδρέου.
(22665577) Λευκωσία.

Pralina Experience
Το εκλεπτυσμένο και πολυβραβευμένο εστιατόριο διεθνούς κουζίνας με υψηλή οινική κουλτούρα και υποδειγματική εξυπηρέτηση θα ικανοποιήσει κάθε απαιτητικό της γεύσης στον πλέον αναβαθμισμένο δρόμο της Λευκωσίας. Το δημιουργικό μενού και ο εντυπωσιακός χώρος θα σε φιλοξενήσουν όλη τη μέρα προσφέροντας εξαιρετική γαστρονομία.
(22665588) Λευκωσία.

Βάλτου Ρίγανη
Ελληνική ταβέρνα με μαμαδίστικο φαγητό, αυθεντικές συνταγές με δημιουργικό twist και διαλεκτά υλικά. Οι μεσογειακές πινελιές κατακλύζουν το μενού, η εξυπηρέτηση είναι άκρως φιλική και η ποιότητα στο φαγητό αδιαμφισβήτητη.
(22255545) Πρεβέζης 15, Λευκωσία.

Πυξίδα 
Η Πυξίδα στην Λευκωσία είναι ένα fish restaurant που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2004. Κύριος σκοπός είναι να σερβίρει φρέσκο ψάρι στην πιστή πελατεία του. Το πλούσιο μενού της Πυξίδας αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών και απευθύνεται αποκλειστικά σε απαιτητικούς ουρανίσκους και σε καλοφαγάδες.  Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να φάνε τον πλούσιο μεζέ, να δοκιμάσουν ένα από τα εύγεστα πιάτα όπως μακαρονάδες με θαλασσινά ή να διαλέξουν ψάρια και θαλασσινά τα οποία βρίσκονται στη βιτρίνα, ψημένα όπως ακριβώς επιθυμούν (στη σχάρα ή στο τηγάνι). 
(22445636) Μενάνδρου 5, Λευκωσία.

Cookshop 
Το μικρό και χαριτωμένο μαγαζάκι της Πινδάρου, με τη φινέτσα και τη γαστρονομική κουλτούρα των μπιστρό της Κεντρικής Ευρώπης φέρνει μία εναλλακτική πρόταση εστίασης στην πρωτεύουσα. Επισκέψου το για ένα lunch break με τους συναδέλφους και απολαύστε καλοφτιαγμένο φαγητό, με ποιοτικές πρώτες ύλες.
(99012307) Πινδάρου 6Α, Λευκωσία. Δ-Σ 12:00-15:30 (μεσημεριανό) & Παρ 19:00-22:30 (βραδινό).

Καρβουνοtσιμπήματα
Το όμορφο και μερακλίδικο ταβερνάκι ‘Καρβουνοτσιμπήματα’, είναι ένα φιλόξενο και αυθεντικό στέκι που άνοιξε στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία με στόχο να προσφέρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της! Εδώ θα φας νόστιμο σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, σεφταλιές, μανιτάρια, χαλούμι και άλλους λαχταριστούς κυπριακούς μεζέδες. 
(22260017) Αχαιών 35, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία. Δ-Σ 10.00-24.00.

Marzano 
Απίθανες γεύσεις, ιταλικής κουζίνα με την υπογραφή του Marzano για κάθε σου γαστρονομική προτίμηση, σε είδη σχάρας, πίτσα, μακαρονάδα και σαλάτα. Σκέτος πειρασμός για το τέλος τα σπιτικά του γλυκά. Εκτός από τις επιλογές στο μενού για το μεσημεριανό ή δείπνο σου, η ομάδα του Marzano έχει ετοιμάσει για τους πελάτες του ειδικό μεσημεριανό μενού που περιλαμβάνει κυρίως γεύμα, επιδόρπιο και ποτό!
(22663240, 22663740) Διαγόρου 27, Λευκωσία. 

Σαββίκος 
Η γνωστή αλυσίδα της θεσσαλονίκης Σαββίκος άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Κύπρο. Ο Σαββίκος φημίζεται για το σουβλάκι του αλλά συγκεκριμένα σερβίρει μερίδες κρεατικών ψημένα στα κάρβουνα, σάντουιτς σε γαλλικές μπαγκέτες και χειροποίητες πίτες, μπέργκερ με χειροποίητα μπιφτέκια και παραδοσιακές συνταγές πολλών ετών αλλά και ποικιλία από σαλάτες. 
(22276276) Ευριπίδου 25, Έγκωμη, Λευκωσία Δ-Κ 12.00-23.00

Zahoulis 
Η αθηναϊκή αλυσίδα Zahoulis μόλις άνοιξε τις πόρτες της στη Λευκωσία, φέρνοντας στην πόλη μία νότα από ελληνική κουζίνα. Σερβίρει παραδοσιακές συνταγές, βασισμένες σε συνταγές των προγόνων μας, παραμένοντας πιστό στην παράδοση, στις αρχές και την ποιότητα που ακολουθούν εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα.
(22420454) Θεμιστοκλή Δερβή 24Α, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.

Jamie's Italian
Αυθεντικές συνταγές της ιταλικής κουζίνας και ψαγμένες γεύσεις σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών θα συναντήσεις στο Jamie’s Italian. Ο διάσημος chef Jamie Oliver και ο συνεργάτης του, κορυφαίος Ιταλός chef Gennaro Coltado έχουν βάλει όλη την αγάπη τους για να φτιάξουν ένα υπέροχο μενού που θα σε εντυπωσιάσει.
(22028939) Λευκωσία.

Τo Eλληνικό Ουζομεζεδοπωλείο
Μια μοναδική εμπειρία περιμένει όσους επισκεφτούν το εστιατόριο Το Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείο στο ξενοδοχείο Hilton. Η ελληνική κουζίνα και οι παραδοσιακές γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα της Μεσογείου θα κερδίσουν τις εντυπώσεις φέρνοντας έναν διαφορετικό αέρα στη γαστρονομία του νησιού.
(77778300) Λευκωσία.

Τo Άναμμα
Στον πεζόδρομο της Λήδρας, σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα, θα απολαύσεις ελληνική και κυπριακή κουζίνα, άριστα ψημένα στη σχάρα φαγητά, σε πίτα ή μερίδα. Σημείωσε και τον μεζέ, που είναι μοναδικός, χορταστικός και απίστευτα νόστιμος.
(2210200) Λευκωσία. 

D.O.T.
Ατμοσφαιρικό εστιατόριο που παντρεύει γουστόζικα το vintage με το σύγχρονο design. Μικρό αλλά περιεκτικό μενού, με δελεαστικές γαστρονομικές προτάσεις και δημιουργικά πιάτα που κινούνται σε μεσογειακά μονοπάτια, έχοντας μια πινελιά από αμερικανικές επιρροές. Πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών, λογικές τιμές. Brunch τα σαββατοκύριακα.
(22101228) Αθηνάς 6, παλιά Λευκωσία.

Silver Pot
Yπέροχο, κουκλίστικο και μυρωδάτο μαγαζί στη Θεμιστοκλή Δέρβη. Εκεί απολαμβάνεις από πρωινό και brunch, μέχρι ξεχωριστό μεσημεριανό επιλέγοντας από το μενού του αγαπημένα πιάτα, όπως οι σαλάτες, τα κις και το κοτόπουλο με το κάρι. Έχει άποψη, αισθητική και το πιο παρεΐστικο περιβάλλον, ιδανικό για ένα διάλειμμα.
(22101722) Θεμιστοκλή Δέρβη 3Ε. 

El Greco
Η νέα άφιξη στο γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας είναι το εστιατόριο Εl Greco και σερβίρει μεσογειακά πιάτα. Θα το βρεις στην κεντρική λεωφόρο Κερυνείας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, σε έναν απλό και λιτό χώρο, χωρίς πολλά φτιασίδια διακοσμητικά, με μία όμορφη στεγασμένη βεράντα, και σπιτικές γεύσεις! Όσο για τα πιάτα που κυριαρχούν στον κατάλογο; Αυθεντικές συνταγές από τις πιο φρέσκες ύλες. Για το μεσημέρι το μενού συμπεριλαμβάνει εύγευστες επιλογές από μαγειρευτά και όσπρια. 
(22455599) Κυρηνείας 190, Πλατύ Αγλαντζιάς, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-23.00. 

Παλαιά Ελιά
Η νέα άφιξη στη λευκωσία ονομάζεται Παλαιά Ελιά, δημιουργήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του Κεραυνού στον Στρόβολο, έχει σύγχρονο στυλ, ωραία ατμόσφαιρα και ήρθε για να γίνει προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας, για φίλους, παρέες αλλά και όλη την οικογένεια!  Ένα όμορφο εστιατόριο για μεζεδάκια, σπιτικό φαγητό, καφέ, κοκτέιλ αλλά και ζωντανή μουσική! Όσο δε για τα πιάτα του, αυτά έχουν άγγιγμα παράδοσης. Το μεσημέρι αλλά και το βράδυ θα σε σερβίρει μαγειρευτά πιάτα κυπριακής και ελληνικής κουζίνας, αλλα και φαγητά στη σχάρα, όπωςκρύα ορεκτικά (ταχίνι, τυροκαυτερή κ.λπ.), ζεστά ορεκτικά (φάβα, χαλλούμι μπακλαβάς κ.ά.), ορεκτικά στη σχάρα (χαλλούμι, λουκάνικο, μανιτάρια, παστουρμάς κ.ά.), σαλάτες, σουβλάκια, σεφταλιά, μπριζόλες, κοτόπουλο, αρνίσιο κότσι, burgers, πίτσες, platters, γλυκά και πολλά άλλα. Στα συν βάλε και τα πιάτα για χορτοφάφους, τα οποία θα βρεις με την ειδική ένδειξη στο μενού. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιδιοκτήτες του εν λόγω μαγαζιού διαχειρίζονταν προηγουμένως το Σουβλάκι Κάμπος, και η Παλαιά Ελιά αποτελεί την εξέλιξή του! 
(22 252600) Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-24.00.

Eυωχία
Το  Ευωχία διαθέτει ένα χώρο κομψό, με ισορροπημένη διακόσμηση προσφέροντας τη δυνατότητα χαλάρωσης και ηρεμίας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Γύρω στα 200 φρέσκα και ποιοτικά υλικά, συνδυάζονται κάθε μέρα από το έμπειρο και ταλαντούχο προσωπικό μας για να παρασκευαστούν και οι 30 και πλέον κρύες και ζεστές γεύσεις, που συνθέτουν το μπουφέ της Ευωχίας με μόνο 13.50 το άτομο. Το μακροβιότερο ίσως μπουφέ εστιατόριού που προσφέρετε σε καθημερινή βάση στο νησί τώρα και σε take-away και delivery.
(22376219) Αρ. Μακαρίου Γ΄ 99. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close