Δωρεάν μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στη Λευκωσία

Ο Δήμος Στροβόλου, σε συνεργασία με την ομάδα Συγγραφέων «Διαβάσεις», ξεκινά  από τον Οκτώβριο μια νέα λογοτεχνική δραστηριότητα, με τον προγραμματισμό μιας σειράς μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής με εκπαιδευτές συγγραφείς από Ελλάδα και Κύπρο. Στον πρώτο κύκλο συναντήσεων οι εκπαιδευτές θα μιλήσουν για τη συγγραφή του διηγήματος και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις αυτού του είδους. Εκπαιδευτές θα είναι οι συγγραφείς Δημήτρης Τανούδης, Νάσια Διονυσίου, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ερατώ Ιωάννου, Κωνσταντία Σωτηρίου και Χρίστος Τσιαήλης.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα οποία θα διεξάγονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου κάθε Σάββατο από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, θα γίνεται παράδοση θεωρίας και άσκηση γραφής. Με το πέρας του πρώτου κύκλου συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής, με τη μόνη προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 5 συναντήσεις από τις 6. Επίσης, θα γίνει επιλογή κειμένων που θα γραφούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων από τους εκπαιδευόμενους, για να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου και σε λογοτεχνικά περιοδικά. 

Ο Δήμος Στροβόλου εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους εκπαιδευτές συγγραφείς και ιδιαίτερα προς την Ομάδα «Διαβάσεις» για την πρωτοβουλία, τον συντονισμό και την πραγματοποίηση των μαθημάτων, την οποία  αποτελούν οι διακεκριμένοι Κύπριοι συγγραφείς Νάσια Διονυσίου, Κωνσταντία Σωτηρίου και Χρίστος Τσιαήλης. 

Όσοι δημότες ασχολούνται με τη γραφή ή ενδιαφέρονται να μυηθούν σε αυτό τον τομέα μπορούν να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής που ακολουθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση ipanayi@strovolos.org.cy μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2020. Επιπρόσθετα, δεδομένων των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, τηρούμενων των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19. 

Δες τα μαθήματα εδώ.
 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31