Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εσύ γνωρίζεις την ιστορία πίσω από το αγαπημένο σου ρόφημα Starbucks Pumpkin Spice Latte;

Το ρόφημα με πάνω από 424 εκατομμύρια πωλήσεις στον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020

Tα Starbucks καλωσορίζουν κάθε χρόνο το φθινόπωρο με τον πιο ξεχωριστό και αρωματικό τρόπο, με το αγαπημένο ρόφημα Pumpkin Spice Latte, έναν μοναδικό συνδυασμό από Espresso, γεύση γλυκιάς κολοκύθας με μπαχαρικά και βελούδινο γάλα στον ατμό. Το Pumpkin Spice Latte είναι ένα ρόφημα με μεγάλη επιτυχία και ιστορία 17 χρόνων! 

Στις αρχές του 2003, μια μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε στο "Liquid Lab", στον χώρο έρευνας και ανάπτυξης των Starbucks, στον 7ο όροφο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στο Seattle. Ο Peter Dukes, Διευθυντής Espresso Αμερικής για τα Starbucks, ήταν ο product manager που ηγήθηκε της δημιουργίας του Pumpkin Spice Latte.

«Κανείς δεν ήξερε τότε τι θα γινόταν», αναφέρει ο Dukes και μοιράζεται την ιστορία του Starbucks Pumpkin Spice Latte , το οποίο έχει γίνει το πιο δημοφιλές εποχικό ρόφημα της εταιρείας όλων των εποχών!

Η ομάδα είχε αναπτύξει επιτυχώς τις συνταγές για τα αγαπημένα εορταστικά ροφήματα Eggnog Latte και Peppermint Mocha, και έψαχνε για ένα νέο ρόφημα να προστεθεί στη σειρά του εσπρέσο. Μια ανοιξιάτικη μέρα, έφεραν στο εργαστήριο στολίδια για φθινοπωρινή διακόσμηση και πίτες κολοκύθας και άρχισαν να εξερευνούν ιδέες για ένα ρόφημα με εσπρέσο εμπνευσμένο από κολοκύθα. Δοκίμαζαν μια μπουκιά πίττας κολοκύθας συνδυάζοντάς την με μια γουλιά ζεστό εσπρέσο – ψάχνοντας να βρουν ποιες γεύσεις από την πίτα συμπληρώνουν καλύτερα τον καφέ. Ο ενθουσιασμός που επικρατούσε στην αίθουσα ήταν τεράστιος καθώς ο Dukes και η ομάδα του ήξεραν ότι βρίσκονταν πολύ κοντά στο να δημιουργήσουν ένα νέο και ιδιαίτερο ρόφημα. 

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες δοκίμασαν ξανά και ξανά διάφορες εκδοχές του ροφήματος και κατέληξαν σε μια συνταγή που χρησιμοποιούσε μια σως από μπαχαρικά κολοκύθας με κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο σε συνδυασμό με εσπρέσο και γάλα στον ατμό και γαρνιρισμένο με γλυκιά σαντιγί.

Το φθινόπωρο του 2003, η Starbucks έφερε για πρώτη φορά το ρόφημα σε 100 καταστήματα στο Βανκούβερ και την Ουάσιγκτον, για την πρώτη δοκιμή. «Εντός της πρώτης εβδομάδας του τεστ αγοράς, ξέραμε ότι είχαμε έναν νικητή», αναφέρει ο Dukes. «Καλούσαμε τους υπεύθυνους καταστημάτων στο τηλέφωνο για να δούμε πώς πάει το νέο ρόφημα και δεν μπορείτε να φανταστείτε τον ενθουσιασμό τους».

Τελικά το λανσάρισμα του Pumpkin Spice Latte είχε μεγάλη επιτυχία και σύντομα  έγινε η αγαπημένη φθινοπωρινή συνήθεια. Εδώ και 17 χρόνια το ρόφημα βρίσκεται κάθε φθινόπωρο στα καταστήματα Starbucks και έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές, με πωλήσεις πάνω από 424 εκατομμύρια ροφήματα από την ημέρα του λανσαρίσματος του. 

«Το Pumpkin Spice Latte έχει γίνει κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα», δηλώνει ο Dukes. «Έχει γίνει προάγγελος του φθινοπώρου!».

Ξέρατε ότι:
•    Η συνταγή Starbucks Pumpkin Spice Latte παραμένει αμετάβλητη για 17 χρόνια.
•    Μία από τις πρωτότυπες ιδέες για το όνομα ήταν "Fall Harvest Latte".
•    Το "PSL" ήταν ο αρχικός κωδικός για το ρόφημα, τον οποίο έγραφαν οι baristas στα ποτήρια και σύντομα έγινε η συντομογραφία του ροφήματος.
•    Το Starbucks Pumpkin Spice Latte είναι τώρα διαθέσιμο σε σχεδόν 50 χώρες σε ολόκληρη την Αμερική και την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).
•    Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, οι πελάτες εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για το #PSL με κατά μέσο όρο περισσότερα από 3.000 tweets την ημέρα.
•    Μπορείτε να  απολαύσετε το Pumpkin Spice Latte και σε Frappuccino τις πιο ζεστές ημέρες του φθινοπώρου. 
•    Τα Starbucks, φέτος προσφέρουν το αγαπημένο ρόφημα και σε vegan εκδοχή με τη νέα vegan σαντιγί. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close