Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7 υπέροχα ταβερνάκια στα πέριξ της Λεμεσού

Βγαίνουμε εκτός πόλης μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Λεμεσό για να συναντήσουμε όμορφα στέκια για καλό μεζέ!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020

Καλό φαγητό στα πέριξ της Λεμεσού σε 7 πανέμορφα ταβερνάκια ιδανικά για εξόρμηση με την παρέα! 

Άγιος Επίκτητος
Παρόλο που βρίσκεται στο Αρμενοχώρι, η ταβέρνα Άγιος Επίκτητος πήρε το όνομά της από τον Άγιο Επίκτητο της Κερύνειας, λόγω της καταγωγής του ιδιοκτήτη. Η ταβέρνα έχει φανταστική θέα κυρίως το βράδυ προς την πόλη της Λεμεσού, ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος ξυπνά μέσα σου παλιές εποχές. Σερβίρει σπιτική, κυπριακή κουζίνα, με μπόλικους μεζέδες και μαγειρευτά. Δοκίμασε αγρέλια με τα αυγά, όταν υπάρχουν, κρασάτη σπιτική λούντζα και μπέικον από τα χέρια του ιδιοκτήτη και αρνίσια παϊδάκια. 
(99346529) Αρμενοχώρι. Δ-Κ 19.00-23.00.

Φορσός
Κλασική αξία στη Μουταγιάκα! Είναι γραφική, δημοφιλής ανάμεσα σε ντόπιου και τουρίστες, και με σταθερή εδώ και χρόνια όσον αοφρά στην ποιότητα που προσφέρει. Σερβίρει κυπριακό μεζέ, από τον οποίο ξεχωρίζουν τα λατρεμένα σπιτικά λουκάνικα και η κρασάτη λούντζα, επίσης οι σεφταλιές, το σουβλάκι και οι κεφτέδες. Όλοι, τέλος, έχουν να λένε για τους πεντανόστιμους κεφτέδες του! Έχει μια υπέροχη καλοκαιρινή αυλή σαν cart postale.
(25329490) Αγίου Ελευθερίου 69, Μουταγιάκα. Δ-Σ 19.00-22.30 (κλείνει η κουζίνα).

Ψητοπωλείο Ταβερνάκι Μελής
Εδώ θα νιώσεις πως βρέθηκες σε σκηνικό από ελληνική κινηματογραφική ταινία. Οι ζωγραφιές στους τοίχους, η ακατέργαστη πέτρα στο εσωτερικό του, στο πλακόστρωτο και τα πεζούλια, οι ξύλινες παλιές πόρτες και τα δοκάρια της οροφής είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Το ταβερνάκι του Μελή σερβίρει κυπριακή κουζίνα, μερικές φορές και νηστήσιμα πιάτα με θαλασσινά. Σπεσιαλιτέ, το βοδινό συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια από βαλσάμικο, το αρνί κότσι στο φούρνο και οι πούλλες με ρίγανη. Μπορείς, τέλος, να δημιουργήσεις το δικό σου μεζέ με βάση τα διάφορα πιάτα που σερβίρει.
(99519449) Χριστόφορου Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά. Τρ-Σ 17.00-02.00 & Κ 12.00-02.00.

Ταβέρνα Προαύλιο
Πρόκειται για ένα νέο σχετικά και πολύ εντυπωσιακό εστιατόριο, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν παντού, και τις δικές του μοναδικές πινελιές, το οποίο σε συνδυασμό με τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, κατάφερε ήδη να ξεχωρίσει. Το μαγαζί αυτό αποτελεί ένα οικογενειακό εγχείρημα, μίας και ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια, ο Σάββας και ο Δώρος Παπαθεοδώρου, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο σεφ. Ο Δώρος λοιπόν δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από την κυπριακή κουλτούρα, με αυθεντικά κυπριακά υλικά και συνταγές. Στο Προαύλιο με €20 το άτομο τρως μεζέ ο οποίος συμπεριλαμβάνει 2 διαφορετικές σαλάτες, σπιτικό ψωμί του σεφ, σπιτικές αλοιφές, ορεκτικά, 10 διαφορετικά κυρίως πιάτα και στο τέλος πιατέλα με φρέσκα φρούτα και σπιτική πορτοκαλόπιτα συνοδευμένη με παγωτό βανίλια. Στον μεζέ θα δοκιμάσεις Χαλλούμι με χωριάτικο λουκάνικο τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και ψημένο στον φούρνο, το οποίο συνοδεύεται με γλυκιά σάλτσα ντομάτας. Ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση από χοιρινό κιμά, το οποίο θα έλεγα είναι ένα από τα signature πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Λεμονάτα μανιτάρια, Φρέσκες τραγανές πατάτες, Κεφτεδάκια πάνω σε στρώση από πουργούρι, ο νόστιμος μουσακάς της «Αγλαΐας», το μαλακότατο κλέφτικο, το νοστιμότατο κοτόπουλο σχάρας πάνω σε σπιτικό πουρέ κολοκύθας, σουβλάκι χοιρινό, οι παραδοσιακές μυρωδάτες σεφταλιές και τα χοιρινά κρασάτα πανσετάκια. Επίσης εκτός από τον πλούσιο μεζέ, το μαγαζί προσφέρει και a la carte επιλογές. Στο Προαύλιο μπορείς να βρεις πολύ καλές και ψαγμένες επιλογές κρασιών κυρίως απο τον κυπριακό και ελληνικό αμπελώνα από πολύ καλούς παραγωγούς του χώρου αλλά και πολύ καλής ποιότητας αφρώδεις οίνους όπως σαμπάνιες.  
(25 222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Η φωλιά του Δράκου
Θα την βρεις στο Πεντάκωμο, σε ένα ρετρό χώρο που πραγματικά σε εντυπωσιάζει. Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με το σεβασμό 2 νέων παιδιών για την παράδοση, αλλά και με το μεράκι τους για αυθεντικές κυπριακές γεύσεις. Η κουζίνα του συνδυάζει την κυπριακή και ελληνική κουζίνα, προσφέροντας συνάμα άψογη εξυπηρέτηση. Εδώ θα απολαύσεις από το λαχταριστό κλέφτικο, μέχρι τα κολοκυθάκια με αυγά, τους κολοκυθοκεφτέδες και το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, τα οποία θα συνδυάσεις με εκλεκτά κρασιά, παγωμένη μπίρα, ζιβανία κ.ά.
(99820641 & 99265292) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού, Τρ-Σ 19.00-24.00, Κ 13.00-23.00.

Η ταβέρνα της Σαλώμης
Λίγο έξω από τη Λεμεσό, στο γραφικό χωριό του Αγίου Τύχωνα, ανάμεσα στα δρομάκια και απέναντι σχεδόν από την πολύ όμορφη εκκλησία του Αγ. Τύχωνα, θα εντοπίσεις σε ένα μικρό ύψωμα μια όαση δροσιάς και νοστιμιάς! Μια ταβέρνα με αυλή, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για έξοδο, ειδικά αυτήν την εποχή! Ο λόγος για την Ταβέρνα της Σαλώμη! Μια ταβέρνα φημισμένη για τον νόστιμο μεζέ της, τον όμορφο χώρο της και την άμεση εξυπηρέτηση από το ευγενικό προσωπικό της! Η δε κουζίνα της μεγαλουργεί και από αυτήν βγαίνουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις, εκ των οποίων fusion κυπριακά-ελληνικά μεζεδάκια σε χορταστικές μερίδες που θα σε καταπλήξουν! Όσο για το μεζέ θα τον απολαύσεις δεόντως! Από το σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μέχρι τις καλοψημένες σεφταλιές, την υπέροχη σαλάτα και τις τηγανητές πατάτες και τις φωλιές από κανταΐφι, όπου μέσα τους κρύβονται τέσσερα λαχταριστά τυριά που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο ούτε τον πιο απαιτητικό.
(25328887 & 96321315) Κυριάκου Μάτση 1, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός. 



Κυνηγετικός Σύλλογος Μελίνης
Σίγουρα θα έχεις ακούσει για αυτό το παρεΐστικο και νόστιμο στέκι στη Μελίνη συζητώντας με την παρέα! Αν μάλιστα το επισκεφθείς θα έχεις να μιλάς γι' αυτούς για πολύ καιρό! Πρόκειται για ένα παρεΐστικο στέκι που σου σερβίρει κολοψημένα κρεατικά σε μεζέδες και μερίδες. Το χειμώνα σε περιμένει στο ζεστό του εσωτερικό, με το αναμμένο τζάκι, ενώ τα καλοκαίρια σε υποδέχεται στην πανέμορφη, δροσερή αυλή του, με τα μεγάλα κολότζια που κρέμονται από ψηλά. Όσο δε για το φαγητό, θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης διατηρούσε για χρόνια γνωστό σουβλατζίδικο στη Λεμεσό (την Καρπασία). Εδώ λοιπόν θα σου σερβίρουν και του πουλιού το γάλα: παϊδάκια, σουβλάκια, σεφταλιές, σαγανάκι, φλαμαντζέρι, συκώτι, κοτόπουλο μαρινάτο, και ό,τι άλλο επιθυμείς! Ακόμα και άγρια χόρτα με τα αυγά!   
(95153938) Μελίνη, επ. Λάρνακας. Ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με κρατήσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close