News , Τέχνη

Μια έκδοση του European Museum Academy από δύο παγκοσμίου φήμης μουσειολόγους

Developing Exhibitions: There is a method in this madnes

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2020

Μια έκδοση του European Museum Academy από τους παγκοσμίου φήμης μουσειολόγους Dirk Houtgraaf και Massimo Negri, με τη στήριξη των διεθνών ινστιτούτων: Cultural Heritage Agency – Ministry of Education, Culture and Science της Ολλανδίας, Reinwardt Academy – Amsterdam University of Arts στο Άμστερνταμ, Master Erasmus Mundus, Forum of Slavic Cultures και Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Οι εκθέσεις είναι πάντοτε δημοφιλείς και προσελκύουν το ευρύ κοινό. Μια έκθεση ωστόσο, αποτελεί μια από τις πιο περίπλοκες και ακριβές μορφές μέσων για τη δημιουργία και τη διάδοση μιας ιστορίας, για την οποία απαιτείται ένα ευρύ φάσμα ειδικών. Η δημιουργία και ο συντονισμός μιας έκθεσης είναι επομένως μια μεγάλη πρόκληση και ίσως απαιτεί και ένα είδος «τρέλας».

Η έκδοση Developing Exhibitions: There is a method in this madness προσφέρει μια μεθοδολογία για την ανάπτυξη μιας έκθεσης -ή ενός μουσείου- σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε αυτήν την περιπέτεια, με βάση μια σταθερή πρακτική εμπειρία. Η μεθοδολογία περιγράφεται σε δομικά στοιχεία και μπορεί να εφαρμοστεί είτε στο σύνολό της, είτε μεμονωμένα.

Το βιβλίο είναι στην αγγλική γλώσσα, με έγχρωμες απεικονίσεις και πλειάδα σαφών διαγραμμάτων. Προορίζεται κυρίως για επαγγελματίες μουσείων, αλλά  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μαθήματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Περισσότερες πληροφορίες για την αγορά της έντυπης έκδοσης ή απόκτησης της δωρεάν ηλεκτρονικής μορφής: https://developingexhibitions.info/

Οι συγγραφείς:
Ο Dirk Houtgraaf εργάστηκε για πολλά χρόνια ως διευθυντής της ομάδας δημιουργίας εκθέσεων του νέου μουσείου Naturalis στην Ολλανδία, όπου έγινε διευθυντής Δημοσίων Υπηρεσιών, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής  πρόεδρος στη συνέχεια. Εποπτεύει τις μόνιμες εκθέσεις του μουσείου, ενώ έχει επίσης εποπτεύσει 150 και πλέον προσωρινές εκθέσεις. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Γραφείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ολλανδίας,  το οποίο υπάγεται στο Ολλανδικό Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Επιστημών.

Ο Massimo Negri είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής και Executive Master στην Ευρωπαϊκή Μουσειολογία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Γλωσσών και ΜΜΕ IULM του Μιλάνου. Διδάσκει Μουσειογραφία στο Μάθημα Erasmus Mundus για τη Βιομηχανική Κληρονομιά στο Τμήμα Ιστορίας, Σχολή Γραμμάτων και Φιλοσοφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Πάδοβα. Είναι επίσης ο Επιστημονικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Μουσικής Ακαδημίας.

Το European Museum Academy είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής ομάδα Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων επαγγελματιών μουσείων που ιδρύθηκε το 2009. Είναι ένα μεγάλο δίκτυο που αποτελείται από μεμονωμένους και οργανωτικούς εταίρους σε όλη την Ευρώπη και δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς θεμάτων που σχετίζονται με τα μουσεία.

Ως ακαδημία, λειτουργεί ως think-tank για την πρακτική και το μέλλον των μουσείων. Αυτό περιγράφεται τόσο στα βραβεία European Museum Academy, όσο και στις διαλέξεις, δημοσιεύσεις, ορισμένα ευρωπαϊκά προγράμματα και διδασκαλία. Καθώς τα περισσότερα μέλη του εργάζονται σε μουσεία και πανεπιστήμια, η θεματολογία του συνδέεται στενά με την πρακτική και τις λειτουργίες στο μουσειολογικό πεδίο.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close