Σ' αυτό το μονοπάτι θα κάνεις έναν από τους ομορφότερους περίπατους

Το Καμπί του Φαρμακά βρίσκεται σε υψόμετρο 860 μέτρων και απέχει 55 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Για να βρεις το χωριό, κατευθυνόμενος από τη Λευκωσία μπορείς να επιλέξεις το δρόμο Ανθούπολης-Παλαιχωρίου και ακολουθώντας τις πινακίδες θα φτάσεις εύκολα σ’ αυτό. Έχει γειτονικά χωριά τη Συκόπετρα προς την επαρχία Λεμεσού, την Οδού προς την επαρχία Λάρνακας, τον Φαρμακά, το Απλίκι και το Παλαιχώρι.

Το Καμπί του Φαρμακά είναι ένας από τους καταλληλότερους τόπος για να χαλαρώσεις, να αποτυπώσεις το τοπίο φωτογραφικά ενώ είναι ιδανικό και για πεζοπορία. Η δομή και η ταξινόμηση των παραδοσιακών σπιτιών, οι στενοί δρόμοι με θέα τα βουνά και γενικότερα η φύση του, σε κάνει να κρατάς συνεχώς με μανία τη φωτογραφική σου μηχανή ή και το κινητό τηλέφωνο.

Το μονοπάτι της φύσης «Αηδόνια» είναι ένα από τα πολλά μπορείς να επισκεφτείς με την οικογένειά σου ή την παρέα σου. Πρόκειται για ένα μονοπάτι που έχει πάρει την ονομασία του από την τοποθεσία του, μιας και βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού που περιτριγυρίζει το μονοπάτι και υπάρχουν πλάτανοι, καρυδιές και διάφορα άλλα δέντρα στα οποία φωλιάζουν εκατοντάδες αηδόνια. 

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι  κάθε εποχή προσφέρει διαφορετικές εικόνες και ένα από τα πολλά ξεχωριστά στοιχεία του μονοπατιού είναι ένα δεντρόσπιτο.

Επίσης, πέρα από το εντυπωσιακό δεντρόσπιτο, πανέμορφη είναι και η (μόλις δέκα λεπτών) διαδρομή που θα σε οδηγήσει μέχρι εκεί, η οποία αποτελείται από μονοπάτια και γέφυρες! 

Στη διαδρομή υπάρχουν πινακίδες όπου αναγράφονται και τα ονόματα των φυτών που συναντάς στο δρόμο σου! 

*Φωτογραφίες: Αngel Angelidou

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28