Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2020
Σε κάθε παρέα υπάρχουν διαφωνίες. Πράγμα που συνέβη και σε αυτήν που βρέθηκα πρόσφατα. Το θέμα συζήτησης αφορούσε το πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια πίτσα. Κάποιοι υποστήριζαν ότι μια πίτσα δεν μπορεί να είναι ποτέ κακή, απ’ όπου κι αν προέρχεται, πάντα θα τρώγεται.
Οι πλείστοι, ωστόσο, ήταν πιο κάθετοι, υποστηρίζοντας φυσικά ότι και μια πίτσα μπορεί να είναι ακατάλληλη, όπως όλα εκείνα τα φαγητά, τα πιάτα, οι συνταγές που η "δύναμή" τους είναι η πρώτη ύλη, όπως δηλαδή κάθε τι απολαυστικό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα, τη μεσογειακή Ιταλία. Με αυτούς "τάχθηκα" κι εγώ!
Λέγοντάς τους μάλιστα ότι η Λεμεσός, έχει να επιδείξει τον τελευταίο καιρό πολύ καλές προτάσεις στο γρήγορο φαγητό, και δη στις πίστες, ιακνοποιώντας την ανάγκη όλων μας για κάτι νόστιμο και άμεσο.
Πάντως, η νέα street food άφιξη στην καρδιά της πόλης, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουμε ότι πρέπει να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από την πίτσα μας.
Πρόκειται για την Piazza Pizza, η οποία δημιουργήθηκε στην υπέροχη στοά της Πλατείας Ηρώων, που ήδη φιλοξενεί τα αδερφάκια της, το καφενείο Τεμπέλης, ένα healthy spot ονόματι Green Berry, την πιο πρόσφατη άφιξη, το Dusty Munky, ένα μπαράκι, με υπέροχη αυλή στο πίσω μέρος, εξαιρετικό φωτισμό και μοναδική μπάρα... και τώρα πια και μοναδική πίτσα!
Η πίτσα θα φτάσει κοντά σου, ψημένη σε ξυλόφουρνο, φτιαγμένη με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες. Στο μενού θα βρεις 8 επιλογές, ανάμεσά τους τις Margherita, Greek, Putanesca, Veggie, Triple B, Latina, Quattro Formaggi και την Cypriota!
Την έκπληξη ωστόσο την κάνει η High Enough, μία γλυκά πίτσα, με nutella, μπισκότο και marshmallows.
Η νέα πιτσαρία της πόλης δέχεται take away και delivery παραγγελίες.
(99146615) Ανδρέα Δρουσιώτη 23Α, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.
Σχετικά

AMANO Kitchen Bar - Νέα γαστρονομική εποχή με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο ως Consultant & Culinary Director
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.

Το Φαρμακείον της Φανερωμένης είναι η νέα… “θεραπευτική” στάση για καφέ και ποτό στην πόλη
Ένα νέο café bar με ιστορία, έρχεται να δώσει στην περιοχή της Φανερωμένης γεύση, άρωμα και νέα αίσθηση!

A Night of New Tastes: Το αγαπημένο εστιατόριο Akakiko μας σύστησε τις νέες προσθήκες του μενού σε ένα ξεχωριστό gathering
Μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο Akakiko του Hilton Nicosia

Μάθαμε πότε ανοίγει το Khora, το νέο ελληνικό εστιατόριο της πρωτεύουσας
Το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, δέχεται ήδη κρατήσεις

Pinolo: Επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά το Pasta Week!
Από 20 έως 26 Οκτωβρίου, το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Pinolo, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με ένα sharing menu που σε ταξιδεύει στην καρδιά της Ιταλίας!

Πομιλορού: Η νέα γευστική «απογείωση» στην πόλη!
Το νέο ψητοπωλείο–μαγειρείο φέρνει τις παραδοσιακές συνταγές στην πόρτα σου μέσω Foody — ζεστές, αυθεντικές και φτιαγμένες με μεράκι.

Γνωστή κυπριακή εταιρεία δημιούργησε την Σοκολάτα Μελομακάρονο
Ένα γλυκό αφιέρωμα στην ελληνική κληρονομιά και στη δεξιοτεχνία της χειροποίητης σοκολάτας

Ο Πορφύριος θα σερβίρει το διάσημο οφτό του και παραδοσιακό σουβλάκι (για δύο μέρες)
Με αφορμή το πανηγύρι στην Περιστερώνα, ο Πορφύριος προσφέρει ένα special μενού

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού