Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στα μοβ θα "ντυθούν" σήμερα 3 κυπριακά κτήρια

Σήμερα φωτίζοντας δημόσια κτίρια με μωβ χρώμα για τηνπροωρότητα

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, θα λάβει μέρος για ακόμη μια φορά στη μωβ φωταγώγηση που προωθείται από τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Η συμμετοχή σε αυτή τη δράση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που συνεπάγεται η προωρότητα και τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει ο πρόωρος τοκετός.

Φέτος θα φωταγωγηθούν μωβ, το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία και τα Μεσαιωνικά Κάστρα Λεμεσού και Πάφου.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, φωτίζοντας το Κυπριακό Μουσείο και τα συγκεκριμένα μνημεία στο χρώμα που συμβολίζει την προωρότητα, επιθυμεί να τονίσει ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας και συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ώστε να διασφαλίσουμε κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Ο ρόλος αυτός του πολιτισμού μας γίνεται ακόμη πιο εμφανής και επιτακτικός στις μέρες αυτές της πανδημίας και των πρωτόγνωρων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Η αρχαιολογική κληρονομιά δεν είναι παρά η κατεξοχήν τεκμηρίωση της διαδρομής του ανθρώπου μέσα στους αιώνες. Ως εκ τούτου, φωτίζοντάς την σήμερα μωβ, φωτίζεται συγχρόνως και η ανάγκη να προστατεύσουμε από κοινού τις αξίες που απαρτίζουν τον άνθρωπο από τη στιγμή της γέννησής του.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας ας αναλογιστούμε την πορεία της κοινωνίας μας και ας αγκαλιάσουμε τον πολιτισμό μας, ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, αλλά και του τόπου μας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close