5-15 December 2020
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Γέλιο και ειλικρίνεια υπόσχεται η «Μαύρη Κωμωδία» του Πίτερ Σάφερ

«Μαύρη Κωμωδία», ηεξαιρετική κωμωδία του Πίτερ Σάφερ έρχεται από το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020

«Μαύρη Κωμωδία», η εξαιρετική κωμωδία του Πίτερ Σάφερ έρχεται από το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 20.00, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», ολοκληρώνει τις παραγωγές του για το έτος 2020, ανεβάζοντας την ξεκαρδιστική κωμωδία του Πήτερ Σάφφερ «Μαύρη Κωμωδία».

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου – ώρα 8:00μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Ακολουθούν τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο – 8:00μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6:30μ.μ.
Στη Λευκωσία θα δοθούν 2 παραστάσεις στο Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ στις 14 και 15 Δεκεμβρίου – ώρα 8:οομ.μ.

Το Έργο
Σ’ ένα έξυπνο εύρημα στηρίζει την κωμωδία του ο Πήτερ Σάφφερ. Αν και όχι πρωτότυπο (ο ίδιος μας πληροφορεί ότι το δανείστηκε από το κινέζικο θέατρο), παραμένει όμως τρομερά διασκεδαστικό, μόνιμη πηγή παρεξηγήσεων και κωμικότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου διαδραματίζεται στο σκοτάδι. Φυσικά για τους ηθοποιούς. Αντίθετα, η φωτισμένη σκηνή, επιτρέπει στο θεατή να παρακολουθεί όλα που υποτίθεται ότι γίνονται στο σκοτάδι.

Βρισκόμαστε στο διαμέρισμα ενός νεαρού γλύπτη, που περιμένει κάποιο φιλότεχνο εκατομμυριούχο, που έχει ενδιαφερθεί για το έργο του, καθώς και τον πατέρα της επίσης νεαρής φίλης του, προκειμένου ο τελευταίος αυτός, διαπιστώνοντας το ταλέντο του μέλλοντος γαμπρού του, να δώσει τη συγκατάθεση του για το γάμο.

Ξαφνικά όμως, η ασφάλεια του ηλεκτρικού καίγεται και το διαμέρισμα βυθίζεται στο σκοτάδι. Ταυτόχρονα αρχίζουν να συγκεντρώνονται και τα πρόσωπα, γύρω στα οποία θα πλεχθούν η κωμωδία και οι παρεξηγήσεις της. Πρώτη φθάνει η πουριτανή κυρία του κάτω πατώματος, φανατικός εχθρός των οινοπνευματωδών ποτών, που θα επωφεληθεί της ευκαιρίας να αδειάσει την μπουκάλα του τζιν, βαφτίζοντας το σε λεμονάδα. Ακολουθεί ο μέλλον πεθερός, του οποίου η στρατιωτική συνείδηση θα σοκαριστεί από την αταξία που επικρατεί και με την «απρονοησία» του νεαρού γλύπτη, να μην έχει πάρει τα μέτρα του για την αντιμετώπιση παρομοίου ενδεχομένου. Στη συνέχεια έρχεται ο φίλος του διπλανού διαμερίσματος, του οποίου το νεαρό ζεύγος είχε ‘απαγάγει’ τα έπιπλα, για να εντυπωσιάσει τους φιλοξενούμενούς του. Και τέλος η πρώην ερωμένη του γλύπτη, που θα υποχρεωθεί, μέχρις ότου αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, να προσποιηθεί την παραδουλεύτρα. Κάποτε, όταν όλες αυτές οι περιπλοκές θα έχουν φθάσει στο κατακόρυφό τους, θα εμφανισθεί και ο αναμενόμενος φιλότεχνος.

Η εξαιρετική φάρσα του Πήτερ Σάφφερ διαδραματίζεται σχεδόν εξ ’ολοκλήρου στο «σκοτάδι». Οι συνηθισμένες συνθήκες μεταξύ φωτός κι σκοταδιού αντιστρέφονται… όταν τα φώτα είναι ανοικτά οι ήρωες δεν βλέπουν τίποτα και όλα είναι σκοτεινά… όταν τα φώτα είναι σβηστά οι ήρωες «βλέπουν» κανονικά.

Αυτό το σκοτάδι περιβάλλει όλο το έργο… είναι το ιδανικό περιβάλλον για να κρύψει κανείς τα μυστικά του όπως κάνει ο κεντρικός ήρωας και φυσικά οι μικρές εστίες φωτός θα μετατρέψουν τη νύχτα του σε εφιάλτη…

Στο ίδιο σκοτάδι βλέπουν την ευκαιρία οι ήρωες του έργου να υποδυθούν άλλους χαρακτήρες…ηθελημένα ή μη… Τέλος αυτό το σκοτάδι εκτός από «φυσικό» αντιπροσωπεύει και το «ηθικό» σκοτάδι στο οποίο ζουν οι περισσότεροι ήρωες του έργου αυτού.

Οι σχέσεις των δύο φύλων, το ψέμα και η υποκρισία διαφοροποιούνται στο σκοτάδι… Μήπως τελικά στο σκοτάδι είναι πιο ευδιάκριτο το τι είμαστε;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντής
Ηθοποιοί: Ηλίας Ανδρέου, Δώρα Δημητρό, Μόνικα Μελέκη, Φοίβος Γεωργιάδης, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Σταύρος Πατσιάς, Ανδρέας Μελέκης.

Παραστάσεις:
Πρεμιέρα
: Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 – Ώρα 8:00μ.μ.
Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8:00μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6:30μ.μ. (μερι 27/12 – εκτός 26/12) στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Λευκωσία: Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου – Ώρα 8:00μ.μ. στο Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102
Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy / ACS Courier

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close