News , Guide

Σε ισχύ σήμερα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2020

Από χθες, Παρασκευή (21/11), η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ μέχρι σήμερα η ώρα 14:00, για καταιγίδες και χαλάζι.  

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Το σύστημα χαμηλής πίεσης, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από σήμερα το απόγευμα.

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ σε βόρειες και ανατολικές περιοχές τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αρχικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ανατολικά, δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα και το βράδυ τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close