Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 ταβερνάκια, με καλό φαγητό και ωραία ατμόσφαιρα, για μεσημέρι Κυριακής

Οι Κυριακές είναι για εξορμήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2020

Αυτό το σαββατοκύριακο βγαίνουμε στα χωριά για φαγητό σε πέντε ατμοσφαιρικά ταβερνάκια. Δίπλα στο τζάκι με καλή παρέα και νόστιμα πιάτα από την κυπριακή κουζίνα.

Ετοιμάσου για εξόρμηση!

Tαβέρνα Σουβάντζα
Μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία στην κοινότητα της Αγροκηπιάς θα βρεις μία πολλά υποσχόμενη κυπριακή ταβερνούλα που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού με το όνομα Σουβάντζα. Εδώ θα απολαύσεις όλα τα καλούδια της κυπριακής κουζίνας σε αυθεντική γαστρονομική εκδοχή της κυπριακής κουζίνας. Είδη σχάρας, σουβλάκι, διάφορα μαγειρευτά, πλούσιους μεζέδες και τα νηστίσιμα φαγητά, τα οποία θα απολαύσεις δίπλα στην ξυλόσομπα.
>> (22633360 & 99726230) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'2, Αγροκηπιά.

Η ταβέρνα της Λένιας
Μια ωραία ταβέρνα στην εξοχή με ωραίο φαγητό στις καλύτερες τιμές. Αυτό θα σου προσφέρει η ταβέρνα της Λένιας στο χωριό Σούνι της επαρχίας Λεμεσού. Μάλιστα, το τζάκι άναψε και η κύρια Λένια ήδη ετοίμασε τα σπιτικά της φαγητά.
Η ταβέρνα είναι καθημερινά ανοικτή μέχρι τις 19:00 το βράδυ και μέχρι τις 21:00 όλο το μενού μας take away. Και κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι η ταβέρνα μας θα είναι ανοικτή.
(25717117 & 99542803) Σούνι - Ζανατζιά, επ. Λεμεσού. 

Ταβέρνα "Η Καλή Ευτυχία"
Τα σαββατοκύριακα εξορμούμε στα ορεινά και απολαμβάνουμε νόστιμη κυπριακή κουζίνα σε μικρά ταβρνάκια πλάι στο τζάκι. Αν δε βρεθείς στην ορεινή Λάρνακα, τότε σημείωσε να επισκεφθείς την περίφημη παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα του Αλέκου και της Ροδούλας, "Η Καλή Ευτυχία" που βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, τον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας. Την ταβέρνα αυτή λοιπόν θα την βρεις στον πυρήνα του χωριού και θα την ξεχωρίσεις αμέσως, χάρη στα έντονα παραδοσιακά κυπριακά αρχιτεκτονικά στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Πρόκειται εξάλλου για ένα πανέμορφο πετρόκτιστο σπίτι με ζεστή ατμόσφαιρα, καμάρες στο εσωτερικό, ένα υπέροχο τζάκι, αλλά και μία εσωτερική αυλή - χάρμα οφθαλμών. Με εξαιρετική διακόσμηση, γεμάτη λουλούδια, τόσο ατμοσφαιρική, καλαίσθητη και γοητευτική, θα σε εντυπωσιάσει μεμιάς. Και σαν πάρεις μία θέση σε ένα από τα τραπέζια της, θα πάρεις αμέσως μία γεύση από την κυπριακή φιλοξενία και το υποδειγματικό σέρβις των ανθρώπων της. Όσο για τις γεύσεις της, η Καλή Ευτυχία προσφέρει υψηλού επιπέδου παραδοσιακό κυπριακό φαγητό με τους μεζέδες και κρεατομεζέδες. Ωστόσο, από εδώ δεν πρέπει να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις, τι άλλο, πίττα με μέλι ιδιαίτερα διαδομένη στην περιοχή της ορεινής Λάρνακας. Θα την απολαύσεις ζεστή-ζεστή με μπόλικο μέλι. Μούρλια.
(24322690) Κ. Χατζηκουμή  2, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας.

Το Φουρνιστό
Άλλαξε ο καιρός, έβγαλε ψύχρα και το βράδυ του Σαββάτου γίνεται ακόμα πιο κρύο μακριά από τις ζεστές συναντήσεις με το παρεάκι. Το Φουρνιστό στην Κοφίνου ανάβει το τζάκι και μας κερνάει ζεστή κουμανταρία για το καλωσόρισμα. Το μενού περιέχει αυγολέμονη σουπίτσα για σταρτερ και αφήνει τον Γιώργο να επιμελείται τη μουσική. Ο Γιώργος μαζεύει από κάθε τραπέζι χαρτάκια  με παραγγελίες για να απολαύσουν όλοι τα μουσικά τους ακούσματα. Στη συνέχεια ο μεζές έχει ζεστό Χαλλούμι στον ορό και όλα τα καλά που χρειάζονται για να ζεσταθεί το στομάχι μας... μιας και οι καρδιές μας πήγαν να γίνουν για λίγο κρύες με όλα αυτά που βιώνουμε. Ο πόνος μαζί είναι μισός και η πίστη σε ένα καλύτερο αύριο διπλή. Βάζουμε όλοι τα απαραίτητα στην τσάντα -αντισηπτικό και μάσκα για την προστασία μας- και κατευθυνόμαστε στο χωριό της Κοφίνου. Εκεί όπου η ζεστασιά των απλών ανθρώπων είναι αρκετή για να επιστρέψουμε στο σπίτι γεμάτοι από γαλήνη. Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση της κράτησης από πριν. Ο αριθμός των κρατήσεων είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων και εκεί να ξέρεις σίγουρα ότι τηρούνται στο 100 τις εκατό.
Το Φουρνιστό την Κυριακή το μεσημέρι σε υποδέχεται από τις 12.00 μέχρι και τις 17.00.
(99837957 & 97632345) Κοφίνου, επ. Λάρνακας.

Εστιατόριο Μακρής
Οι κρύες μέρες θέλουν ζεστασιά, καλή παρέα και νόστιμο φαγητό. Και μία ταβέρνα στο χωριό Μονιάτης, λίγα μόλις λεπτά μακριά από τη Λεμεσό, συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά και γίνεται top of the top! Μερακλίδικοι μεζέδες, παραδοσιακές γεύσεις αλλά και πιάτα με φαντασία, καλό κρασί και χαλάρωση δίπλα στη φωτιά, αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σε αυτήν την ταβέρνα που θα γίνει ο ιδανικός χώρος για να απολαύσεις το φαγητό σου. Εξάλλου, τζάκι σημαίνει ζεστασιά, θαλπωρή και ρομαντισμός. Ακολουθώντας λοιπόν μια σύντομη διαδρομή από τη Λεμεσό προς τα βουνά του Τροόδους, κάνε μία στάση στο εστιατόριο Μακρής, στο χωριό Μονιάτης, που μπορεί να σου τα παρέχει όλα! Εδώ μπορείς να απολαύσεις το μεσημεριανό ή το δείπνο σου, περιτριγυρισμένος από πανέμορφα καταπράσινα τοπία. Όλα τα φαγητά του εστιατορίου είναι φρέσκο-μαγειρεμένα και φτιάχνονται μόνο με τα πιο αγνά, ντόπια και φρέσκα υλικά! Οι πολύπειροι μάγειρες του εστιατορίου κάνουν κάθε πιάτο να ξεχωρίζει τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα αναδεικνύοντας την κυπριακή κουζίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που κάνει το εστιατόριο να ξεχωρίζει στις καρδιές μας, είναι οι άνθρωποί του. Πρόκειται, εξάλλου, για μια οικογενειακή επιχείρηση, σωστά δουλεμένη, στην οποία αρκεί μία μόνο επίσκεψη για να αντιληφθείς και να νιώσεις πως οι άνθρωποι του εστιατορίου πραγματικά νοιάζονται για να έχεις την καλύτερη εμπειρία σε συνδυασμό με το καλύτερο φαγητό. Ένας συνδυασμός που θα σε κάνει να θέλεις να επισκέπτεσαι το εστιατόριο Μακρής ξανά και ξανά.
(254712175) Μοιάτης. ​​Θα λειτουργούμε κανονικά μέχρι τις 7:00 μμ (σαββατοκυρίακα: Αυστηρώς μόνο με κράτηση, ώρες σερβιρίσματος: 12:00-14:00, 14:00-16:00, 16:00-18:00).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close