Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα πιο εκλεκτά παραδοσιακά αλλαντικά του τόπου μας, έρχονται τώρα στην πόρτα σου

Λουκάνικα, παραδοσιακά αλλαντικάκαι πρωτόγνωρες γεύσεις, πλούσια σε αρώματα,μεταφέρονται μεμιάς στην πόρτα του σπιτιού σου (παγκύπρια) με ένα απλό τηλεφώνημα

Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2020

Τα τελευταία χρόνια, τα παραδοσιακά αλλαντικά του τόπου μας κερδίζουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, καθώς παρατηρείται μια στροφή της προτίμησης όλο και περισσότερων ανθρώπων στην κατανάλωσή τους. 

Το ίδιο ισχύει και για το κυπριακό brunch, κυρίως όταν σερβίρεται στο χωριό! 

Δύο λοιπόν νόστιμοι λόγοι που τον τελευταίο χρόνο, μας οδηγούν στο Πολιτικό για αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, δοσμένες με έναν μοντέρνο και εντυπωσιακό τρόπο! 

Μία γοητευτική πορεία…
Η ιστορία της αλλαντοποιίας «Φιλήμων Γεύσεις» πάει πολύ πίσω… Και συγκεκριμένα ξεκινά γύρω στο 1950, στο χωριό Πολιτικό, το οποίο βρίσκεται μόνο λίγα λεπτά μακριά από τη Λευκωσία, όταν ο παππούς της οικογένειας, ο Φιλής, μετέτρεψε το ταλέντο του στην επεξεργασία των αλλαντικών σε τέχνη, αυτήν της αλλαντοποιίας. Σήμερα τα «Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις» τα ανέλαβε πλέον η τρίτη γενιά και συγκεκριμένα ο εγγονός του κ. Φιλή, Μνάσωνας Φιλήμωνος, ο οποίος έμαθε τα μυστικά της αλλαντοποιίας από τον από τον πατέρα του κι έτσι σήμερα, «παραδίδει» σε όλους μας μαθήματα γεύσης και ποιότητας. 

«Μεγαλώνοντας δίπλα στον πατέρα μου, μου μετέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τα μυστικά της αλλαντοποιίας και μου δίδαξε να είμαι συνεπής, υπεύθυνος και να σέβομαι τον καταναλωτή. Σήμερα, κάνω πράξη όλη τη βαριά κληρονομιά του πατέρα μου αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες δουλειάς για όλα τα στάδια παραγωγής που απαιτούνται στην άψογη τελειοποίηση των προϊόντων μας". 

Η παραγωγή και η διάθεση στην αγορά
Υψηλής ποιότητας χωριάτικα παραδοσιακά αλλαντικά… τα οποία είναι φτιαγμένα με αγνά και ντόπια υλικά, και προσοχή στη λεπτομέρεια, καπνίζονται με αρωματικά από τα βουνά του Μαχαιρά και φτάνουν κοντά σου με άριστη ποιότητα όσον αφορά στη γεύση. Δοκίμασε χωριάτικα λουκάνικα, χοιρομέρι, λούντζα κρασάτη καπνιστή, ποσυρτή, τσαμαρέλλα, παστουρμά, λαπά κρασάτο καπνιστό, αρμένικος παστουρμάς σουτζούκι, φέτα… και πολλά άλλα που θα σε ενθουσιάσουν. Τα προϊόντα αυτά πέρα από το κατάστημα της οικογένειας στο χωριό Πολιτικό στη Λευκωσία, μπορείς να τα βρεις και σε επιλεγμένους χώρους εστίασης. Επίσης, γίνονται παραγγελίες τηλεφωνικώς ή online με Παγκύπρια παράδοση κατ’οίκον για να τα απολαμβάνεις στο σπίτι μαζί με την οικογένειά σου. 

Το Πολιτικό έχει γίνει πλέον προορισμός για brunch! 
Ο Μνάσωνας, θέλοντας να παρουσιάσει τα παραδοσιακά προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης στη νέα γενιά, ανέλαβε άλλη μία πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία: Μεταμόρφωσε το παλιό κτήριο ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα (που αρχικά προορίζοντας ως σημείο πώλησης των αλλαντικών τους) σε ένα μοντέρνο μαγαζί με παραδοσιακές πινελιές. Εκεί λοιπόν τα σαββατοκύριακα προσφέρει στις παρέες (όλων των ηλικιών) που τον επισκέπτονται τα αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις μέσα από ένα πλούσιο και πολύ νόστιμο κυπριακό πρόγευμα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα πιάτα του μπορεί να έχουν γεύση παράδοσης αλλά έχουν και μοντέρνο twist, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε φιλοσοφία! 

Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις
Γρήγορη Αυξεντίου 1 Πολιτικό, 2651 Λευκωσία.
Για παραγγελίες καλέστε στο τηλέφωνο 99 036321 (παγκύπρια παράδοση) ή επικοινωνήστε μέσω της σελίδας του στο Facebook: Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις.
Instagram: filimon_gefseis 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close