Μη χάσετε , Μουσική

Η Αλέξια τραγουδά για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μια διαδικτυακή πολιτιστική συναυλία, που στόχο έχει να αφυπνίσει κάθε πολίτη αυτού του κόσμου, γύρω από τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2020

Μια οικεία, προσωπική, διαδικτυακή συναυλία από την Αλέξια, με διάθεση εμψυχωτική και θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, 9 μ.μ. στη σελίδα της Αλέξιας στο Facebook.

Πριν από 72 χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία προσδιορίζονται τα τριάντα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες που αποτελούν τη βάση για μια δημοκρατική κοινωνία και τα οποία κάθε άτομο πρέπει να απολαμβάνει ανεξάρτητα από την εθνικότητα του, τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκεία του.

Λίγο μετά την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 1950, γεννήθηκε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, στην οποία δόθηκε η εντολή της προστασίας της πιο ευάλωτης ομάδας ανθρώπων στον κόσμο, των προσφύγων∙ η ευθύνη για την αποκατάσταση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων προβλέπεται στην Οικουμενική Διακήρυξη.

Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες θα συμπληρώσει 70 χρόνια προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και λύσεων σε εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο και με υπερηφάνεια στηρίζει τη συναυλία της Αλέξιας που οργανώνεται με την ευκαιρία αυτή. Με το 1% της ανθρωπότητας να είναι βιαίως εκτοπισμένοι, δεν χωρούν εορτασμοί, ωστόσο με τη συμπλήρωση των 70 χρόνων δίνεται η ευκαιρία να υπογραμμίσουμε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει
να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες της προσφυγιάς. Μόνο με συντονισμένες δράσεις από τη διεθνή κοινότητα και με ισχυρή πολιτική βούληση μπορούν να επιλυθούν οι παρατεταμένες αλλά και καινούργιες συγκρούσεις και κρίσεις.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020, η Αλέξια εκπροσωπεί, τιμά και γιορτάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε μια δίωρη πολιτιστική, πολυπολιτισμική, διαδικτυακή συναυλία, αφιερωμένη στον κάθε άνθρωπο. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στις 9:00 μ.μ. στην επίσημη σελίδα της Alexia στο Facebook: www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage.

Η Αλέξια συμβολίζει την ελπίδα, την έμπνευση, την ενότητα, την ένταξη, την ισότητα και την αποδοχή. Οι αξίες, η ηθική και οι αρχές της βρίσκονται στον πυρήνα του ταξιδιού της, με τη φωνή της να αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους και με τη σκηνή της να αποτελεί τον χώρο μέσω του οποίου συνεχώς προάγει και ενθαρρύνει την κοινωνική αλλαγή.

Η Αλέξια μοιράζεται την πλατφόρμα της με προσκεκλημένους ειδικούς καλεσμένους που προασπίζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μαζί, ρίχνουν φως στην ισότητα των φύλων, τη σεξουαλική βία, την εμπορία ανθρώπων, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες ομάδες πολιτών, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο περιεκτικής κοινωνίας χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία.

Στους επισκέπτες περιλαμβάνονται η Επίτροπος για την Ισότητα της ΕΕ, κα Helena Dalli, επιζήσασα της γενοκτονίας στη Ρουάντα, ο Dydine Umunyana, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων - Βραβεία GRAMMY, η Jeriel Johnson, Αμερικανίδα Τουρκικής καταγωγής συνθέτρια μουσικής κινηματογράφου Pinar Toprak («Captain Marvel», «Fortnite»). Ειδικές μουσικές συμμετοχές από τους νέους της Κύπρου θα εμπλουτίσουν Πρόγραμμα, καθώς επίσης και ένα μοναδικό ντουέτο επανασύνδεσης με τον επί χρόνια συνεργάτη της Αλέξιας, πρωτοπόρο της ελληνικής ροκ, Κώστα Τουρνά.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα των Γραφείων Κύπρου και Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρου - Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων
Συνδιοργανωτής: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Με την υποστήριξη: Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου, Πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο, Χρυσοστομίδης, Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι και ECOS
Χορηγός επικοινωνίας: Greek Reporter

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 9:00 μ.μ. (EEST)
Η συναυλία πρόκειται να μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης σελίδας της Αλέξιας (Αλέξια Βασιλείου) στο Facebook.
www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close