Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 επιλογές για νόστιμο street food στο σπίτι σου!

Ναι, τονόστιμο street food τώρα έρχεται στο σπίτι σου

Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020

Ινδικό, hot dog, bao buns, μεξικάνικα burritos, λαχταριστά burgers για να σου τρέχουν τα σάλια και ένα σωρό ακόμα street food νοστιμιές του… δρόμου, γίνονται πλέον του σπιτιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να σηκώσεις το τηλέφωνο και να παραγγείλεις, αν είσαι παραδοσιακός, ή να ανοίξεις μια εφαρμογή delivery και να κάνεις τη δουλίτσα σου.

Τι τραβάει η όρεξη σου λοιπόν; Απ’ όλα, έχουμε να σου προτείνουμε.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hola Tacos
Αν λατρεύεις το μεξικανικό φαγητό, τότε σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σου πιάτα θα είναι τα τάκος! Πέσαμε μέσα; Αν ναι, τότε η νέα street food πρόταση της πρωτεύουσας, σίγουρα θα σε ενθουσιάσει! Πρόκειται για το Hola Tacos, το οποίο φέρνει στην πόρτα σου νόστιμα (και διαφορετικά) τάκος, με κοτόπουλο, cheddar sauce, sour cream και μαρούλι iceberg. Το μενού του θα λέγαμε ότι δεν είναι καθόλου φλύαρο, αφού προσφέρει μόνο 3 (πολύ ενδιαφέρουσες) επιλογές και δεν θα σε προβληματίσει. Στην κάρτα του λοιπόν θα βρεις το The big daddy, που είναι τραγανό, τηγανητό κοτόπουλο "μπανιαρισμένο" σε βουτυρόγαλο, κλεισμένο σε ένα εξαιρετικά μαλακό brioche φραντζολάκι. Εναλλακτικά θα επιλέξεις το The sexy madre, που είναι επίσης κοτόπουλο σε βουτυρόγαλα, κλεισμένο σε μια τορτίγια. Την επιλογή σου θα συνοδεύσουν οι dirty fries (φρεσκοκομμένες πατάτες, με τυρί cheddar και καπνιστό μπέικον). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα είναι σπιτικά φτιαγμένα, από τα brionche buns μέχρι τις sauce! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις ιδιαίτερες αυτές συνταγές των tacos, πρέπει σίγουρα να τις δοκιμάσεις. 
>> Οι υπηρεσίες του Hola είναι διαθέσιμες μόνο με delivery, στις περιοχές Ανθούπολης, Λακατάμιας, Έγκωμης, Κάτω Δευτερά, Μακεδονίτισσας, Στροβόλου (Σταυρού) και Αρχάγγελου και οι παραγγελίες γίνονται μέσω της σελίδας τους στο Instagram.
 

Avocado Mexican Grill
Το νέο απόκτημα της Λευκωσίας, αγαπά την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Εξ ου και σου φέρνει στο σπίτι του τα πιο νόστιμα τάκος, burritos, churros και τις πιο δροσερές σαλάτες... Πρόκειται για έναν νέο street food concept, το Avocado Mexican Grill, που λειτουργεί μόνο με delivery παραγγελίες, όπου το μεξικάνικο street food έχει την τιμητική του. Τα τάκος εδώ είναι χειροποίητα και φτιάχνονται από την αρχή με τα πιο αγνά υλικά και σερβίρονται σε διάφορες εκδοχές με χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι και λαχανικά. Οι γεύσεις που προσφέρουν είναι απλές όπως και η φιλοσοφία του ίδιου του μαγαζιού. Ακόμα και το Veggie taco, που θα βρεις ανάμεσα στις προτάσεις, θα σε ανθουσιάσει! Πέρα από τα διάσημα τάκος, θέση στο μενού του έχουν και τα burrito, για την οποία επίσης έχεις πολλές επιλογές τόσο όσον αφορά στο κρέας, όσο και το ρύζι ή τα black beans, το topping αλλά και τη σάλτσα που θα το συνοδεύει! Η εμπειρία από το Μεξικό συμπληρώνεται με σαλάτες, platters, ενώ για να γλυκαθείς, δοκίμασε οπωσδήποτε τα churros με νουτέλα, σοκολάτα ή καραμέλα.
>> Δες το μενού εδώ και δώσε την παραγγελία σου στο 22 271999 ή μέσω του Foody.

 

AvRamen
Το AvRamen είναι το νέο project με την υπογραφή του Αβραάμ Σαββίδη, το οποίο προέκυψε από την αγάπη του σεφ για το street food, τη φιλοσοφία και τις γεύσεις του, ενώ αντλεί την έμπνευσή του από την... Ιαπωνία. Εξ ου λοιπόν και το οποίο νέο street food concept της Λευκωσίας φέρνει στην πόρτα σου νόστιμα και αυθεντικά ramen noodles... σε διάφορες εκδοχές τους, με χοιρινό και κοτόπουλο, καθώς και δύο ειδών dumplings. Και μπορεί τα ράμεν να είναι ένα απλό πιάτο, που αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: τα νουντλς, τον ζωμό, το tare (το αλάτι) και τα toppings, αλλά ο συνδυασμός τους μπορεί να απογειώσει τη γεύση σου, όπως γίνεται και στην περίπτωση αυτή! Εξ ου και στο μενού του AvRamen θα βρεις τρεις επιλογές ramen, ανάμεσά τους το Tonkotsu Ramen, το οποίο είναι σούπα με βάση το χοιρινό κρέας, το Shoyu Ramen Noodles, μία σούπα με κοτόπουλο και σάλτσα σόγιας, και το Shio Ramen Noodles. Eπίσης στο μενού θα βρεις το Katsu Sando που είναι ένα sandwich με χοιρινό, το Tamako Sando - Egg Sandwich, το Fried Chicken Sando, που είναι εξίσου απολαυστικά, όπως και τα dumplings, τα οποία ουσιαστικά είναι αλμυρά πιτάκια στον ατμό, με κοτόπουλο αλλά και λαχανικά! Το μενού του ολοκαίνουργιου project  δημιουργήθηκε για να προσφέρει φρέσκες και ενδιαφέρουσες εκδοχές ramen, συνδυάζοντας την Ιαπωνική παράδοση με μοντέρνες γευστικές πινελιές. Έτσι το απλό μπολ του ramen απογειώνεται σε ένα εξαιρετικό πιάτο, τόσο απολαυστικό όσο και χορταστικό... που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις! 
>> Το AvRamen λειτουργεί για delivery παραγγελίες από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, 17.00-23.00. Μπορείς να παραγγείλεις στο τηλέφωνο 77773535, ή μέσω της Wolt.

Pasta Strada
Το επιτυχημένο concept που παντρεύει με τον πιο νόστιμο τρόπο την ιταλική γαστρονομία με τη street food κουλτούρα κι έχει καταφέρει -σε πολύ σύντομο διάστημα- να «τρελάνει» τη Λευκωσία με τις μοναδικές του γεύσεις... μετρά ήδη δύο νόστιμα καταστήματα και πολλές λαχταριστές συνταγές! Ο λόγος για το Pasta Strada, ένα concept που κατάφερε να ξεχωρίσει και εδραιωθεί στην πρωτεύουσα, μετρώντας ήδη δύο καταστήματα, ένα στην περιοχή Αγλαντζιάς και ένα στην Έγκωμη... και που απευθύνεται στους λάτρεις της μακαρονάδας, και όχι μόνο. Ένα concept που καταφέρνει να παντρεύει με τον πιο νόστιμο τρόπο την ιταλική γαστρονομία με τη street food κουλτούρα. Εδώ θα απολαύσεις συγκλονιστικές μακαρονάδες, φταγμένες με μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών, χειροποίητες σάλτσες, και μοναδικές συνταγές που θα σε “ταξιδέψουν” γευστικά στις τρατορίες της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα στο μενού του θα βρεις διάφορες επιλογές που μπορούν να ανταποκριθούν ιδανικά στην ανάγκη σου για κάθε στιγμή της ημέρας, σαν μία γρήγορη, ποιοτική και χορταστική λύση στο “πι και φι”. Ενώ πέρα από νόστιμες μακαρονάδες με διάφορες συνταγές και σάλτσες, θα βρεις και θα απολαύσεις φρέσκες σαλάτες και διάφορα άλλα φαγητά με έμπνευση από Ιταλία, ζεστές σούπες καθώς επίσης και γλυκά.
>> Δες το μενού και δώσε την παραγγελία σου, στο 77773031.

Liberty Burger
Tο αδελφάκι του διάσημου Cook Shop της Λευκωσίας, το επίσης γνωστό και νόστιμο Liberty Diner, σου ετοιμάζει αυθεντικές αμερικανικές γεύσεις και τις στέλνει στο σπίτι σου! Σίγουρα θα λατρέψεις τα μοναδικά του burger καθώς και τα αυθεντικά spare ribs και όχι μόνο. Μάθε, μάλιστα, ότι το Liberty Diner μας ετοιμάζει και μια μεγάλη έκπληξη τη νέα χρονιά, ένα νέο ολοκαίνουριο μαγαζί. Τα στηρίζουμε λοιπόν σε αυτή τους την προσπάθεια και παραγγέλνουμε τις εκλεκτές τους γεύσεις που καλύπτουν ευρεία γκάμα γευστικών προτιμήσεων για να απολαύσουμε προσεγμένο φαγητό, στην θαλπωρή του σπιτιού μας. 
>> Για τηλεφωνκές παραγγελίες 22 00 445 00 και στις πλατφόρμες Wolt, Bolt & Foody.

Street Sins 
Τρελαίνεσαι για αυθεντικό world street food; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα λατρέψεις τις απίστευτες δημιουργίες του Street Sins, που έχει κάνει την εμφάνισή του στην πρωτεύουσα! Eat your way around the globe με τις αυθεντικές διεθνείς συνταγές του Street Sins, εμπνευσμένες από γεύσεις όλου του κόσμου. Θες ασιατικά bao buns, θες αμερικάνικα burger, θες ισπανικά churros; Στο Street Sins θα τα βρεις όλα. Ως αφετηρία για τις γαστρονομικές εξερευνήσεις σας, προτείνουμε το Black Temptation, ένα πιάτο με τραγανές γαρίδες σε μαύρα bao buns από μελάνι σουπιάς, αβοκάντο, γαρνιτούρα από φρέσκα μυρωδικά και καυτερή σάλτσα μαγιονέζας. Το Oh My Cod είναι το τέλειο παράδειγμα για το πόσο εκπληκτική μπορεί να είναι η fusion κουζίνα, συνδυάζοντας μια κλασική αγγλική κροκέτα μπακαλιάρου με διάφορα γευστικά ελληνικά γεμίσματα, όπως σπιτικό λευκό ταραμά, κρέμα παντζάρι και μαγιονέζα βασιλικού. Όταν πατήσετε το πόδι σας για πρώτη φορά στη Γερμανία, το παραδοσιακό λουκάνικο Βαυαρίας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε. Well, thank you Street Sins for saving us the trip. Το Mad Judge συνδυάζει το Γερμανικό αυτό λουκάνικο με το ασιατικό bao bun, κορεάτικη μπάρμπεκιου σως και γαλλικό ταρτάρ καπνιστής ντομάτας. Εξαιρετικά νόστιμο και τόσο οικονομικό! Από την Λευκωσία στο Λας Βέγκας, το El Diablo είναι συνώνυμο του αμερικάνικου Burger. Ένα juicy μπιφτέκι με λιωμένη σπιτική σάλτσα από τσένταρ , πιπεριά τσίλι, τραγανό κόκκινο κρεμμύδι και καυτερή μαγιονέζα τα οποία συνδυάζονται με το γαλλικό brioche ψωμάκι (τόσο γλυκό όσο ένα τσουρέκι!) για να δημιουργήσουν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία delivery φαγητού. Για το τέλος, αναμφισβήτητα συστήνουμε τα churros, ένα επιδόρπιο κατευθείαν από τις λαϊκές αγορές τις Ισπανίας – και ίσως το πιο νόστιμο street food γλυκό στο κόσμο. 
>> Το Street Sins λειτουργεί από τις 12:00 έως τις 23:00, 7 μέρες την εβδομάδα και μπορείς να παραγγείλεις online μέσω της Wolt. 

The Potbelly
Οι καλοφαγάδες της πρωτεύουσας, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιλογές από αργοψημένο χοιρινό (αλλιώς και pulled pork) ή κοτόπουλο, μεθυσμένο σε λαχταριστή σάλτσα, με ολόφρεσκα υλικά από το The Potbelly. Τα θηριώδη σάντουιτς του The Potbelly λιώνουν στο στόμα και δίνουν άλλες διαστάσεις στο street food όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Εκεί θα βρεις αγαπημένες επιλογές όπως το Gangsta’s Paradise, με τρυφερό ψωμάκι, pulled pork, bacon, τυρί, ρόκα, φρέσκο κρεμμυδάκι και μουστάρδα, το Drop It Like It’s Hot, με τρυφερό ψωμάκι, pulled pork, bacon, τηγανητό αυγό, χαλούμι, jalapeño sauce και μαγιονέζα, αλλά και το Ready or Not, με πολύσπορο ψωμάκι, pulled chicken, μαρούλι, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μάνγκο και πικάντικη μαγιονέζα. Και οι επιλογές δεν τελειώνουν εδώ.... Αν σου έτρεξαν τα σάλια, δώσε την παραγγελία σου άμεσα.
(22 042 600) Στασάνδρου 10. 

ΛΕΜΕΣΟΣ

BeeBurger
Το πάθος της ομάδας του BeeBurger είναι να δημιουργεί burgers για τον κάθε ένα από εσάς! Έκανε την εμφάνισή του στις γαστρονομικές επιλογές της Λεμεσού πριν από μερικές εβδομάδες, επιτυγχάνοντας να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα μια από τις αγαπημένες επιλογές για γρήγορο φαγητό στην πόλη. Υπηρετώντας τη δημοφιλή τάση για καλό και ζουμερό burger, BeeBurger το οποίο στεγάζεται εντός του εντυπωσιακού Limassol Agora ετοιμάζει δημιουργεί burgers για τον κάθε ένα από εμάς! Εξάλλου, το πάθος του BEE team είναι να ετοιμάζει λαχταριστά burgers για κάθε πελάτη που απαιτεί τα υψηλότερης ποιότητας φρέσκα προϊόντα της αγοράς. Το BEE και η ομάδα του διαθέτουν πολύ μεγάλη ποικιλία σε burgers (με βοδινό, κοτόπουλο, ακόμα και γαρίδες) και σε  καλούν να εμπνευστείς από τα special burgers τους που βάση έχουν τόσο την παραδοσιακή όσο και τη διεθνή κουζίνα. Το μενού του περιλαμβάνει 10 ξεχωριστά και πλούσια burgers για κάθε γούστο (από το Queen Bee Burger με τα τρία μπιφτέκια, μέχρι το παραδοσιακό Cyprus Burger με χαλλούμι και λούντζα, αλλά και το εξωτικό Mexican burger, με γουακαμόλε, jalapeno peppers και μεξικανική σος), όλα κλεισμένα σε αφράτο ψωμάκι brionche! Kαι το πιο σημαντικό; Όλα σε πολύ λογικές τιμές! Επιμένοντας στη λογική τού «λίγα και καλά», το κατάστημα φαίνεται να κερδίζει ήδη το στοίχημα στην προτίμηση του κόσμου, εμπλουτίζοντας τις γευστικές επιλογές με τα απολύτως απαραίτητα, μεταξύ των οποίων chicken nuggets, τηγανητές πατάτες και μοναδικές σος! «Το να είμαστε μέλος του Limassol Agora μας κάνει τόσο χαρούμενους και περήφανους που μπορούμε να σερβίρουμε τα πιάτα μας, σε αυτό το ξεχωριστό, ιστορικό μέρος στην καρδιά της Λεμεσού»,  δηλώνουν μέλη της ομάδας του BeeBurger. 
>> (25 222500) Limassol Agora, Κωνσταντίνου Κανάρη 45-19, Λεμεσός. Το BeeBurger διαθέτει και υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης φαγητού μέσω Wolt, Foody και Bolt. 

Fries with Benefits
Τι πιο ωραίο από ένα νόστιμο burger για τις ώρες που θέλετε κάτι νόστιμο, φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι, αλλά και με φρέσκα τοπικά υλικά! Στα Fries with Benefits τα burgers είναι η δουλειά μας.  Ειδικά για την περίοδο του lockdown, έχουμε δημιούργησαν για σας 3 σούπερ burger meals, με δωρεάν πατάτες και ποτό! The Limassolian (διπλό μοσχαρίσιο χειροποίητο μπιφτέκι, με διπλό μπέικον και τσέταρ σως), Lock-me-down Schnitzel, σίτσελ κοτόπουλο, με μπέικον, κεφαλοτύρι Καρακάνας και σαλάτα κόλσλοου και το Vegan Covid Burger, δηλαδή κινόα μπέρκερ με γουακαμόλε, καραμελωμένο κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι iceberg και κέτσαπ.
>> Μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικώς στο 25-750030 ή online στο Foody, στην Bolt και στη Wolt.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Street Cow Urban Eats
Το Holy Cow στη Λάρνακα «χτυπά» ξανά, αυτή τη φορά με ένα virtual concept, αφιερωμένο σε όλους τους λάτρεις του urban φαγητού εκεί έξω. Η αποστολή του απλή: να ανακαλύψουμε ξανά το νόστιμο street food. Χρησιμοποιώντας μόνο τις πιο φρέσκες, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, το νέο αυτό concept του Holy Cow προσφέρει νόστιμες, χειροποίητες επιλογές φαγητού, σε προσιτές τιμές, για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε καθημερινά. Στο Street Cow Urban Eats φτάνουν μόνο τα πιο φρέσκα κομμάτια κρέατος Black Angus. Το κρέας για τα μπιφτέκια αλέθεται επιτόπου καθημερινά, επιτρέποντας στους ανθρώπους του να προσφέρουν πάντα τα πιο φρέσκα και ποιοτικά burger. Χρησιμοποιείται μόνο φρέσκο χοιρινό και κοτόπουλα από ντόπιους παραγωγούς, για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς ποιοτικό pulled pork αλλά και κοτόπουλο σε buns. Οι πατάτες προέρχονται επίσης από τοπικούς παραγωγούς και κόβονται στο χέρι καθημερινά, ώστε να τις απολαμβάνουμε φρέσκες και τραγανές!  Πέρα από τα λαχταριστά burger, το Street Cow σου ετοιμάζει και λαχταριστά γλυκά: μία πρωτότυπη γλυκιά εκδοχή των γνωστών tacos. Πρόκεται για μία τραγανή, κρεμμώδη και... πολύχρωμη απόλαυση σε δύο εκδοχές, την Beauty και τη Spotted! Δοκίμασέ τα και επέλεξε τη δική σου αγαπημένη.
>> Η διαδικτυακή παραγγελία φαγητού κυριαρχεί στις προτιμήσεις του κοινού, εξ ου και το Street Cow θα το βρεις διαθέσιμο online. Το μενού του είναι διαθέσιμο για παραγγελία στη διαδικτυακή πλατφόρμα Foody, καθώς επίσης και στη Wolt, και σύντομα σε άλλες πλατφόρμες.

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και ταυτόχρονα στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και το ποιοτικό φαγητό!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close