Cine News , Κινηματογράφος

6 ταινίες στο Netflix που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα για να δεις σήμερα

Αληθινές ιστορίες που συγκλονίζουν

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2020

Σε κάθε αναζήτησή σας στην πλατφόρμα του Netflix, κάθε φορά εμφανίζονται διαφορετικά κινηματογραφικά διαμάντια που καθηλώνουν. Ο αριθμός των συνδρομητών της εταιρίας εκτοξεύτηκε στα ύψη, γεγονός που ενισχύθηκε την περίοδο που έκανε εμφάνιση ο COVID-19 δεδομένου ότι όλοι έμεναν στα σπίτια τους.

Το περιεχόμενο του Netflix καθημερινά μεγαλώνει, φιλοξενώντας εκατοντάδες ταινίες και σειρές. Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στις ταινίες που βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες. Αν δεν τις έχετε δει, είναι μια καλή ευκαιρία να τις προσθέσετε στη λίστα σας.

Η δίκη των 7 του Σικάγου 
«The whole world is watching»... Πρόκειται για μία νέα και καθηλωτική άφιξη στην πλατφόρμα. Ένα δικαστικό δράμα. Η ιστορία 7 ανδρών - στην πραγματικότητα φαίνεται πως ήταν 8 - που αντιμετώπισαν ομοσπονδιακές κατηγορίες συνωμοσίας και ότι αποτέλεσαν τους υποκινητές των ταραχών στη Δημοκρατική Εθνική Σύμβαση του 1968, στο Σικάγο του Ιλινόις. Για να προσανατολιστούμε καλύτερα στο χρονικό και ιστορικό πλαίσιο, η Δημοκρατική Εθνική Σύμβαση ακολούθησε τις δολοφονίες των Martin Luther King Jr. και Robert Kennedy. Έχοντας εντελώς διαφορετικό background μεταξύ τους, ο στόχος τους ήταν κοινός. Να οργανώσουν μια ειρηνική διαδήλωση στο Σικάγο ενάντια στον ρατσισμό, τη φτώχεια και τον πόλεμο του Βιετνάμ. Τίποτα όμως δεν είναι ειδυλλιακό, καθώς εξελίσσεται σε μια βίαιη σύγκρουση με την αστυνομία. Η δίκη που ακολουθεί κρατάει περίπου μισό χρόνο και οι κατηγορούμενοι παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως, ώστε να αποδείξουν την αθωότητά τους, γράφοντας ιστορία στο δικαστήριο. Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, John Carroll Lynch, Joseph Gordon - Levitt κ. ά. Σκηνοθεσία: Aaron Sorkin. 

Zodiac
Μια ωδή των αστυνομικών ταινιών. Τέλη 1960 με αρχές 1970. Ο επίμονος Robert Greysmith, πολιτικός σκιτσογράφος από το Σαν Φρανσίσκο, μετατρέπεται σε ερασιτέχνη ντετέκτιβ, με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του serial killer, ονόματι Zodiac. Πρόκειται για ένα πρόσωπο αγνώστου ταυτότητας, που ενεργεί στη Βόρεια Καλιφόρνια, επιτίθεται σε ζευγάρια και τα δολοφονεί. Ο δράστης στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα στα Μ.Μ.Ε. για να παραπλανήσει τις αρχές. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Paul Avery, μαζί με τους επιθεωρητές Toschi και Armstrong και το χάρισμα του Greysmith να λύνει γρίφους, προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τον αδίστακτο δολοφόνο. Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Anthony Edwards, John Carroll Lynch κ. ά. Σκηνοθεσία: David Fincher.

Βόλτα στο κενό 
Νέα Υόρκη, Αύγουστος 1974. Ο Γάλλος σχοινοβάτης Philippe Petit ταξιδεύει από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη και προσλαμβάνει μια ομάδα ανθρώπων, που θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Επιθυμία του είναι να περπατήσει πάνω σε συρματόσχοινο το τεράστιο κενό που υπάρχει μεταξύ των Διδύμων Πύργων -στο World Trade Center - , αψηφώντας τον ίδιο τον θάνατο. Η τόλμη, η επιμονή και η θέλησή του είναι οι συνοδοιπόροι του σε αυτό το επικίνδυνο «ταξίδι». Πρωταγωνιστούν: Joseph Gordon - Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon κ. ά. Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis

Moneyball
Ο Brad Pitt ενσαρκώνει τον Billy Beane, γενικό διευθυντή των Oakland Athletics και πρώην επαγγελματία παίκτη baseball. Η ομάδα που μανατζάρει, αρχίζει να χάνει τους κορυφαίους παίκτες της, οι οποίοι κινούνται προς άλλους συλλόγους, και αποφασίζεται από τους ιδιοκτήτες να περιορισθεί κατά πολύ η χρηματοδότηση της. Όντας αρκετά απελπισμένος, αλλά καθόλου διατεθειμένος να τα παρατήσει, εμφανίζεται ως σαν από μηχανής θεός ο Peter Brand (Jonah Hill), ένας νεαρός οικονομολόγος από το Yale που δεν έχει παίξει ποτέ baseball, αλλά είναι σίγουρος ότι μια ομάδα δε χρειάζεται να έχει κορυφαίους παίκτες για να κερδίσει, αρκεί έναν συνδυασμό παικτών με συγκεκριμένα ταλέντα, που όλοι μαζί να φτιάχνουν την τέλεια ομάδα. Αρκετά πεπεισμένος ότι η ιδέα θα πετύχει, ο Billy Beane προσλαμβάνει τον Peter Brand και καταστρώνουν ένα παρακινδυνευμένο μοντέλο management για την ομάδα. Βασίζεται αποκλειστικά στη στατιστική ανάλυση ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία αν επαληθευτεί στην πράξη, είναι ικανή να αλλάξει ριζικά την ιστορία του baseball. Οι Oakland Athletics έτοιμοι να καταρρίψουν τις παλιομοδίτικες ιδέες και τα προγνωστικά, επιχειρούν να υπερτερήσουν των μεγαλύτερων δυνάμεων του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Chris Pratt κ. ά. Σκηνοθεσία: Bennett Miller

Ο Βασιλιάς 
O πρωταγωνιστής του «Call me by your name» Timothée Chalamet, ενσαρκώνει τον Hal, έναν πεισματάρη, απαθή, αλλά προσανατολισμένο στην ειρήνη πρίγκιπα, ο οποίος δε θέλει να έχει καμία ανάμειξη με τη βασιλική ζωή. Ενώ έχει αποστασιοποιηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και όντας απρόθυμος κληρονόμος του αγγλικού θρόνου, ζει ανάμεσα σε κοινούς θνητούς. Όλα όμως ανατρέπονται όταν ο τύραννος πατέρας του πεθαίνει και ο Hal στέφεται από πρίγκιπας σε Βασιλιά Ερρίκο Ε’. Από τη στιγμή της στέψης του ο νεαρός Βασιλιάς αναγκάζεται να ακολουθήσει το βασιλικό μονοπάτι, αλλά και να αντιμετωπίσει την πολιτική του παλατιού, τις χαοτικές καταστάσεις και τον αιμοσταγή πόλεμο που άφησε πίσω ο πατέρας του. Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Sean Harris, Lily-Rose Depp, Robert Pattinson, Ben Mendelsohn κ. ά. Σκηνοθεσία: David Michôd

Παρείσφρηση 
Στις αρχές του 1970, ο Ron Stallworth είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός ντετέκτιβ που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Colorado Springs. Μια αρκετά τεταμένη περίοδος με την οργάνωση των Ku klux Klan να μοιάζει πανίσχυρη και την προσπάθεια των Μαύρων Πανθήρων να καλέσουν τον κόσμο στα όπλα. Ο Ron Stallworth για να αποδείξει την αξία του αρχίζει να παρακολουθεί τις συγκεντρώσεις των Μαύρων Πανθήρων. Τότε είναι που αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα αρκετά παράτολμο σχέδιο. Κάνει μια επιτυχημένη απόπειρα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη ρατσιστική οργάνωση των Ku klux Klan του Κολοράντο, υποδυόμενος έναν λευκό υποστηρικτή τους, για να μην κινήσει υποψίες. Για να μπορέσει να γίνει αποδεκτός, συνεργάζεται με τον περισσότερο έμπειρο, Εβραίο συναδέλφό του Flip Zimmerman, ο οποίος υποδύθηκε τον ίδιο τον Stallworth, ώστε να εισχωρήσει στην εξτρεμιστική οργάνωση. Οι δυο τους μετατρέπονται στο απόλυτο δίδυμο, φιλοδοξώντας να ξεσκεπάσουν τα δολοφονικά της σχέδια. Πρωταγωνιστούν: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Jasper Pääkkönen κ. ά. Σκηνοθεσία: Spike Lee.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close