Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών παρουσιάζει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη "Olympia", αμερικανικής παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία Χάρη Μαυρομιχάλη.
Μπορείτε να δείτε την ταινία διαδικτυακά και δωρεάν από τις 8 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.olympiathefilm.com/culturalworkshop. Ο κωδικός θα δημοσιευτεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου (7πμ) στη σελίδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών στο Facebook (www.facebook.com/polerg), και θα είναι διαθέσιμος μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα.
Η ταινία θα προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.
Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 7μμ θα έχουμε τον σκηνοθέτη της ταινίας Χάρη Μαυρομιχάλη σε ζωντανή σύνδεση μέσω Zoom από τις ΗΠΑ για να μας μιλήσει για την ταινία και για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ελεύθερη συμμετοχή στο link: https://zoom.us/j/94285407141. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με την ταινία στον ίδιο τον σκηνοθέτη.
ΤΙΤΛΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: OLYMPIA
Διάρκεια: 100 λεπτά
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος παραγωγής: 2018
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Σκηνοθέτης: Harry Mavromichalis
Ιστοσελίδα: www.olympiathefilm.com
Trailer: https://www.olympiathefilm.com/trailer
Σύνοψη:
Το "OLYMPIA" είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που καταγράφει τρία χρόνια στη ζωή της φημισμένης Ελληνοαμερικανίδας θεατρικής ηθοποιού και βραβευμένης με Όσκαρ, Ολυμπίας Δουκάκη. Με αξέχαστες ερμηνείες σε ταινίες όπως το Moonstruck και το Steel Magnolias, η Ολυμπία Δουκάκη ψυχαγωγεί το κοινό για πάνω από 50 χρόνια. Ο σκηνοθέτης Χάρης Μαυρομιχάλης γύρισε την ταινία έχοντας πρόσβαση σε όλη το φάσμα της ζωής της Δουκάκη: Από τη δουλειά της, μέσω της οποίας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε πιο ιδιωτικές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους της. Μέσα από την ταινία και την «παρουσία» του θεατή σε όλους αυτούς τους χώρους, γνωρίζουμε μια μεγάλη προσωπικότητα σε συνεχή κίνηση και μια σημαντική ηθοποιό που αφιερώνει τη ζωή της στην Τέχνη της.
Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο DOC NYC και την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Los Angeles Greek Film Festival καθώς και στο «Hunter Mountain Festival» (2019).
Σχετικά
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.
Έξι νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Από τις μάχες του «Street Fighter» και την αγωνία του «Whalefall» μέχρι την ελληνική κωμωδία «Η Βαλίτσα», όσα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Οστιν Μπάτλερ επιστρέφουν στο Μαϊάμι των 80s με το νέο «Miami Vice»
Η κινηματογραφική αναβίωση της θρυλικής αστυνομικής σειράς ξεκίνησε γυρίσματα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόζεφ Κοζίνσκι, με δύο από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς τους στους εμβληματικούς ρόλους των Σόνι Κρόκετ και Ρικάρντο Ταμπς.
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει την πιο προσωπική ταινία της καριέρας του
Ο Μεξικανός δημιουργός αφήνει πίσω του τη φαντασία και στρέφεται σε μια ιστορία απαγωγής που ενδέχεται να συνδέεται με ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της οικογενειακής του ζωής.
«Transformers 8»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στο franchise
Ο εμβληματικός σκηνοθέτης αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των δημιουργικών πτυχών της όγδοης ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Paramount.
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.
Το «MOTHERWITCH» του βραβευμένου με Emmy Μίνου Παπά έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή ταινία MOTHERWITCH του βραβευμένου με Emmy Νέας Υόρκης σκηνοθέτη Μίνου Παπά έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου
Τέσσερις νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Οι αποκαλύψεις για το Facebook, η σκοτεινή πλευρά της τηλεόρασης, μια ανατριχιαστική «Άλλη Μαμά» και μια περιπέτεια φιλίας έρχονται στις κυπριακές αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου.
Το Netflix κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του «Animals» με τον Μπεν Άφλεκ
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 9 Οκτωβρίου
Αναστέλλεται η παραγωγή του «The Batman 2» - Ο Ματ Ριβς αποχώρησε λόγω «οικογενειακού ζητήματος»
Τον Ιούλιο, το στούντιο ανέβαλε την πρεμιέρα της ταινίας για τον Φεβρουάριο του 2028
«Avengers: Endgame»: Ξεπέρασε το Avatar και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Το «Avengers: Endgame» που κυκλοφόρησε το 2019 έχει συγκεντρώσει συνολικά 2,925 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office
Ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει την 51η ταινία του στη Μαδρίτη
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη νέα του ταινία, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου και τη Μαδρίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας.