Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φτιάξαμε τη λίστα με τα 10 resolutions για το 2021 και ελπίζουμε να συμβούν

Βάλαμε κάτω όλους τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμετη νέα χρονιά, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020

Το 2020 μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες και μια πρόταση γυρνά στο κεφάλι του 99,9% των ανθρώπων γύρω μας.

Να φύγει μακριά και να μην ξανάρθει το άτιμο 2020. Μια χρονιά που η πανδημία του κορωνοϊού μάς στέρησε αγκαλιές, φιλιά, πάρτι, συναυλίες, τα εστιατόρια και τα μπαράκια που αγαπάμε, βόλτες εξόδους, οικογένεια, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Παρόλα αυτά έχουμε πολλούς λόγους για να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά... και ακόμα περισσότερους για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2021! 

Εμείς από την πλευρά μας, σαν άνθρωποι που η έξοδος και η διασκέδαση, οι γεύσεις, οι εκδρομές και τα ταξίδια είναι πρώτα και ψηλά-ψηλά στη λίστα μας, παραμένουμε αισιόδοξοι και βάζουμε -αυτές τις τελευταίες ώρες του 2020- τα Resolutions του 2021.

Πιο κάτω λοιπόν ακολουθεί μία λίστα που στην ουσία περιλαμβάνει όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε τη νέα χρονιά, με την ευχή να πετύχουμε όλους τους στόχους μας! 

1. Nα κάνουμε περισσότερα ταξίδια από την προηγούμενη
Το 2020 δεν μας φέρθηκε καλά, τα είπαμε άλλωστε και πιο πάνω. Καθήλωσε αεροπλάνα, έκλεισε αεροδρόμια και κλείδωσε στο σπίτι ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια... Το 2020 έπαιξε άσχημο παιχνίδι ειδικά σε όλους αυτούς που μαζεύουν χρήματα όλη τη χρονιά μπας και καταφέρουν να πάνε ένα, δύο ή και τρία ταξιδάκια παραπάνω. Για αυτόν τον λόγο και με την ελπίδα ότι τα εμβόλια θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για όλους μας, ελπίζουμε να βρεθούμε σύντομα σε ένα πανέμορφο σημείο της υδρογείου σφαίρας που μας φιλοξενεί... 

2. Να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις
Καλά τα μακαρόνια με κιμά. Ακόμη καλύτερο το σουβλάκι ή εκείνο το μαμαδίστικο πιάτο που μπαίνει κάθε εβδομάδα στο τραπέζι μας. Όμως, κάπου εδώ πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Κρυμμέν εκεί έξω, υπάρχουν χιλιάδες, μην πούμε εκατομμύρια φαγητά, γλυκά, εδέσματα και λιχουδιές, που περιμένουν να γευτούμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πας τις γαστρονομικές σου συνήθειες ένα βήμα παραπέρα. Να θυμάσαι πως κάθε γεύση είναι κι ένα ταξίδι στις στιγμές και τις αναμνήσεις που δημιουργεί. 

3. Να αποβάλλουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας
Ζούμε σε μια περίοδο, που το άγχος παραμονεύει στη γωνία, ξεσπώντας με κάθε είδους ψυχοσωματική αντίδραση πάνω μας. Υπεύθυνοι για αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι οι τοξικοί άνθρωποι που μας περιβάλλουν κι έχουμε στόχο τη νέα χρονιά, να τους αφήσουμε στο περιθώριο. 

4. Nα μπούμε σε μια οργάνωση που θα βοηθά όσους έχουν ανάγκη
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώθεις το αίσθημα της προσφοράς, ειδικά σε ανθρώπους που η μοίρα δεν φέρθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτό το 2021, θα ήταν ευχής έργο να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι σε οργανώσεις που βοηθούν άστεγους, τοξικομανείς, θύματα κακοποίησης, πρόσφυγες κι όλους εκείνους στους οποίους η ζωή έδειξε το σκληρό της πρόσωπο.

5. Να δούμε τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη live!
Συναυλίες, θέατρα, αλλά και εικαστικές εκθέσεις ήταν είδος υπό εξαφάνιση το 2020, με αποτέλεσμα να στερηθούμε πράγματα που αγαπάμε πολύ.... αλλά και οι καλλιτέχνες, τα θέατρα, τα νυχτερινά μαγαζιά και οι άνθρωποι του πολιτισμού να περάσουν πολύ δύσκολα... Για αυτόν τον λόγο αδημονούμε για την έλευση του 2021, ώστε να καταφέρουμε να δούμε στη σκηνή ή να παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση ή μια ομιλία ενός αγαπημένου μας καλλιτέχνη, Live σβήνοντας ένα ακόμη πράγμα από το bucket list.

6. Να διαθέσουμε πιο πολύ χρόνο στα χόμπι μας
Φωτογραφία, σινεμά, χειροτεχνίες, extreme sports, πεζοπορία, μαγειρική και πόσα άλλα βρίσκονται συχνά στις χόμπι επιλογές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τη γη. Κάθε ένας έχει και το χόμπι που του ταιριάζει κι η ζωή μας θα γίνει πολύ καλύτερη εφόσον διαθέσουμε τον διπλό τουλάχιστον χρόνο, από ότι συνέβη το 2020, σε αυτό.

7. Να διαβάζουμε ένα βιβλίο τον μήνα
Είμαστε σίγουροι, πως αν κάτι μπορεί να σώσει τον κόσμο, αυτό είναι το διάβασμα. Και όπως καταλαβαίνεις τα βιβλία, θα βοηθήσουν στη σωτηρία μας. Εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες βιβλία που αναζητούν μια θέση στα ράφια των βιβλιοθηκών και τις ζωές των αναγνωστών. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος για να τα προλάβουμε όλα κυλάει εναντίον μας, μπορούμε να πούμε ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο το μήνα, η ζωή μας θα γίνει καλύτερη. Από τα πιο σημαντικά resolutions της χρονιάς.

8. Να ανακυκλώνουμε περισσότερο
Ο πλανήτης έχει επιβαρυνθεί παραπάνω από όσο έπρεπε, σαν συνέπεια της ανθρώπινης παρουσίας σε αυτόν εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια. Η ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά κι η εξαφάνιση ζώων και φυτών από το οικοσύστημά μας, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις αποδείξεις. Αν εντάξουμε την ανακύκλωση στο καθημερινό μας πρόγραμμα, ενώ παράλληλα περιορίσουμε τη χρήση πλαστικών που επιβαρύνει τη γη μας, είναι σίγουρο ότι μαζί με αυτή θα χαζογελάσουμε περισσότερο όλοι εμείς που κατοικούμε σ' αυτήν.

9. Να περνάμε περισσότερο χρόνο στη φύση
Η φύση ήταν και η μόνη μας διέξοδος τους τελευταίους μήνες... και μπορούμε να πούμε ότι πήραμε ένα "γερό" μάθημα: ότι σαν τη φύση δεν έχει. Για αυτό το 2021, θα ήταν πολύ ωραία να γεμίσουν τα μάτια μας φυσικό τοπίο κι οι ανάσες μας με καθαρό οξυγόνο, ανακαλύπτοντας γωνιές πρασίνου αλλά και υδάτινους κόσμους γύρω μας, βυθισμένοι στην ομορφιά της πλάσης μας. Απαραίτητη πάντα προϋπόθεση: ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ. 

10. Να επενδύσουμε στους εαυτούς μας
Γύρω μας υπάρχουν προγράμματα που βοηθούν την νέα επιχειρηματικότητα. Startup εταιρείες ξεπηδούν από παντού, ενώ πολλοί παίρνουν το ρίσκο της δημιουργίας ενός δικού τους εργασιακού χώρου. Είναι σημαντικό να επενδύσουμε λοιπόν χρήματα, γνώση και φιλοδοξία σε προσωπικά εργασιακά εγχειρήματα και το 2021, να γεμίσει με περισσότερους ευτυχισμένους εργαζόμενους σε σχέση με το 2020.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους μας, με υγεία και προσωπική ευημερία από όλους εμάς! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close