Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα Φώτα πάμε εκδρομή για λουκουμάδες και ζεστό κρασί στην όμορφη Άλωνα

Μία πολύ καλή πρόταση για εκδρομή στη φύση!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2021

Στη βόρεια πλευρά του Τροόδους ανάμεσα στις κορυφές Μαδαρής και Παπούτσας και σε υψόμετρο 1200 μέτρων βρίσκεται κτισμένο το χωριό Άλωνα, που η ύπαρξη του ήταν γνωστή από τα πρώτα χρόνια της Φραγκοκρατίας.

Ένα χωριό πνιγμένο ασφυκτικά στο πράσινο, με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια των παλιών γειτονιών και τα πλακόστρωτα από βουνίσια πέτρα ανηφορικά δρομάκια.

Πολύ λίγα μπορεί κανείς να πει για το χωριό Άλωνα. Και αυτό γιατί όλα πρέπει να αφεθούν στο φάσμα των πέντε αισθήσεων, της θέασης του πανέμορφου τοπίου, του ακούσματος των πουλιών, της όσφρησης των ανθισμένων φυτών, της γεύσης των αυθεντικών φρούτων και καρπών και της αφής των νιφάδων χιονιού τον χειμώνα.

Στο χωριό, πέρα από το μοναδικό φυσικό τοπίο και το απείρου κάλλους φουντουκιοδάσος, θα δεις και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, κτίσμα του 1835 είναι περιτριγυρισμένη από κερασιές και αποτελεί κτίσμα πάνω στα ερείπια προηγούμενης εκκλησίας. Μέσα, βρίσκεται η εικόνα του προστάτη της Άλωνας, του Αγίου Γεωργίου, που φιλοτέχνησε ο γνωστός κρητικός ζωγράφος, Κορνάρος, αλλά και η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας. Επίσης, στο χωριό υπάρχει και το αρχαίο ξωκλήσι της Παναγίας της Καρδακιώτισσας το οποίο αναπαλαιώθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1987. Μέσα σε αυτό, υπάρχει μια περίφημη αρχαία εικόνα του Χριστού. Το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου ανεγέρθηκε πρόσφατα πάνω στα ερείπια ομώνυμης παλαιότερης εκκλησίας.

Ωστόσο, επιβάλλεται και μία στάση στο ΑΠΟΑ καφεστιατόριο στην Άλωνα, όπου ο Μάριος, ο οποίος ανέλαβε τη διαχείρισή του, αύριο ημέρα των Φώτων θα φτιάχνει λουκουμάδες (για take away) όπως και ζεστό αρωματισμένο κρασί!

Κάνε μία βόλτα απο εκεί! 

*Μην ξεχνάς την επόμενη φόρα που θα πας βόλτα στη φύση να έχεις μαζί σου μια τσάντα για τα σκουπίδια.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close